15 medailles voor turnsters Sport Vereent Oldemarkt

De keuze oefenstof turnsters van Sport Vereent hebben deelgenomen aan de toestelkampioenschappen van district Oost (Overijssel en Gelderland). Dit zijn wedstrijden waarop per toestel een kampioenstitel te behalen is.

In het niveau junior F deden Marin Timmerman, Luka Kuipers, Lisanne Miedema en Demi Koning mee. De turnsters moesten beginnen op balk. Luka turnde een erg mooie oefening en wist alle eisen van de oefening te behalen. Luka wist dan ruimschoots de hoogste score op balk neer te zetten en mag zich een jaar lang kampioen van Overijssel en Gelderland noemen op het toestel balk. De junioren gingen daarna door naar vloer. Lisanne liet haar mooiste oefening van het seizoen zien en dit werd beloond met het zilver. Demi Koning turnde ook een zeer nette oefening en dit leverde haar het goud op. Bij sprong ging het ook zeer succesvol voor Sport Vereent. Luka en Demi turnden beide op dit toestel een moeilijke sprong. De half in heel uit. Beide meiden lieten een goede uitvoering zien en in alle opzichten kwamen zij op een gelijke score uit waardoor zij zich samen kampioen van Overijssel mogen noemen op sprong. Het laatste toestel van de wedstrijd was het toestel brug. Demi wist ook op dit toestel een medaille te pakken en mocht het zilver in ontvangst nemen.

Silke Timmerman en Cathi Herijgers kwamen uit de jeugd 2 turnsters niveau G. Silke behaalde het brons op de brug.

Bij de jeugd niveau H turnster had Sport Vereent 1e jaars jeugd meisjes en 2e jaars jeugd meisjes. Tessa Kuin turnde bij de 2e jaars jeugd turnsters. Tessa liet op alle toestellen goede oefeningen zien en wist op het toestel sprong 3e te worden. Bij de 1e jaars jeugd turnsters wist zusje Kim Kuin ook het brons op sprong binnen te halen. Femke Smit werd kampioen op het onderdeel sprong bij de 1e jaars jeugd turnsters niveau H. Op balk haalde Femke het zilver binnen en op vloer mag Femke zich ook een jaar lang kampioen van Overijssel en Gelderland noemen.

Tijdens de laatste wedstrijd kwamen de senioren in actie. Bo Ferwerda, Indy Smit , Rosalie Jans en Anine Toeter.  Rosalie turnde twee zeer nette sprongen en werd 3e op dit onderdeel. Bij het onderdeel brug was er een medaille voor Bo. Bo werd 3e. Daarna was het de beurt aan het toestel balk. Ook op dit toestel wist Rosalie beslag te leggen op de derde plek.

Moniek Wisman en Gerieke Janssen-Gernaat de trainsters van de selectie van Sport Vereent hebben nu met de meiden nog 1 wedstrijd in het vooruitzicht en dat is de onderlinge wedstrijd en tevens het clubkampioenschap van Sport Vereent. Deze wedstrijd wordt volledig georganiseerd door de beide trainsters om zo alle turnsters uit de regio nog een laatste leuke wedstrijd van het seizoen te geven waarin al nieuwe oefeningen en elementen  getest kunnen worden voor het volgende seizoen. Deze wedstrijd zal worden gehouden op 23 juni in zalencentrum Dalzicht. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken naar de prestaties van turnsters uit de regio.

Geplaatst in Uncategorized