Alle informatie over het streamen van films en muziek

Op dinsdag 10 december om 14.30 uur kunt u alles te weten komen over het streamen van muziek en films e.d. in zaal De Deele van De Landerijen. Neem je smartphone mee.
Wat is streamen eigenlijk. Streamen is het distribueren van mediabestanden rechtstreeks via het internet. De mediabestanden die gestreamd worden, wordt streaming media genoemd. Streamen wordt met name toegepast bij het verzenden van geluid- of videobestanden. We zetten de voornaamste toepassingen op een rij.
* Televisie: het apparaat wat het meest gebruikt wordt bij streamen is een televisie. Het kan zowel gaan om een smart TV als een klassieke televisie. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een mediastreamer als Google Chromecast om te kunnen streamen.
* Smart speakers: ook een slimme speaker heeft de mogelijkheid om bestanden draadloos te kunnen ontvangen via streamen. Denk aan een muzieklijst op Spotify die je wilt streamen van je smartphone naar de speaker op het bijzettafeltje.
* Bluetooth speakers: niet alleen smart speakers bieden deze mogelijkheid, ook streamen via bluetooth kan met specifieke bluetooth speakers.
Wil je meer weten over streamen kom dan naar onze workshop. Kosten € 3,00 incl. koffie/thee.

Geplaatst in Uncategorized