Demi Koning kampioen van Overijssel

Demi Koning van Sport Vereent Oldemarkt is afgelopen zaterdag bij de finale van turnen dames van Overijssel kampioen geworden in de categorie junioren. Demi turnde een bijna foutloze wedstrijd.  De titel leverde Demi tevens promotie op naar de vierde divisie. Omdat Demi volgend seizoen bij de senioren mag uitkomen betekend dit voor haar dat zij twee niveaus omhoog gaat.

Trainster Moniek Wisman was met name tevreden over Demi haar vloer en sprong. Op deze twee toestellen wist Demi zeer goede scores neer te zetten. Op het toestel balk wist Demi ondanks een kleine balans verstoring ook nog een zeer goede oefening te turnen.

Marin Timmerman en Luka Kuipers turnden ook in deze categorie. Zij werden 10e en 26e. De dag begon met de pupillen 1. Meike Wicherson turnde zeer nette oefeningen wist 12e van Overijssel te worden. Britt Harsevoort maakte op vloer een foutje maar op de andere toestellen turnde zij uitstekend. Dit was goed voor de 13e plek van Overijssel.  Majsa Toeter kwam uit in de categorie jeugd 1 verplichte oefenstof zij wist de 16e score neer te zetten. Haar sprong was zo goed dat zij op dit onderdeel 1e werd. Bij de jeugd keuze deden Silke Timmerman en Cathi Herijgers zeer goede zaken. Voor deze twee turnsters was het  het eerste jaar in de keuze oefenstof. Silke werd 5e en Cathi 7e van Overijssel. Bij de senioren is Michele Heijboer 12e te worden. Rosalie Jans 16e, Indy Smit 22e en Anine Toeter 26e. Het wedstrijd seizoen zit er bijna op voor deze groep turnsters. Zij doen nog mee aan de toestelkampioenschappen van Oost Nederland en nog de eigen onderlinge wedstrijd in Oldemarkt.

Geplaatst in Uncategorized