Derde editie van The Sidekick Sessions

Op zaterdag 9 december a.s. vindt voor de derde keer “The Sidekick Sessions” plaats in Oldemarkt. Wat ooit begonnen is als een aantal jamsessies in Jongerencentrum Sidekick is uitgegroeid tot een zeer gezellig evenement, waarbij muzikanten en bands uit Oldemarkt en de nabije omgeving bij elkaar komen en gezamenlijk een zeer gevarieerde avond vol muziek neerzetten.

Eelco de Vries (voorzitter van jongerencentrum Sidekick) en Gert-Jan Prakken hebben het concept van The Sidekick Sessions uitgewerkt. Uit alle aangemelde bands en muzikanten worden 5 “nieuwe” bands samengesteld door alle muzikanten weer opnieuw in te delen. Deze bands krijgen gelegenheid om een repertoire van ong. een half uur in te studeren, zodat ze dit op zaterdag 9 december a.s. ten gehore kunnen brengen. De twee voorgaande sessies waren een geweldig succes en ook dit jaar verwachten de organisatoren een grote opkomst.

Dat de muzikanten het onderling goed met elkaar kunnen vinden blijkt uit het feit dat er na de uitvoering er soms een leuk vervolg plaatsvindt. De bands “Lose the Shoes” en “Hard-Lee Fantastic” zijn bands die vanuit de sessies zijn ontstaan en inmiddels al enkele optredens in de regio hebben verzorgd. De band “Varifocus” kwam voor één keer bij elkaar om speciaal tijdens het Benefietfestival, dat plaatsvond op 8 juli 2016 in Oldemarkt, hun repertoire nog een keer te spelen.

De uitvoering van de derde editie vindt wederom plaats in Het Hof van Holland te Oldemarkt en zal starten om 20:30. De bands Vife, Bluez, Alles Goed, 8 Ball High en Bad Company gaan (in willekeurige volgorde) ervoor zorgen dat het publiek een geweldige muzikale avond beleeft. Jongerencentrum Sidekick verzorgt nog een activiteit, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De toegang is gratis.

 

Geplaatst in Uncategorized