Digitale Cultuurhistorische Wandelroute Oldemarkt is live!

De werkgroep toerisme van Plaatselijk Belang Oldemarkt heeft de afgelopen periode gewerkt aan onder andere een nieuwe Digitale wandelroute door Oldemarkt, die de cultuurhistorie van Oldemarkt laat ervaren.

De wandelroute begint bij het Toeristisch Overstap Punt Oldemarkt en loopt door de Hoofdstraat, via het Marktplein tot het Butent en weer terug via de Landerijen richting de Sint Bernardusschool. De route wordt ondersteund via een App op de mobiele telefoon en naast naast de route ook prachtige foto’s zien van de panden en bezienswaardigheden.

Tijdens de ondernemersbijeenkomst van Plaatselijk Belang Oldemarkt 9 mei j.l. is de Digitale Wandelroute door de secretaris en trekker van de werkgroep Toerisme, Yvo Booisma, gepresenteerd en hebben de aanwezige 20 ondernemers als eersten een deel van de wandelroute mogen ervaren. Iedereen was erg enthousiast en vele leuke weetjes en feitjes waren bij een groot deel van de deelnemers niet bekend.

De wandelroute is en blijft in ontwikkeling: zo worden mogelijk nog interessante punten toegevoegd, worden teksten en feiten geoptimaliseerd en worden de gesproken teksten in de toekomst nog professioneel opgenomen. Als de route verder is ontwikkeld, kan deze ook gemakkelijk worden vertaald en beschikbaar gesteld in alle mogelijke talen.

De digitale Wandelroute is te vinden op: https://izi.travel/nl/6e13-cultuurhistorische-wandeling-oldemarkt/nl

De App voor de mobiele telefoon is in de Google Play Store en de iOS App Store gratis te downloaden en vindbaar onder de naam ‘izi.TRAVEL’. Met de volgende QR code is de wandelroute via de App ook te vinden:

Geplaatst in Uncategorized