Fietsen en Wandelen

Fietsknooppunten

Oldemarkt ligt in het fietsknooppuntennetwerk van de Kop van Overijssel en is verbonden met het knooppuntennetwerk van Friesland. Via de deze link fietst u door de Weerribben en de Rottige Meente. De Fietsknooppuntkaart van de Kop van Overijssel kunt u kopen op de Buitencentrum De Weerribben in Ossenzijl en in Oldemarkt bij Book en Gifts aan de Hoofdstraat.

Wandelen in de Kop van Overijssel
Het wandelnetwerk is een prachtig middel om de Kop van Overijssel te ontdekken. Met meer dan 550 kilometer aaneengesloten netwerk en 60 kant-en-klare rondwandelingen bent u voorlopig nog niet uitgewandeld. U kunt helemaal zelf uw route bepalen.
U start uw wandeling bij één van de 24 startpunten in de Kop. Bij ieder startpunt vindt u een informatiepaneel met daarop de routes en informatie van de directe omgeving. Iedere route heeft een eigen kleur en lengte. Langs de wandelpaden vindt u routepalen met gekleurde pijlen. U volgt de gekleurde pijlen van de door u gekozen route. Onderweg kunt u de route inkorten of uitbreiden. Maak uw dagje uit compleet met een bezoek aan een streekmuseum of kom even op adem op een sfeervol terras. Op het Marktplein in Oldemarkt bevindt zich een informatiepaneel van het Wandelnetwerk.
Kijk ook op: www.wandelreijk.nl.
Sinds 2014 organiseert de stichting Weerribben-Wieden Wandel3Daagse een 3 daagse wandeltocht vanuit Paasloo door de landschappen van de Kop van Overijssel. In 2017 zal deze worden gehouden op 1-2 en 3 september meer info hierover kunt u vinden op: www.ww3d.nl.

Wilt u een route plannen op het Wandelnetwerk Overijssel dan kunt van deze link gebruik maken: planner.gps.nl/wandelnetwerk.html

Fiets- en Wandelroutes
Natuurpad De Weerribben
Klik hier om informatie te krijgen over het natuurpad bij het Buitencentrum van De Weerribben.

Fietsroute De Weerribben
Klik hier voor een fietsroute die start bij het Buitencentrum van De Weerribben In Ossenzijl.

Fietsroute Kuinderbos
In het Kuinderbos zijn veel mooie fietspaden. Er is ook een speciale ATB route in het Kuinderbos.

Uitrusten tijdens uw wandel- of fietstocht?
Oldemarkt beschikt over 3 horeca bedrijven waar u even kunt pauzeren. Aan de Hoofdstraat liggen Cafetaria Kamphuis, Café-restaurant Het Hof van Holland en bij het Marktplein heb je café Sillehem. Bovendien is er nog een zgn. Rustpunt bij de Buffelfarm aan de Hareweg.

Toeristisch Overstap Punt (TOP)
Oldemarkt heeft op het Marktplein achter het muziekpodium een TOP. Hier kun je parkeren en gaan fietsen via de knooppunten of gaan wandelen via de infobord van het Wandelreijk

Jabikspaad
Jabikspaad Het Jabikspaad bestaat uit een wandel- en een fietsroute van St. Jacobiparochie in NW Friesland naar Hasselt in Noord Overijssel. Het traject voert over de vette klei op het Bildt, door de wijde verten van de greidhoek in Midden Friesland, de romantische bossen bij Oranjewoud en de waterrijke wereld van Noordwest Overijssel.
Het weer kent hier vele gezichten en op dit 150 kilometer lange traject hoor je zelfs vier verschillende talen.
Voorwaar een prima aanloop op de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela! Een stempelpost vindt u bij Jan van der Werke Hoofdstraat 47 in Oldemarkt.
Meer info op: http://www.jabikspaad.nl/