High tea in De Landerijen

Als leuke activiteit gaat de activiteiten commissie van De Landerijen een zeer uitgebreide high  tea organiseren op zaterdag 28 juli om 14.30 uur.
De oorsprong van de high tea ligt in Engeland.
Als Anna, de zevende hertogin van Bedford,  in het begin van de negentiende eeuw niet zo ongelooflijk gulzig was, dan hadden we nooit een high tea  gekend. Zij trok zich halverwege de middag terug in haar boudoir en vroeg haar bedienden haar stukjes brood te brengen, besmeerd met lekker zoete boter, die ze samen met makarons, kwarktaart, koekjes, kleine cakejes en andere heerlijkheden stiekem verslond. Het duurde niet lang of haar geheim werd ontdekt en in plaats van dat ze werd uitgelachen, gingen andere dames die misschien ook wel eens clandestien hadden zitten smikkelen haar voorbeeld volgen. De kamerschermen werden opzij geschoven en de theepot en al het lekkers kwam tevoorschijn zodat  iedereen kon meegenieten.

Hebt u ook zin aan zo’n lekkere high tea in De Landerijen,  geeft u dan van te voren even op, want we  willen wel graag kunnen  inschatten hoeveel boodschappen er gehaald moeten worden. Opgave Joke Smit tel. 450596 email: jokesmit-fortuin@ziggo.nl

De kosten voor deze middag zijn € 7,50  inclusief thee en eventueel koffie.

Geplaatst in Uncategorized