Medailles en finales turnsters Sport Vereent Oldemarkt

De turnsters van Sport Vereent Oldemarkt hebben in verschillende niveaus deelgenomen aan de plaatsingswedstrijden voor de finale van Overijssel. Er waren drie medailles. Maud Nijmeijer werd 2e bij de instappers en Kim Kuin derde bij de jeugd turnsters en Marin Timmerman derde bij de junioren. Verder waren er heel veel finale plaatsen.

Bij de vierde divisie had Bo Ferwerda zich al geplaatst voor de finale. Bo Ferwerda had afgelopen seizoen zo goed geturnd dat zij was gepromoveerd naar de vierde divisie. Bo wist zich op een niveau hoger te plaatsen voor de finale van Overijssel. Tijdens de finale is Bo 30e van Overijssel geworden.

Bij de tweede plaatsingswedstrijd van de vijfde divisie turnden Naomi Nieuwenhuis en Marin Timmerman. Naomi werd 6e bij de pupillen 1 en ging net niet door naar de finale. Marin liep tijdens haar vloer oefening een enkel blessure op, maar wist toch haar laatste toestel nog te turnen. Dit deed zij zo goed dat zij toch nog het brons wist te veroveren en door gaat naar de finale in Enschede. Ook kwamen de senioren van Oldemarkt in actie. Michele Heijboer werd 4e. Rosalie Jans 5e en Anine Toeter en Indy Smit werden gedeeld 10e. Alle vier de senioren gaan door naar de finale.

Bij de tweede plaatsingswedstrijd van de 6e divisie turnden Denise Nijmeijer en Maud Nijmeijer bij de instappers. Denise wist een foutloze wedstrijd te turnen en zag dit beloond worden met een zesde plek en een plek in de finale. Maud turnde ook foutloos en werd knap 2e. Ook Maud gaat door naar de finale van Overijssel.

Bij de pupillen 2 turnden Mare Luiken en Madelief Helmantel. Mare turnde op vloer en sprong zeer sterke oefeningen en wist vierde te worden. Mare gaat ook naar de finale. Madelief turnde een nieuw element op de balk, maar dit was niet genoeg voor de finale. Madelief werd 20e.

Kim Kuin kwam uit bij de jeugd 1 turnsters. Kim turnde een goede wedstrijd en werd 3e. Kim mag ook door naar de finale eind april in Nieuwleusen.  Sport Vereent heeft met deze resultaten een zeer goede plaatsingsreeks achter de rug. Bijna de voltallige selectie turnen dames van Sport Vereent Oldemarkt mag de finale van Overijssel turnen. Dit is een resultaat waar de trainster Moniek Wisman en Gerieke Janssen-Gernaat zeer tevreden mee zijn. Omdat deze goede resultaten te vieren heeft Sport Vereent Oldemarkt bij het turnen tijdens de maand april gratis instuiflessen bij de peuters en kleuters en bij jongens en meisjes turnen. Meer informatie staat op de website van de vereniging.

Geplaatst in Uncategorized