Organisatie Kerstrondje Oldemarkt kijkt uit naar 16 december

Nog dik twee weken en dan gaat het achtste Kerstrondje Oldemarkt van start. Dit jaar weten de deelnemers weer te verrassen met een heel mooi programma. Met enthousiaste organisatoren hoopt ze het evenement te kunnen blijven vernieuwen en uitbreiden. Om dit leuke evenement de komende jaren te kunnen waarborgen zijn meer vrijwilligers van harte welkom. Het zet Oldemarkt en haar omgeving op de kaart en trekt meer publiek van buitenaf.
Zonder de deelnemers en vrijwilligers kunnen we dit mooie evenement niet zo laagdrempelig houden, aldus de organisatie. In september zijn we begonnen met de voorbereidingen. We kijken uit naar zaterdag 16 december. Het is uniek in deze tijd dat Kerstrondje Oldemarkt een niet-commercieel evenement is en dit willen we ook zo houden, aldus de organisatie. Voor sommigen is dat wel eens moeilijk te begrijpen. Toch is er vaak begrip als we uitleggen waarom. Naast particulieren bieden sommige ondernemers gratis iets aan om hun bedrijf te promoten en mensen te ontmoeten op deze gezellige dag. Tijdens Kerstrondje Oldemarkt wordt de ‘kerstgedachte’ hoog gehouden o.a. door voor een ieder toegankelijk te zijn. Voor zowel jong als oud(er). Er is echt voor elk wat wils!
Het evenement verbindt en brengt veel deelnemers en vrijwilligers op de been. Niet alles liep op rolletjes, maar gelukkig kwam er snel een oplossing. Zo zal het oude vertrouwde treintje dit jaar helaas niet aanwezig zijn. De organisatie denkt een mooi alternatief te hebben gevonden. Dit jaar kan men weer gratis rondrijden langs de verschillende locaties met bus en tram.

Voor de jeugd of de oudere jongeren zijn er bijvoorbeeld verschillende modelspoorbanen, demonstratie figuurzaagmachine en een kijkje in de brandweerkazerne. Er zijn knutselworkshops in de bibliotheek en beslist niet alleen voor de meiden. Ook aan de jongens is gedacht. Bij het jongerencentrum Sidekick is een activiteit en daar vlakbij kan men paardrijden of het werk van de hoefsmid bekijken en andere demonstraties.
Oldemarkt heeft heel wat creatieve mensen die iets te bieden hebben. Een kijkje nemen op enkele nieuwe locaties zoals het Veerhuis en Mooi Oldemarkt zal menigeen niet willen missen.
Vergeet u vooral de deelnemers in het buitengebied niet. Binnenhof Paasloo zal aanwezig zijn op het Marktplein te Oldemarkt en het Harmonium Museum en Galerie atelier De Horst te Paasloo zetten hun deuren weer graag voor u open.
Met de folder die huis aan huis in Oldemarkt verspreid wordt heeft u het programma in handen en tevens de tram- en busroute die zaterdag 16 december gereden wordt. Mocht u onverhoopt geen folder hebben ontvangen, dan kunt u deze alsnog verkrijgen bij Coop Koetsier. De deelnemers zullen herkenbaar zijn aan een raamposter.

Uiteraard kunt u alles op de website kerstrondjeoldemarkt.nl vinden. Hier staat het volledige programma vermeld met de tijden van de (muziek)optredens. De folder is zelf te downloaden.

Via de sociale media blijft u op de hoogte van recente wijzigingen, dus vergeet u vooral niet Kerstrondje Oldemarkt te volgen via Facebook en Twitter.

Geplaatst in Uncategorized