Rolstoelvervoer in Oldemarkt

Hebt u geen eigen vervoersmogelijkheid om naar een activiteit in De Landerijen te gaan? Dan kunt u gebruik maken van de Vrijwillige Hulpdienst Oldemarkt. Bel 24 uur van te voren tel. 06 533 386 87, zodat uw rit ingepland wordt. Een vrijwilliger vervoert u met zijn of haar eigen auto tegen een vergoeding van € 0,30 per kilometer. De minimale ritprijs is € 2,50.

Rolstoelvervoer
Het kan gebeuren dat u, door het gebruik van een rolstoel, niet in staat bent om met een personenauto vervoerd te worden, maar afhankelijk bent van rolstoelvervoer. Wilt u met een rolstoel gebruik maken van het rolstoelvervoer van de Vrijwillige Hulpdienst Steenwijk e.o. of van de Stavib (stichting aangepast vervoer Brederwiede) ? Vraag deze ritten dan ruim (een week) van tevoren aan via de Vrijwillige Hulpdienst Oldemarkt; zij hebben onderling afspraken gemaakt betreffende rolstoel vervoer in Oldemarkt e.o. Dit omdat de vrijwillige hulpdienst Oldemarkt géén eigen rolstoelbus heeft.
Is uw WMO bijdrage voor rolstoelvervoer vanuit de gemeente niet toereikend ? Dan kunt u als inwoner van Oldemarkt e.o. in aanmerking komen voor een aanvullende bijdrage. Hiertoe kunt u contact opnemen met de consulenten van de gemeente Steenwijkerland, afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Flyers van de Vrijwillige Hulpdienst Oldemarkt e.o. (‘van deur tot deur’) liggen in de flyerkast in de hal van De Landerijen.

Geplaatst in Uncategorized