Sociaal Werk De Kop

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland kunnen bij Sociaal Werk De Kop terecht voor maatschappelijk werk en welzijnswerk, cliëntondersteuning, jongerenwerk, mantelzorgondersteuning en vrijwilligersondersteuning. Sociaal Werk De Kop is een nieuwe welzijnsorganisatie die deel uitmaakt van de Tintengroep.

Sociaal Werk De Kop is er voor alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland die vragen hebben waar ze zelf niet goed uitkomen. Heb je zorgen over je kinderen of je ouders, je relatie of huwelijk of over je financiële situatie? Door met jou in gesprek te gaan helpen we jou weer op weg. Als dat niet voldoende is, kunnen we ook intensiever met jou in gesprek gaan om samen met jou aan een oplossing te werken. Vaak helpt het daarbij je gezin, familie of een andere vertrouwenspersoon te betrekken. Vaak weet je zelf heel goed wat nodig is om je problemen aan te pakken en werkt dat nog beter wanneer je dat samen met vertrouwde mensen in je directe omgeving kunt doen.

Bij Sociaal Werk De Kop kan je voor al je juridische en/of belasting vragen terecht bij de Rechtswinkel. Zij zijn van maandag tot en met donderdag open van 09.00 uur tot 12.00 uur.

In Oldemarkt kun je ons vinden bij de zorg en boodschappen in de Coop. Regelmatig schuiven wij daar op woensdagochtend aan. Tevens bieden wij diverse trainingen aan. Te denken valt aan: weerbaarheidstraining voor de bovenbouw van de basisschool en assertiviteitstraining voor volwassenen. Ook geven wij trainingen voor kinderen in echtscheiding situaties, dit heet de KIES-training.

Het Mantelzorgnetwerk is ook onderdeel van Sociaal Werk De Kop. Hierin fungeren wij als vraagbaken en organiseren wij leuke en informatieve activiteiten, voor zowel jongeren en volwassen mantelzorgers.

Onze buurtwerkersport houdt zich bezig met een gezonde leefstijl voor alle inwoners. Zij kan ondersteunen bij het opzetten van sportieve initiatieven.

Contactgegevens 
Sociaal Werk De Kop 
Stationsplein 10
8331 GM Steenwijk

Spreekuren
Golfstaete, Stationsplein 10, Steenwijk.

Iedere dag van 09.00 tot 11.00 uur.

Meer informatie 
Heeft u vraag? Bel dan naar telefoonnummer (0521) 745 080 of stuur een e-mail naar info@sociaalwerkdekop.nl. U kunt ook terecht op onze website www.sociaalwerkdekop.nl.

Geplaatst in Uncategorized