Vier keer goud voor turnteam

Sport Vereent Oldemarkt en Advendo Steenwijk hebben samen deelgenomen aan de groepsspringwedstrijden van de KNGU. Het junior team op D niveau deed op vier toestellen mee en wist vier keer het goud binnen te halen.

De organisatie van deze wedstrijd was in handen van Sport Vereent Oldemarkt in samenwerking met de KNGU. De trainsters en vrijwilligers van Sport Vereent hadden op vrijdagavond de zaal al in gereedheid gebracht, om deze wedstrijd voor teams uit heel Overijssel en Gelderland tot een succes te maken. Het was al de tweede keer dat Sport Vereent een springwedstrijd naar zalencentrum Dalzicht in Oldemarkt wist te halen. In maart heeft Sport Vereent ook een toestelwedstrijd naar Oldemarkt toe gewezen gekregen.

Sport Vereent en Advendo deden dit jaar voor het eerst mee met combinatie teams, om op deze manier het beste uit de teams te kunnen halen. Het junior team op C niveau opende de wedstrijd . Het team bestond uit Bo Ferwerda, Anine Toeter, Luka Kuipers, Silke Timmerman, Majsa Toeter, Demi Koning, Marjolein de Bruijn, Ilse van Gelderen en Naomi van Essen. Het team turnde op airtrack een zeer goede oefening. Het team steeg boven zichzelf uit. Het leverde een prachtige zesde plek op. Op het onderdeel trampoline pegasus werden zij 8e, plank pegasus leverde een 7e plaats op en op het onderdeel mini trampoline werd dit team 13e. Al met al mag dit team zeer tevreden zijn.  Het junior D niveau team bestaande uit Iris Groen, Naomi Nieuwenhuis, Marin Timmerman, Femke Smit , Tessa Kuin en Romee Beverwijk wist ondanks kleine foutjes toch op alle vier de toestellen vier keer eerste te worden. Zij mogen zich dan ook een jaar lang kampioen van Overijssel en Gelderland noemen op de onderdelen airtrack, mini trampoline, plank kast en mini trampoline pegasus.
Annet Bos, Gerieke Janssen en Moniek Wisman kijken met een goed gevoel terug op deze samenwerking tussen de beide clubs. Op deze manier hopen de trainsters nog meer uit de turnsters te halen en zij gaan kijken naar de mogelijkheden om deze manier van samenwerken een vervolg te geven.

Geplaatst in Uncategorized