ICT- cursussen in De Landerijen i.s.m. Bibliotheek Oldemarkt

Cursus Klik & Tik | Basis van digitale vaardigheden
Niet iedereen doet moeiteloos mee in onze digitale maatschappij. Daarom is er de cursus Klik&Tik. Dit is een laagdrempelige cursus over de computer, internet en allerlei daarmee samenhangende zaken. Je gaat tijdens en na deze cursus met plezier met deze onderwerpen aan de slag!
Voor wie?
De cursus Klik&Tik is voor mensen die beginnen met het werken op een computer. Je leert een tekst typen, opslaan en printen via Word. Je maakt kennis met het zoeken en kopen op internet. En je leert hoe je een e-mail moet versturen.
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en is in De Deele van De Landerijen op de volgende data: 20-9, 27-9, 4-10, 11-10, 25-10 en 1-11 om 14.00 uur. Kosten € 21,- incl. cursusmateriaal en koffie/thee.
Opgave bij de Bibliotheek Oldemarkt 0561-451327 of delanderijen.oldemarkt@gmail.com

Cursus Digisterker en Digivitaler
Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom is er de cursus Digisterker ‘Werken met de e-overheid’. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen.
Uw zorg en gezondheid kunt u steeds meer met uw computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het u minder tijd kost en u uw gegevens altijd bij de hand heeft.

Met het lesprogramma DigiVitaler maakt u kennis met digitale zorg en leert u er mee werken. Het lesprogramma bestaat uit verschillende lessen. Elke les behandelt een vorm van digitale zorg. Er zijn bijvoorbeeld lessen over Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps, het patiëntenportaal van de huisarts en over het videoconsult.

In 6 lessen maakt u kennis met zowel Digisterker als Digivitaler.
Data: 22-9, 29-9, 6-10, 13-10, 27-10, 3-11 en 10-11 om 14.00 uur in De Deele van De Landerijen. Kosten € 27,- incl. cursusmateriaal en koffie/thee.
Opgave bij de Bibliotheek Oldemarkt 0561-451327 of delanderijen.oldemarkt@gmail.com

Geplaatst in Uncategorized