Plaatselijk Belang Oldemarkt bedankt IJsclub IJsvermaak

Oldemarkt: Eindelijk kon het gebeuren. Na 3 jaar voorbereiding kon de plaatselijke IJsclub in Oldemarkt zijn Nieuwjaarsduik gestalte geven. Op 1 januari was het een drukte van belang bij het clubhuis want enkel enthousiaste deelnemers zouden een plons in het koude water van de ijsbaan nemen.

Hans Bult en Simone Fleer leden van de IJsclub hadden dit al 3 jaar geleden gepland, maar door o.a. de corona kon het evenement niet plaats vinden. Maar nu op de eerste dag van 2023 ging het gebeuren. Zo’n kleine dertig deelnemers hadden zich opgeven en moesten na
aankomst enkele rondjes lopen om de ijsbaan voor een warming up. Hierbij eindigde Niena Vastenburg als snelste en Niek Niemeijer als tweede. Daarna begaven zich alle deelnemers naar de ingang van het clubhuis om bij het startsignaal lopend naar de vijver te gaan en dan een plons in het koude schaats wakker te maken. Lopende om de lantaarnpaal die in het midden van de baan stond en dan de terugweg. Onder luid aangemoedigd door de vele supporters kwamen de bikkels met zowel de jongste deelnemer van 4 jaar en de oudste van 73 uit het 8 graden water weer op de kant. Gelukkig was de buitentemperatuur 12 graden en in het clubgebouw wachtte hen nog een kopje snert, broodje worst en warme chocomelk. Plaatselijk Belang Oldemarkt bedankt IJsclub IJsvermaak met dit nieuwe evenement in het dorp en overhandigt een waardebon gesponsord door Kluswijs. We hopen dat nog vele plonsen mogen volgen.

 

Ook heeft Plaatselijk Belang dokter Bos bij haar afscheid in het zonnetje gezet voor haar vele jaren uitstekende en gepassioneerde werk in de artsenpraktijk. Oldemarkt mag trots zijn met zo’n huisarts.

Geplaatst in Uncategorized