Plaatselijk Belang Oldemarkt bedankt Willy Prescher – en Jantje Brouwer

Oldemarkt herbeleeft haar geschiedenis.

Wat is het prettig wanneer je weet wat je afkomst en je geschiedenis is. Zo ook met je huidige of oude woonplaats. Terug naar je roots.

Oldemarktse mevr. Willy Prescher vond dit ook en spaarde zo veel mogelijk oude foto’s. Juist door haar vrijwilligers werk bij een hospice kwam ze erachter dat je velen en speciaal oudere mensen er een plezier kunt doen om met hen mee te gaan in hun verleden.  Om deze hobby uit te breiden richtte ze samen met mevr.  Anneke Veurman de facebook site: Old Oldemarkt op. Een site waar je gratis lid van kunt worden en zo mee kunt genieten van de historie van het dorp Oldemarkt.

Nadat Anneke zich meer bezig ging houden met de site Old Paasloo. Kreeg Willy van verschillende families oude foto’s om te plaatsen. Ook werd ze door mevr, Jantje Brouwer benaderd om de door jaren verzamelde talrijke krantenknipsels, een hobby die voortkwam uit haar zoon Bert, te publiceren. Een verzoek dat later voor veel Oldemarkers een feest van herkenning werd. Zo komt het voor dat mensen op leeftijd `s morgens al de computer aan zetten om te kijken welke historische gebeurtenissen van Oldemarkt er nu weer op staan.

De geschiedenis canon van Oldemarkt laat je meenemen in het verenigings- en geloofsleven, de  basisscholen, de verschillende winkels en bedrijven die het dorp rijk is geweest. Oude huizen en straten, de afkomst van wijken, en gebieden. Het laat zien dat Oldemarkt in de laatste eeuw niet stil heeft gezeten en een druk en verrassend bestaan heeft gehad. Het laat je ervaren hoe het dorp ontwikkeld is en voortdurend met de tijd meeging en het laat je ervaren dat de dorpsbewoners zich prettig  voelden in hun dorpie.

Voor het vele werk dat op de site Old Oldemarkt verschijnt wil Plaatselijk Belang Oldemarkt de beide dames hartelijk danken en hun een cadeaupakket van DA-Margo overhandigen met de wens uit te spreken dat we nog vaak wat te zien krijgen over de historie van ons dorp.

Geplaatst in Uncategorized