Wat kun je thuis allemaal doen?

Vanwege het coronavirus is het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Nu het gehele activiteitenprogramma in De Landerijen tijdelijk gestopt is, en mensen noodgedwongen thuiszitten, geven we graag activiteiten door die binnen te doen zijn. Onderstaande tips worden met enige regelmaat gedeeld op de Facebook pagina van de Landerijen. Daarin wordt ook verwezen naar desbetreffende websites.

TV
– ‘MAX Ouderenjournaal’ is vanaf 30 maart te zien om 16.45 uur op NPO1. Het nieuwe programma richt zich op positief, hoopvol, informatief en inspirerend nieuws, toegespitst op de situatie van ouderen in tijden van sociale afstand.

– Op NPO 2 is elke dag van 10.00 tot 16.00 ‘Heimwee TV’ Met programma’s als Sonja Klasgenoten, Voor de vuist weg van Willem Duys, zeg ‘ns Aaa, Een van de Acht, Kopspijkers en shows van André van Duin, Films, Jaaroverzichten van de NOS, etc.

– ‘Heel Nederland Beweegt’ is om 5.55 uur, 9.15 uur , 10.15 uur en 13.25 uur actief te volgen op NPO1.

Muziek /Theater
Er zijn veel muziekconcerten en theatervoorstellingen te beluisteren en te bekijken via internet. Een paar voorbeelden zijn: elke maandagmorgen van 10 tot 11 uur Muziek met Sander Metz, gratis Concertgebouwconcerten: elke avond om 20.00 uur via Facebook. Op de website van de senioren organisatie KBO-PCOB worden huiskamerconcerten van Nederlands talige artiesten geplaatst.  Orkater theater biedt op hun website voorstellingen uit het archief. Het Nederlands Kamerkoor geeft luistertips en het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt vanuit huis Beethoven.

Natuur
De natuur komt tot bloei in deze mooie lentedagen. Neem een digitaal kijkje vanuit huis op deze plekken: Kijk live mee in vogelnestkasten of volg een rondleiding in de Keukenhof. Omroep Max start binnenkort een tv-programma vanuit de Keukenhof. Daarnaast kunt u via live webcams op safari in Afrika  of een kijkje nemen in de nationale parken van Amerika.

Cultuur
Nu museums in veel landen gesloten zijn, bieden zij vaak een digitale tour aan om vanuit de luie stoel binnen te kijken, zoals het rijksmuseum en overige museums wereldwijd. Meer culturele tips geeft het LKCA op hun website. Tevens zijn er veel gratis online cursussen te volgen, bijv. koken, muziek of ‘wijzer op internet’.

Bewegen
De hele dag stilzitten is voor niemand goed. Gelukkig zijn er in huis ook oefeningen te doen om te blijven bewegen. Op  de website maxvandaag.nl zijn uitzendingen te bekijken van ‘heel Nederland thuis in beweging’. Wilt u oefeningen rustig bekijken, dan staat er op de website beteroud.nl een beweegposter met oefeningen voor thuis.

Wilt u bovenstaande tips makkelijk ontvangen met eenvoudige links? Volg dan de facebookpagina van De Landerijen. We hopen dat een ieder actief gezond van lijf en leden blijft!

Geplaatst in Uncategorized