Energie Coöperatie Oldemarkt (ECO) gaat door

In november is een geslaagde informatieavond gehouden in Oldemarkt over het opwekken van duurzame energie met  zonnepanelen. Inwoners van Oldemarkt en omringende dorpen kunnen gezamenlijk via de Energie Coöperatie Oldemarkt (ECO)  zonnepanelen aanschaffen. Vervolgens worden de panelen op een dak van een ondernemer in het dorp geplaatst. Er is een behoorlijke belangstelling en dat heeft de initiatiefnemers doen besluiten er mee door te gaan.

Op woensdag 17 januari om 20.00 uur is er een tweede informatieavond in Zalencentrum Dalzicht.

Mensen die hebben aangegeven mee te willen doen krijgen informatie over de stand van zaken en over de vervolgstappen.
De ECO hoopt dat de deelname nog verder vergroot kan worden. Energie opwekken met zonnepanelen is niet alleen duurzaam, maar geeft ook een hoog rendement wat de investering betreft. Mensen die alsnog voor deelname voelen, worden opgeroepen om woensdagavond 17 januari ook naar de informatieavond te komen. Alle inwoners van Oldemarkt, Ossenzijl, Blesdijke, Paasloo, IJsselham, Oldetrijne en Nijetrijne kunnen meedoen.

Belangstellenden die vooraf meer informatie willen, kunnen zich wenden tot één van de werkgroep-leden.
Werkgroep ECO: Hans Schiphorst, Hans de Lange, Henk Plat, Marius Roel , Pieter Landman en Sjoerd Bakker

Geplaatst in Uncategorized

26 januari de film “Florence Foster Jenkins”

Filmhuis Oldemarkt draait op 26 januari de humoristische en ook ontroerende film ‘Florence Foster Jenkins’.
Florence Foster Jenkins (prachtig vertolkt door Meryl Streep) is een rijke dame in New York in de jaren 30 die een grote passie voor muziek heeft. Haar ambitie is om een beroemd operazangeres te worden ondanks haar gebrek aan talent. Ze kan geen toon houden, heeft geen gevoel voor ritme en spreekt elk woord verkeerd uit. Ze is er echter zelf van overtuigd een fantastische stem te hebben.
Het publiek dat haar gezang aanhoort, heeft zo zijn eigen oordeel over haar ‘talent’.  Critici noemen haar de “slechtst zingende operazangeres ooit” en haar echtgenoot en manager St. Clair Bayfield (vertolkt door Hugh Grant) probeert zijn geliefde echtgenote af te schermen van de waarheid. Wanneer Florence in 1944 besluit om een groot openbaar optreden in Carnegie Hall te geven, staat st. Clair voor zijn grootste uitdaging tot dan toe..
Kortom een prachtige film voor een ontspannen avondje uit.

Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.25 uur.

Entree €7,50, inclusief koffie. Na afloop gelegenheid tot ontmoeten en bijpraten.

Bekijk de trailer van de film:
https://www.youtube.com/watch?v=9rRVCNffvKk

Geplaatst in Uncategorized

Dolle Beestenboel op het toneel

De feestdagen lijken nog niet zo lang geleden, maar u mag alweer toeleven naar een nieuw hoogtepunt: de jaarlijkse uitvoering van Toneelvereniging Vriendenkring Oldemarkt. Op 27 en 28 januari aanstaande zal Vriendenkring, inclusief nieuwe spelers, wederom een klucht opvoeren. De voorbereiding van het toneelstuk Dolle Beestenboel, geschreven door Henk Roede, komt onder leiding van regisseur Janny Bos langzaam ten einde. Op de beide speeldagen belooft het weer een uitvoering vol humor en plottwisten te worden.

In Dolle Beestenboel zult u gedurende drie bedrijven worden meegenomen naar een dierentuin die zich opmaakt voor hoog bezoek. De koning zal langskomen, maar het blijkt nog een hele klus om alles in orde te maken! Obstakels als een lastige inspecteur en niet altijd even bekwaam personeel zullen hilarische momenten opleveren.

We kijken ernaar uit u te ontvangen in MFC Dalzicht op één van de dagen. Op zaterdag 27 januari begint het spel om 20:00 uur. Op de zondagmiddag starten we om 14:30 uur. Een kaartje in de voorverkoop is bij MFC Dalzicht te verkrijgen voor slechts 6,50 euro. Aan de zaal betaalt u 7,50 euro. Naast de klucht hopen we u ook te verblijden met leuke prijzen in de verloting. Graag zien we u allen op één van beide data. Wij repeteren nog even vrolijk door.

Geplaatst in Uncategorized

Marieke Pit Oldemaarker van het jaar 2017

Afgelopen vrijdagavond regende het in het MFC Dalzicht aan prijzen. Op de gezellige, jaarlijks terugkerende nieuwjaarsreceptie van Plaatselijk Belang Oldemarkt en de ondernemers/winkeliers gingen na afloop heel wat dorpsgenoten niet met lege handen naar huis.

Natuurlijk was het ook dit keer weer een gelegenheid voor dorpsbewoners om elkaar veel heil en zegen in het nieuwe jaar te wensen. Maar de spanning werd op gevoerd toen Ali de Vries verkleed als ruimte reiziger de drie genomineerde van het jaar 2017 aankondigde. Ze vertelde wat deze vrijwilligers allemaal in het afgelopen jaar voor het dorp hebben betekend. Voorzitter van PB Oldemarkt Gert ter Schure mocht de enveloppe openen en daarin zat het verlossende antwoord. Marieke Pit werd gekozen als Oldemaarkster van het jaar 2017 en kreeg het zilveren handje omgehangen. Samen met de twee andere genomineerden, Frans Reerink en Heidi de Vries werden ze nog even letterlijk in de bloemen gezet.  Tot ieders grote verrassing kwamen de beheerders van Dalizcht met een nieuwe categorie: “Dat verdient een bloemetje”. Daarbij werd een grote bos bloemen uitgereikt aan de dames Lucie Siepel en Lies Jongschaap. Deze twee dames gaan geregeld met vuilniszak en grijper aan de wandel, waarbij ze het afval in het dorp opruimen. Natuurlijk mocht de traditionele verloting van de 10 suikerharten niet worden overgeslagen.  De winkeliers maakten ook bekend wie de winnaars van de decemberactie waren. Mevrouw Rieky Meyerink was de gelukkig winnares van de hoofdprijs van € 250, 00 . De overige winnaars zullen via de media bekend worden gemaakt. Ondertussen zorgde de plaatselijke band “The Roadies” voor een muzikale omlijsting. Bij de grote loterij regende het prachtige prijzen die de plaatselijke middenstand en ondernemers gesponsord hadden. In de drie verlotingsronden ging dan ook vaak een oorverdovend geluid op als weer iemand een mooie prijs mocht ophalen. Plaatselijk Belang is zeer verheugd dat vele dorpsgenoten zich vrijwillig inzetten voor het dorp Oldemarkt en dat een bloeiende middenstand en ondernemerscorps het dorp levendig houdt. Een dorp met vele verenigingen  dat zorgt dat er altijd wel wat te beleven valt. Kortom, het is goed om één  keer per jaar deze bewoners op een Nieuwjaarsreceptie te ontmoeten, in het zonnetje te zetten en met prijzen te overladen.

Geplaatst in Uncategorized