Alzheimercafé

Donderdag 23 november om 19.30 uur is er weer Alzheimercafé in De Landerijen het thema is: “Wat doet de wijkverpleegkundige anno 2017”.
Deze avond in het Alzheimercafé is Brigit Wuffen te gast, zij is wijkverpleegkundige bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land en vertelt ons over haar werk, natuurlijk alle ruimte voor vragen!

Geplaatst in Uncategorized

Philip Friskorn bij de HVIJ

De Historische Vereniging IJsselham nodigt u van harte uit om op woensdag 22 november 2017 te komen genieten van de prachtige beelden die de vermaarde fotograaf Philip Friskorn presenteert over Oldemarkt en de veranderende skyline van dit dorp. Ook zullen opnamen uit de Weerribben worden vertoond waarvan vele zijn opgenomen in het nieuwste boek van deze fotograaf: “Het land van de grote vuurvlinder”.

Adres: Recreatiecentrum “De Kluft”, Hoogeweg 26, Ossenzijl.
Voor leden van de HVIJ is de lezing gratis bij te wonen en aan belangstellenden wordt een kleine bijdrage gevraagd.
De lezing begint om 20.00 uur.

Geplaatst in Uncategorized

‘The light between oceans’ in het Filmhuis Oldemarkt

Op vrijdag 24 november om 19.30 uur draait in Filmhuis Oldemarkt het prachtige romantische drama ‘The Light Between Oceans”. ( 2016)
In de meeslepende film The Light Between Oceans ontmoeten we vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel. Tom is een oorlogsveteraan van de Eerste Wereldoorlog. Na de oorlog zoekt hij rust en vindt deze wanneer hij een aanstelling accepteert als vuurtorenwachter op een eiland in West-Australië, waar verder niemand woont.
Na enige tijd trouwt hij met de levenslustige Isabel, die hij op het vasteland heeft leren kennen. De geliefden wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een dode man en een klein meisje erin, besluiten ze haar uiteindelijk te adopteren.
Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, tot dat ze na een aantal jaren een vrouw ontmoeten op het vaste land. Al snel na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama…
Kortom: een film om bij weg te dromen en helemaal los te komen van je eigen wereld!
Klik hier voor de trailer van de film.
Geplaatst in Uncategorized

Intocht Sinterklaas en Pieten

Op zaterdag 25 november om 14.00 uur zal Sinterklaas met zijn Pieten weer in Oldemarkt aankomen. Bij het Mallegat zullen we de goedheiligman hartelijk welkom heten. De Sint heeft toegezegd dat hij ook weer zorgt voor muziek door een pietenband. Dit zorgt weer voor veel gezelligheid.
Vanaf het Mallegat zal de Sint op zijn paard via de Hoofdstraat en de Frieseweg naar Dalzicht gaan. In Dalzicht zal er voor de allerkleinsten gelegenheid zijn om Sinterklaas de hand te schudden.
In de Valleizaal is er een programma voor de kinderen tot 8 jaar. Per gezin kan er maximaal 1 ouder/verzorger mee de zaal in. Ouders/verzorgers worden verzocht om achterin de zaal plaats te nemen. De kinderen zitten vooraan, dichtbij Sinterklaas en zijn Pieten. De gebeurtenissen in de zaal zijn tevens te volgen op een groot scherm op het Hertog Jan plein. De foto’s die deze middag gemaakt worden, kunt u terugvinden op onze Facebookpagina Sinterklaas Oldemarkt en de site www.oldemarkt.info.
Voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 wordt er in één van de kleinere zalen een disco met karaoke gehouden door DJ Rudi, deze begint om 15.00 uur. Het programma zal rond 16.30 uur afgelopen zijn.

De Sinterklaascommissie van Plaatselijk Belang Oldemarkt is erg blij dat we deze dag weer kunnen organiseren, welke mede mogelijk wordt gemaakt door de medewerking van de vele sponsoren.

Geplaatst in Uncategorized

Nieuws van PBO van 13 nov.

Klik hier.

Geplaatst in Uncategorized

Kunstproject Textielfestival in De Landerijen

In de open ruimte tegenover ’t Praothuus en De Zende is het textiele kunstwerk geplaatst dat door Marijke Traast gemaakt is voor het Textiel Festival Weerribben 2017. Het staat op een mooie plaats en als de zon ’s middags door de ramen schijnt maakt het een fantastische indruk. Een kijkje nemen is zeker op zijn plaats. En drink rustig een kopje thee of koffie in ’t Praothuus.
TFW 2017 heeft “EEN VEELVOUD VAN VERHALEN” opgeleverd. De ingezonden textiele handen hebben een plek gekregen in het kunstwerk van Marijke Traast. 
De handen zijn geplaatst op gebreid nylon.
Het kunstwerk gaat op reis…………..welke verhalen maakt dat weer los?

Geplaatst in Uncategorized

Fotoclubweerribben

Organiseert een workshop op 20 november voor (hobby)  fotografen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij! Opgave via contactformulier www.fotoclubweerribben.nl of bel 06-53801019.
De avond wordt verzorgd door Diana Bokje bekende fotocoach, in het KGH Kalenberg. Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf: 19.15 uur.
Tijdens de lezing Beeldtaal kijken we hoe je beeldtaal in kunt zetten zetten om je verhaal te vertellen. Wat is de rol van esthetiek?
Hoe kun je de compositie gebruiken om de inhoud over te brengen? Hoe creëer je zeggingskracht?
Ook gaan we in op vragen als behagen of prikkelen? Schoonheid of ontroeren? Afbeelden of verbeelden?
Naast een theorie gedeelte zijn er een aantal praktijkoefeningen die je helpen beeldtaal beter te kunnen lezen.
Wees er snel bij….
Elke maand is er een clubavond in het dorpshuis in Kalenberg. Als je eens een kijkje wilt nemen ben je van harte welkom. Geef je komst van te voren even aan.
De activiteiten op de clubavonden zijn o.a.:
– het bespreken en positief bekritiseren van elkaars werk of werk van derden
– bekijken en bespreken van maandthema’s
– workshops (bv. portretfotografie in onze studio)
– technische onderwerpen (bv. cameratechniek of digitaal foto’s bewerken)
– nieuwe activiteiten plannen
– af en toe een spreker uitnodigen
– ervaringen uitwisselen en bijpraten.

Meer info over Diana Bokje?:www.bokje.com

Welkom!

Geplaatst in Uncategorized

Hoe maken wij Steenwijkerland samen energieneutraal? – Meld je aan voor de G1000Burgertop.

Energieneutraal wat is dat? In de kranten en op het nieuws hoor je regelmatig berichten over duurzame energie zoals zonnepanelen op daken, een toekomst zonder gasaansluiting of een windmolen. We weten dat onze fossiele brandstoffen zoals olie, gas en kolen eindig zijn. Het verbruik ervan leidt tot allerlei ongewenste gevolgen voor de aarde. Hoog tijd om na te denken over alternatieven en wat wij in Steenwijkerland daar zelf aan kunnen doen. Met als uiteindelijke ambitie: Steenwijkerland energieneutraal. Daarbij wekken we alle energie die we verbruiken zelf op via nieuwe duurzame energiebronnen.

G1000: Een unieke kans om je stem te laten horen!
Het Platform G1000.nu organiseert voor Steenwijkerland een G1000. Deze G1000 heeft als centrale vraag: ‘Hoe maken wij Steenwijkerland samen energieneutraal’?  Het proces bestaat uit een aantal bijeenkomsten voor en door onze burgers om zonder tussenkomst keuzes te maken, voorstellen te formuleren en een Burgerbesluit te nemen.

Burgertop – 18 november 2017
Het G1000traject gaat op 18 november van start met een Burgertop. Een groot evenement waarbij op één dag 500 burgers, werkgevers, politici, ambtenaren en vrije denkers met elkaar in gesprek gaan en voorstellen maken.

Burgerforum – 7 december tot 31 maart 2018
7 december starten we met het burgerforum. Dan vormen we werkplaatsen om de voorstellen van de Burgertop verder uit te werken. Die worden aan de rest van Steenwijkerland voorgelegd via het Burgerforum. Iedere inwoner kan via dit forum reageren. Dat kan online, maar we komen ook naar je toe. Als je mee wilt werken in een werkplaats dan kun je je daarvoor opgeven op 18 november aan het einde van de dag.

Burgerraad – 7 april 2018
We ronden de G1000 af met een slotbijeenkomst; de Burgerraad. De burgerraad bestaat uit deelnemers van de Burgertop. Zij beoordelen de gemaakte voorstellen van de werkplaatsen. De voorstellen die aangenomen worden vormen samen het Burgerbesluit:

Burgerbesluit
Aan het einde van het G1000traject wordt het Burgerbesluit aangeboden aan de Gemeenteraad met het verzoek om het uit te voeren.

Aanmelden
Ben jij enthousiast en betrokken bij dit thema? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor de G1000 Burgertop Steenwijkerland op zaterdag 18 november 2017 om 10.00 uur in Theater de Meenthe te Steenwijk. Dat kan via www.G1000steenwijkerland.nl via de button ‘vrije denker’. Inwoners die een persoonlijke uitnodiging (met aanmeldcode) hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden via de button ‘ingelote burger’. Er is plek voor maximaal 500 deelnemers.

Geplaatst in Uncategorized