AED Snertactie

De welbekende snertactie:
Op zaterdag 17 november gaan vele vrijwilligers het dorp in om u te vragen of u snert wil afnemen voor 5.00 euro per liter of 2.50 euro voor een 1/2 liter. Op zaterdag 1 december wordt de snert diepgevroren bij u aan huis afgeleverd. De snert wordt net als vorig jaar gemaakt door onze plaatselijke supermarkt Coop.
U kan tot 21 november snert bestellen en contant betalen bij Jan Bosch (Platteweg 17) of bij Jan Blankvoort ( Hornlanden 1) mocht u de vrijwilligers gemist hebben.

Geplaatst in Uncategorized

The Kite Runner in het Filmhuis

Vrijdag 30 november om 19.30 uur draait in het Filmhuis Oldemarkt The Kite Runner. Het is een Amerikaanse dramafilm uit 2007 van Marc Forster. € Deze film is gebaseerd op het boek van Khaled Hosseini dat verscheen onder de Nederlandse titel ‘De vliegeraar’.
Inloop vanaf 19.00 uur. Entree € 7,50 inclusief een consumptie.

Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan. Klik hierop voor de trailer van de film

Geplaatst in Uncategorized

Bloemschikken?

De feestdagen, Kerst en Oud en Nieuw, vragen om een mooie en feestelijke aankleding. Hoe leuk is het dan een met eigen handen en fantasie gemaakt pronkstuk te hebben staan op de rijk gedekte tafel of daarmee het oude jaar uit te zwaaien.

Waar: ’t Butent 8 Oldemarkt
Wanneer: Zaterdagmiddag 8 december van 13 tot 15 uur
Donderdagavond 13 en 20 december van 19 tot 21.30 uur

Kosten : € 25,- inclusief alle materialen.
De donderdagavonden gaan door bij 5 of meer deelnemers. Heeft u zelf een groepje van 5 of meer deelnemers dan kan daar een aparte dag en tijd voor worden afgesproken.

Cadeaubon? Zoek je een origineel cadeau voor een verjaardag of zomaar omdat je iemand leuk vindt.???? Geef dan een cadeaubon voor een workshop!!

Aanmelden of een cadeaubon bestellen Even Diana Abramsz bellen, tel. 06-53352485 of mail je aanmelding naar info@levare.nl. Wil je bij de aanmelding je telefoonnummer vermelden voor het geval wij contact met je op willen/moeten nemen.

Geplaatst in Uncategorized

Vier keer goud voor turnteam

Sport Vereent Oldemarkt en Advendo Steenwijk hebben samen deelgenomen aan de groepsspringwedstrijden van de KNGU. Het junior team op D niveau deed op vier toestellen mee en wist vier keer het goud binnen te halen.

De organisatie van deze wedstrijd was in handen van Sport Vereent Oldemarkt in samenwerking met de KNGU. De trainsters en vrijwilligers van Sport Vereent hadden op vrijdagavond de zaal al in gereedheid gebracht, om deze wedstrijd voor teams uit heel Overijssel en Gelderland tot een succes te maken. Het was al de tweede keer dat Sport Vereent een springwedstrijd naar zalencentrum Dalzicht in Oldemarkt wist te halen. In maart heeft Sport Vereent ook een toestelwedstrijd naar Oldemarkt toe gewezen gekregen.

Sport Vereent en Advendo deden dit jaar voor het eerst mee met combinatie teams, om op deze manier het beste uit de teams te kunnen halen. Het junior team op C niveau opende de wedstrijd . Het team bestond uit Bo Ferwerda, Anine Toeter, Luka Kuipers, Silke Timmerman, Majsa Toeter, Demi Koning, Marjolein de Bruijn, Ilse van Gelderen en Naomi van Essen. Het team turnde op airtrack een zeer goede oefening. Het team steeg boven zichzelf uit. Het leverde een prachtige zesde plek op. Op het onderdeel trampoline pegasus werden zij 8e, plank pegasus leverde een 7e plaats op en op het onderdeel mini trampoline werd dit team 13e. Al met al mag dit team zeer tevreden zijn.  Het junior D niveau team bestaande uit Iris Groen, Naomi Nieuwenhuis, Marin Timmerman, Femke Smit , Tessa Kuin en Romee Beverwijk wist ondanks kleine foutjes toch op alle vier de toestellen vier keer eerste te worden. Zij mogen zich dan ook een jaar lang kampioen van Overijssel en Gelderland noemen op de onderdelen airtrack, mini trampoline, plank kast en mini trampoline pegasus.
Annet Bos, Gerieke Janssen en Moniek Wisman kijken met een goed gevoel terug op deze samenwerking tussen de beide clubs. Op deze manier hopen de trainsters nog meer uit de turnsters te halen en zij gaan kijken naar de mogelijkheden om deze manier van samenwerken een vervolg te geven.

Geplaatst in Uncategorized

REANIMATIE: wij zorgen voor de AED’s, zorgt u ervoor dat u  er mee om kunt gaan?

Volgens gepensioneerd cardioloog van het AMC Amsterdam, Ruud Koster, is voor een geslaagde reanimatie een AED nodig. Tussen alarmeren en de eerste schok met een defibrillator mag maximaal zes minuten zitten. Omstanders die de situatie direct kunnen herkennen zijn belangrijker dan een ambulance. Die doet er nl. minstens tien minuten over. Kom in actie. Roep hulp, haal een AED en reanimeer!  Driekwart van de hartstilstanden vinden plaats in woonwijken. Bron: De Volkskrant, 19-5-2018.

Gelukkig hangen er in Oldemarkt zo ’n acht AED ’s die 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar zijn. Hier vindt u ze:

  • Rabo/Unicus Kon. Julianaweg 2
  • Garage Raggers Frieseweg 36,
  • Westerdallaan 5 (t.o. ingang FC Oldemarkt)
  • Butent 11,
  • Hareweg 4-6 (onder het poortje)
  • Kruisstraat 88 (‘ Mooi Oldemarkt’)
  • Oosterschie 1 (ingang appartementen)
  • Telwal 17, (Kl.Pit)

De zes oudste AED’s  zijn dit jaar vervangen dankzij uw giften en de acties van het AED-actieteam.

U kunt levens redden. Volg een cursus. Meer informatie: www.hartslagnu.nl/AED Vragen? aedstichtingoldemarkt@gmail.com

Geplaatst in Uncategorized