Foto’s van de revue “Eem geduld” van Kiek oons now

Klik hier om de foto’s van de revue “Eem geduld” van Kiek oons now te bekijken.

Geplaatst in Uncategorized

Agenda, notulen en jaarverslag voor Jaarvergadering PBO

Donderdag 22 maart is de Jaarvergadering van Plaatselijk Belang Oldemarkt. De notulen van de jaarvergadering van 30 maart 2017 en de Agenda en het Jaarverslag vindt u hieronder.
PBO notulen 30-03-2017

Agenda en Jaarverslag PBO 2017

Geplaatst in Uncategorized

“Me Before You” in Filmhuis Oldemarkt

Filmhuis Oldemarkt draait op 23 maart het romantische drama   ‘Me Before You”.
Een laag opgeleide jonge vrouw, Louisa Clark,  woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder een duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26-jarige van baan naar baan.
Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens verandert van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor. Deze jonge levensgenieter raakt als gevolg van een ongeluk verlamd. Hij ziet zijn totaal veranderde leven niet meer zo zitten.
Louisa heeft zo haar eigen manier om de zorg voor Will in te vullen. Tussen hen ontstaat een bijzondere band.
Kortom, weer een prachtige, romantische film als afsluiter van het seizoen.
Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.20 uur.

Entree €7,50, inclusief koffie. Na afloop gelegenheid tot ontmoeten en bijpraten.

Bekijk hier de trailer van de film.

Geplaatst in Uncategorized

HAPPEN & STAPPEN voor Passion Oldemarkt 2019

Stichting Passion Oldemarkt is alweer volop bezig met de voorbereiding voor Passion 2019. Daarvoor is uiteraard geld nodig. Daarom organiseert zij op zondagmiddag 25 maart a.s. een culinaire ‘Hap & Stap wandeltocht’ langs horecagelegenheden in en rondom Oldemarkt. De start is om 14.00 uur bij Dalzicht.

Tijdens deze culinaire momenten wordt entertainment verzorgd door een samengesteld Passionkoor, De Drama Queens, enkele solisten en The Roadies waarvan 3 van de 4 leden ook onderdeel waren van de Passionband. De wandeltocht is circa 8 km en u betaalt slechts 27,50 euro voor volwassenen en voor kinderen t/m 12 jaar 15,00 euro (exclusief genoten consumpties). Daarvoor krijgt u tijdens de wandeling een menu van 3 gangen en optredens aangeboden op de verschillende locaties. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Passion Oldemarkt. Er is beperkte deelname mogelijk en daarom heel belangrijk om u op te geven op een van de volgende data:
maandag 5 maart a.s. van 19.00- 20.00 uur bij restaurant het Hof, Hoofdstraat 2 of op
zaterdag 17 maart a.s. van 10.00- 12.00 uur bij de COOP, Hoofdstraat 5, beide te Oldemarkt.

Om alles goed te kunnen voorbereiden, vraagt de organisatie u tijdens de kaartverkoop aan te geven welk menu u gaat gebruiken en contant te betalen. De keuze in het menu is uiteraard te zien op de Facebookpagina en bij de verkoop van de kaarten. Stichting Passion Oldemarkt hoopt u op genoemde data en tijdens de wandeling te mogen verwelkomen. ‘Niet alleen wij, maar ook de vrijwilligers staan weer te popelen,

Geplaatst in Uncategorized

Opgeven Schuurverkoop Oldemarkt 26 mei.

Op zaterdag 26 mei vindt van 9.30 uur tot 16.00 uur de vierde “Schuurverkoop Oldemarkt” plaats. Wilt u graag meedoen? Dat kan! Vanuit uw eigen schuur, tuin of vanaf uw eigen oprit kunt u de spullen te koop aanbieden. Hang de vlag uit en / of versier uw tuin om aan te geven dat de mensen welkom zijn om bij u te komen kijken en te kopen en dat u deelnemer bent van “Schuurverkoop Oldemarkt”. Er zal een plattegrond gemaakt worden met alle deelnemende adressen. Zo kan er een leuke route uitgestippeld worden om te sneupen, te kijken en op koopjesjacht te gaan door Oldemarkt. Deze plattegrond zal bij de deelnemende adressen verkrijgbaar zijn. Deelnemen aan Schuurverkoop Oldemarkt kan voor 1 euro. Deze zal gebruikt worden om de plattegrondjes en de flyers van te laten drukken. Bij opgave zult u informatie ontvangen hoe deze euro te voldoen.
Wilt u ook graag meedoen met de Schuurverkoop dan kunt u een bericht met uw naam en adres sturen naar de Facebookpagina van “Schuurverkoop Oldemarkt”. Hierop kunt u ook alle informatie vinden. Ook kunt u bellen of een bericht sturen naar Heidi de Vries 06-41172815.
De winkeliers van Oldemarkt zullen ook inhaken op deze 4e editie van de Schuurverkoop. Zij zullen op deze dag zorgen voor leuke aanbiedingen en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

We hopen natuurlijk dat dit ook weer een gezellige dag voor Oldemarkt wordt met veel deelnemers en kopers!

Geplaatst in Uncategorized

Geslaagde uitvoering Oldemarkter Fanfare

In de sporthal van MFC Dalzicht in Oldemarkt werd op zaterdag 10 maart de jaarlijkse uitvoering van muziekvereniging Oldemarkter Fanfare gehouden.

Het fanfareorkest begon onder leiding van dirigent Sipko Feikens het programma met de mooie openingsfanfare Nordic Fanfare and Hymn. Daarna was het de beurt aan de slagwerkgroep, ook zij begonnen hun optreden met een openingswerk, dit nummer was door instructeur Wessel de Vries speciaal voor de groep geschreven. Dat de vereniging kwaliteit in huis heeft, bleek wel tijdens de uitvoering van het concertwerk Ross Roy, dit werk werd door de muzikanten met veel overtuiging gebracht. Dit gold ook voor de concertmars Fast Forward, deze pittige mars biedt de muzikanten veel uitdagingen en die gingen ze moeiteloos aan. Fimmuziek past goed bij Oldemarkter Fanfare, dit bleek wel tijdens de uitvoering van een medley van de bekendste thema’s uit de filmserie Pirates of the Caribbean.

Na de pauze vervolgde het orkest het programma met Coldplay on Stage, een medley van drie bekende nummers van de groep Coldplay. Het orkest bracht een prima vertolking van de nummers Clocks, Lost en Viva la Vida. Een solo-optreden van een van de muzikanten mocht niet op het programma ontbreken. Onder begeleiding van het orkest gaf bassist Jan Ruurd Prakken een prima uitvoering van de bassolo The Jolly Chimney Sweep. De muziek van Michael Jackson is nog steeds populair, dat bleek wel tijdens de uitvoering van een van z’n bekendste hits Heal the World.

De slagwerkgroep had veel popmuziek op het programma staan en dat zorgde voor veel herkenning bij het publiek. Het nummer Havana waarmee Camilla Cabello in 2017 hoog in de hitlijsten stond was een van die nummers. Bijzonder was het optreden van de slagwerkgroep tijdens de uitvoering van Sunday Bloody Sunday, waarbij het optreden werd gestart met een drumsolo door Tom de Vries. Op perfecte wijze werden verder nog uitgevoerd Human, The Man Who Can’t be Moved en Shut Up and Dance. Ook de wat oudere hits zoals These Boots are Made for Walkin’ en Ring of Fire werden met veel enthousiasme door de slagwerkers uitgevoerd.

Voor dans en show werd gezorgd door de minirettes, majorettes en twirlers. De minirettes en majorettes brachten een prachtige show met het thema Circus, met deze show hopen ze binnenkort goed te scoren op een majorettewedstrijd. De solisten van de twirlgroep lieten met hun solo-optredens zien, dat er de laatste tijd hard is gewerkt om de shows op een nog hoger niveau te krijgen. Het optreden van alle minirettes, majorettes en twirlers met speciale lichteffecten zorgde voor een mysterieus effect.

Een bijzonder optredens was het optreden van het A-team van de twirlgroep, zij presenteerden hun de nieuwe teamshow met veel moeilijke twirltechnieken. Hieruit bleek, dat de dames helemaal klaar zijn voor de deelname aan de eerstvolgende wedstrijd.

Als toegift van de avond speelde het orkest uit de Guus Meeuwis Trilogy het nummer ’t Dondert en het Bliksemt. Tijdens dit nummer werd er door het publiek volop meegezongen.

De vereniging kan terugkijken op een zeer geslaagde uitvoering.

Geplaatst in Uncategorized

Tentoonstelling collecties Jonker en Spitzen in HCIJ

De schitterende collecties van de archeologen Gerrit Jonker en Jannes Spitzen zullen worden tentoongesteld in het Historisch Centrum IJsselham. Kom gerust een kijkje nemen en vergaap je aan meer dan 10.000 jaar aan geschiedenis, uit de grond gehaald en zorgvuldig en met liefde gerestaureerd door deze vakkundige archeologen.
Daarnaast is er een prachtige subtentoonstelling van maquettes, geschonken aan de HVIJ door diverse bouwers. Bewonder de kerken, vaar mee met de Minor, en aanschouw hoe een punter in elkaar wordt gezet.

Openingstijden maandag- t/m vrijdagavond 5 t/m 9 maart van 19.00 tot 21.00 uur.
Daarna maandags van 19.00 tot 21.00 uur en donderdags van 9.00 tot  uur.

Geplaatst in Uncategorized