2e deel Hoofdstraat per 20-01-2020 afgesloten voor verkeer

Vanaf maandag 20 januari is het 2e deel van de hoofdstraat afgesloten voor verkeer. Naar verwachting is deze voor 1 april 2020 weer open. De bestrating wordt opnieuw gelegd en zowel glasvezel als nieuwe elektrische installatie voor de winterverlichting wordt aangelegd.

Klik hier voor de Verkeersmaatregelen die van toepassing zijn vanaf maandag 20 januari.

Geplaatst in Uncategorized

Is een tablet ook wat voor mij?

Lijkt het u ook wel wat om gebruik te maken van een tablet of ipad, maar u twijfelt nog. Kom dan naar onze informatiebijeenkomsten. Daar kunt u kennismaken met een tablet of ipad. Dus u hoeft er zelf niet een te hebben, we beschikken over een aantal apparaten.  Kom naar De Landerijen op de dinsdagen 21 en 28 januari om 14.30 uur. We organiseren 2 bijeenkomsten waarbij u kennis kunt maken met deze tablets. Kosten € 3,00 per bijeenkomst incl. koffie/thee.
Wat is een tablet eigenlijk?
Een tablet is eigenlijk een computer met een aanraakscherm. U bestuurt de tablet dus door middel van uw vingers en er zit geen fysiek toetsenbord of computermuis aan vast.
Tablets zijn zeer veelzijdige apparaten, u kunt onder andere: Op het internet surfen, E-mail versturen, Allerlei apps gebruiken, Muziek luisteren, TV of films bekijken, Videobellen, Elektronische boeken lezen.

Dankzij haar vele functies begint de tablet voor steeds meer mensen een vervanger voor de traditionele computer te worden.

Laat u voorlichten: u hoeft zelf geen tablet te hebben, die hebben wij. (Uiteraard mag u uw eigen tablet ook meenemen). Bij voldoende belangstelling wordt er na deze bijeenkomsten een cursus voor tablets/ipads gegeven.
Wilt u aan deze 2 bijeenkomsten deelnemen stuur dan een mail naar delanderijen.oldemarkt@gmail.com of bel 06-83667141

Geplaatst in Uncategorized

Digi-café in De Landerijen

Dinsdag 28 januari van 10 t0t 12 uur kan iedereen die een probleem ondervindt met een digitaal apparaat naar het Digi-café komen. U bent ook welkom als gewoon eens van gedachten wilt wisselen over probleem met een programma op uw computer of tablet.
Onze vrijwilligers staan klaar op dat voor u op te lossen,
Kosten € 3,00 incl. koffie/thee.

Geplaatst in Uncategorized

Filmhuis: “Bohemian Rhapsody”

Op 31 januari 2020 draait in Filmhuis Oldemarkt in de Landerijen de film: Bohemian Rhapsody van de band Queen. (Biografie/Muziek)

Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger (geboren als Farrokh Bulsara) Freddie Mercury.

Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten.

Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor “Live Aid” weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Entree €7,50, inclusief koffie.

Na afloop gelegenheid tot gezellig nazitten en bijpraten.
Klik hier voor de trailer.

Geplaatst in Uncategorized

Annamiek Pasma prijswinnares van de Kerstrondje Oldemarkt bokaal!

Oldemarkt- Duim omhoog voor Annamiek Pasma!

Gefeliciteerd met het winnen van de Oldemarkter Bokaal voor de Kerstrondjes Quiz ! Met dank aan Romo Fashion, die de prijs beschikbaar stelde. Tijdens het tiende Kerstrondje Oldemarkt, op 21 december j.l. was er de mogelijkheid om de route met digitale ondersteuning op de smartphone,  te lopen én te beluisteren. Aan deze digitale kerstrondje-route, was een quiz verbonden. Annamiek liep de route met haar mobiel, luisterde de info af en wist de vragen goed te beantwoorden. De kerstrondje route is te downloaden via de Izi.travel app. Dit is een gratis app, waarop wereldwijd wandelingen en fietstochten zijn uitgewerkt. Zo is de Cultuur historische wandeling van Oldemarkt hier ook op te volgen. Interessant voor eigen bewoners en voor toeristen. Meer info vind je op de website van het www.kerstrondjeoldemarkt.nl

Geplaatst in Uncategorized

Dalzicht/Bakkerij Boogaard Keezentoernooi

Op zaterdag 7 maart vanaf 17.00 uur is er voor de 2e keer het Keezentoernooi. Keezen is een bordspel, je kunt het spelen met een spel kaarten en een “Mens erger je niet-spel” meer info hier.
De kosten bedragen € 15,00 p.p. dit is inclusief:
1 x koffie+oranjekoek
kop soep
broodje kroket
luxe broodje
1 x thee/broodje/melk
Prijs voor de winnaars.
Lijkt het je leuk om mee te doen dan kun je je opgeven bij Bakkerij Boogaard of Marleen Fluitman. Bij opgave graag vermelden uw naam en die van uw medespeler + telefoonnummer

info@bakkerijboogaard.nl 0561-451282
marleenfluitman@hotmail.com 06-83049295

Geplaatst in Uncategorized

75 jaar BEVRIJDING 4 april -5 mei 2020

GOED IDEE?, KOM ERMEE!

75 jaar BEVRIJDING 4 april -5 mei 2020

Over minder dan vijf maanden is het al zover: de officiële viering van 75 jaar Bevrijding.   Koningsdag 2020 zal dan, behalve de verjaardag van Koning Willem-Alexander ook staan in het teken van 75 jaar Bevrijding. Het Nationaal Comité 4/5 mei heeft de hele maand 4 april t/m 5 mei uitgeroepen tot feest- en festivalmaand

13 april: Keep them Roling, (oude legervoertuigen), doet Oldemarkt aan.

4 mei: Dodenherdenking

5 mei: Wakker worden met klokgelui.  De kerkklokken luiden als herinnering aan de ondertekening van het einde van WO II in Wageningen op 5 mei 1945.

Het comité werkt verder nog plannen o.a. met een Vrijheidslied. De Historische Vereniging IJsselham bekijkt mogelijkheden en het Israël-comité zal op de avond van 4 mei de traditionele Dodenherdenking organiseren.

Misschien heeft u een goed idee. Kom ermee! Inspiratie is te vinden op

https://www.overijsselviertvrijheid.nl/programma

https://www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren

Het comité 75 jaar Bevrijding bestaat uit Philip Minnema, Paula Hensen, Adriaan Noordergraaf, Colin Hoek (Hist. Ver.) Charlie Maliepaard  (Pl. Belang)   en Piet van Noort en werkt nauw samen met Pl. Belang Oldemarkt.

Contact-mail pvnoort24@live.nl of Plaatselijk Belang Oldemarkt: secretaris@oldemarkt.info

Geplaatst in Uncategorized

Nieuws van Stichting AED Oldemarkt

Wist u dat Oldemarkt over 120 vrijwilligers beschikt die getraind zijn om te reanimeren en ook om kunnen gaan met een defibrillator ofwel AED.

Noteert u alvast de data van de Herhalingstrainingen: za.dag 29 feb. ´20 en ´s avonds di.dag 3 maart ´20.  De laatste datum hebben we gekozen omdat er op zaterdag mensen zijn die moeten werken bijv. winkelpersoneel. In dec. volgt een uitnodiging met inschrijfformulier.

Wij vragen u ook uw aandacht voor het volgende:

beginnerscursus: wij onderzoeken momenteel of er in Oldemarkt voldoende belangstelling bestaat voor een beginners- of starterscursus nieuwe BurgerHulpVerlener (AED/BHV-er). Zijn er in uw buurt(vereniging), sport(club), familie of kennissen die interesse hebben, maakt u hen dan a.u.b. op deze mogelijkheid attent. Opgave en info via aedstichtingoldemarkt@gmail.com en wel z.sp.m. Op 14 of 15 jan. 2020 vindt de beginners training plaats.

  • Binnenkort gaan de bestuursleden weer langs de AED’s ter controle. We kijken of alles nog compleet is, batterijen worden vervangen, kasten schoongemaakt en we testen de apparaten.
  • Helaas hebben we afscheid moeten nemen van twee DB-leden t.w.: Cora Kerkhof en Wim Brevoord. Het Bestuur wordt nu gevormd door: Anja de Vent, Jan Blankvoort, penningmr. Sylvia Hof, secr. secr. Piet van Noort en voorz. Karla Bult.

Naast de vervanging van totaal 8 AED’s (waarvan 2 particulier) zijn nog dit jaar de laatste twee AED’s van onze Stichting vervangen door splinternieuwe. We zijn dan in ons dorp weet helemaal up-to-date met goed materiaal. En dat kan dan allemaal dankzij ons voortreffelijk aktieteam dat voor een groot deel van de centjes zorgt.

Geplaatst in Uncategorized

Festival Kopje Cultuur 2020 11, 12 en 13 september 2020

De Vesting op z’n Kop

Beste mensen,

We zijn al enige tijd bezig met de voorbereiding van de 20ste editie van Festival Kopje Cultuur. Het wordt weer een festival met tientallen koren, clowns, acteurs, verhalenvertellers, orkesten, dichters, jongleurs, dansers, zangers, bands etc. uit Steenwijkerland en ver daarbuiten.

Voor deze 20ste keer Festival Kopje Cultuur willen we natuurlijk extra uitpakken.
We dagen u uit daarvoor een voorzet te geven of daaraan een bijdrage te leveren.
Misschien dat wij bijzonder talent over het hoofd gezien hebben waarvan u vindt dat het een plek op een podium op 11, 12 of 13 september 2020 verdient.

We horen het graag. Mail dan naar: kopjecultuur@hotmail.com

Festival Kopje Cultuur 11, 12 en 13 September 2020
Een 3-daags festival voor jong en oud. Een belevenis die je meeneemt in de cultuur van de Kop van Overijssel en ver daarbuiten en is een combinatie van Uitmarkt, Monumentendag en Straattheaterfestival.

Geplaatst in Uncategorized