Dames VC Sneek komen naar jubileum DIOS

Op vrijdag 1 september 2017 bestaat onze Volleybalvereniging DIOS precies 50 jaar. Aan deze mijlpaal willen we uiteraard niet voorbij gaan. Het bestuur van DIOS heeft een jubileumcommissie in het leven geroepen, die de afgelopen maanden de nodige voorbereidingen heeft getroffen om een interessant en sportief jubileumprogramma voor de leden te organiseren.

We zijn er enorm trots op, dat we erin geslaagd zijn om de dames van VC Sneek, landskampioene in 2015 en 2016 en verliezend finaliste om het landskampioenschap in 2017, voor onze jubileumdag op 2 september a.s. naar Oldemarkt te halen.

VC Sneek biedt ons een middagvullend sportief programma aan met vanaf 13.45 uur een internationale oefenwedstrijd tegen USC Munster uit de Bundesliga van Duitsland op het centrecourt van MFC Dalzicht.
Na een korte pauze zullen de dames van VC Sneek vanaf 16.15 uur een volleybalclinic verzorgen voor en met alle seniorleden van DIOS, aangevuld met onze twee B-teams. Deze kans om samen met (inter)nationale topvolleybalsters op het veld te staan mogen jullie zeker niet laten lopen.

Vrijdag 1 september 2017:
20.00 – 22.00 uur:
Officiële receptie van het bestuur voor genodigden in de foyer van MFC Dalzicht.
Zaterdag 2 september 2017:
10.00 – 12.00 uur:
Volleybal/sportactiviteiten voor de CMV-jeugd en de B- en C-jeugd in MFC Dalzicht
13.00 uur:
Inspelen/warming-up VC Sneek en USC Munster
13.45 – 15.45 uur:
Internationale oefenwedstrijd tussen VC Sneek en USC Munster
15.45 – 16.15 uur:
Pauze voor VC Sneek
16.15 – 18.00/18.15 uur:
Volleybalclinic VC Sneek voor en met seniorleden en de B-teams van DIOS
Vanaf 20.30 uur:
Feestavond seniorleden DIOS en oud-leden van DIOS (plus evt. partners) in de foyer van MFC Dalzicht

 

Geplaatst in Uncategorized

Seniorenmakelaar bij Woonconcept

Woonconcept heeft een seniorenmakelaar aangesteld in de persoon van Marieke Soer. Wilt u een woning betrekken in De Landerijen  dan kunt u contact met haar opnemen via tel. 088-61 62 474. Ze kan u dan verder helpen.
Op dit moment worden er ook 2 modelwoningen in De Landerijen ingericht nl. De Weeren 5 en De Veerkampen 24. Voor de bezichtiging kunt u ook met Marieke contact opnemen.

Geplaatst in Uncategorized

Veel medailles voor leden Majorette- en Twirlgroep Oldemarkt

De leden van Majorette- en Twirlgroep Oldemarkt hebben in de afgelopen maanden aan diverse wedstrijden deelgenomen en niet zonder resultaat, er zijn veel 1e, 2e en 3e plaatsen behaald.

Bij de eerste wedstrijd van het seizoen was de vereniging met bijna alle leden aanwezig op een wedstrijd in Marknesse. De minirettes en majorettes hadden ingeschreven voor het onderdeel Kidstwirl, de dames hebben laten zien dat ze dit onderdeel goed beheersen, ze gingen met diverse medailles naar huis. Verder was het optreden van het Ensemble C goed voor een 1e prijs en Team D haalde een mooie 2e prijs.

Ook voor de twirlers was de deelname aan deze wedstrijd een succes. Gerdine Visscher behaalde met haar 1-batonroutine een prijs met promotie naar een hogere klasse. Daarnaast waren er medailles voor Evelien Mulder, Sheila Huisman, Mariëlle Kraak en Sheila Huisman.

De volgende wedstrijd die werd bezocht was op zaterdag 13 mei in Emmeloord. Er waren veel deelnemers aan deze wedstrijd en het was voor de twirlers een lange wedstrijddag. Door de strenge jurering vielen de punten helaas wat tegen, maar gelukkig waren er wel twee 1e prijzen en een 3e prijs behaald.

Een week later op een wedstrijd in Creil werden zeer goede punten gehaald. Het optreden van Gerdine en Mariëlle met de duo-twirling routine leverde hun een 1e prijs met promotie op. Verder waren er medailles voor Susanne, Gerdine en Mariëlle. De dag kon voor Gerdine niet meer stuk, want ze haalde ook nog een 1e prijs met promotie met haar solo dance-twirl.

De hele vereniging heeft op 10 juni meegedaan aan een wedstrijd in Heerenveen, dit was de laatste wedstrijd voor de zomervakantie. Tijdens deze wedstrijd werd door de minirettes en majorettes weer deelgenomen aan het onderdeel Kidstwirl. Het optreden van Kyra Vuist, Jolijn Limburg en Fleur Smit werd beloond met een medaille voor een resp. 1e, 2e en 3e plaats, de andere meiden vielen helaas net buiten de prijzen. Met de optredens van de ensembles C en D werden mooie punten behaald.

Voor de twirlers was deze wedstrijd zeker succesvol te noemen, de jury beloonde hun optredens met mooie punten en die waren goed voor enkele 1e, 2e of 3e prijzen.

De leden van de vereniging kunnen terugkijken op een wedstrijdseizoen met veel successen en gaan nu genieten van een welverdiende vakantie. Na de zomervakantie gaan de dames zich voorbereiden op wedstrijden in Hoogeveen, IJsselmuiden en Lelystad.

Geplaatst in Uncategorized

29 september start Filmseizoen in De Landerijen

Al nieuwsgierig naar de films die het Filmhuis Oldemarkt in De Landerijen gaat vertonen?
Het seizoen start  op vrijdag 29 september met een heerlijk luchtige film, ‘The Family Fang’. Een film uit 2016, over een bijzonder gezin en een duistere verdwijning van de ouders.

27 oktober is ‘The Horse Boy’ te zien. Een prachtig, ontroerend en indrukwekkend verhaal over wat paarden kunnen doen voor een bijzonder kind.

Van een  ander kaliber is de film op 24 november; een romantisch drama uit 2016, ‘The light between Oceans’. Een meeslepende film over hoe het leven van een stel verandert door mooie maar ook dramatische gebeurtenissen.

Het nieuwe jaar, 26 januari, wordt ingeluid met een film vol humor; ‘Florence Foster Jenkins’. Het verhaal van een vrouw die operazangeres wil worden maar niet kan zingen. Met Meryl Streep!

Wat er op 23 februari en  23 maart te zien is, blijft nog even onder de pet!

NIEUW: je kunt een seizoenkaart kopen voor alle 6 de avonden voor de prijs van 5! 
Losse kaartjes kosten €7,50, inclusief een consumptie;  een seizoenkaart kost €37,50.

Volg het Filmhuis Oldemarkt  op facebook!

Geplaatst in Uncategorized

Duofietsers gezocht

Vanavond promotie gereden met onze 2 duofietsen. We zoeken gebruikers 4 vrijwilligers staan klaar om te gaan fietsen. Je mag zelf trappen, maar dat hoeft niet. Ook al fiets je zelf nog dan is het gezellig om met iemand naast jou te fietsen. Ook met 2 duofietsen kan natuurlijk.
Wil je niet met een vrijwilliger fietsen, maar met een familielid of een vriend of vriendin, dat kan ook. Neem contact op met Alie Jongschaap tel. 451953 of Loes Frissen tel. 450622.

Geplaatst in Uncategorized