Muzikale avond met Sander Metz in De Landerijen

Op donderdag 19 september om 19.30 uur is er een optreden van Sander Metz in De Landerijen. Sander is geboren in Indonesië en opgegroeid op Ameland. Hij is eigenaar van SanderMetz.nl muziek en meer. Hij biedt muzikale, theater en welzijnsactiviteiten aan voor iedere doelgroep. Hij weet met zijn gitaar, basdrum en stem van elke gelegenheid iets bijzonders te maken. Muziek als een mooie gezellige aanvulling of juist een hele avond feest, bij hem ben je aan het goede adres.

Tot juli 2017 was hij coördinator activiteiten in een verzorgingshuis. Dit heeft hij 10 jaar gedaan met veel plezier.Tegenwoordig is hij vaak met zijn gitaar te vinden bij veel zorg- en welzijnsorganisaties en biedt daar muzikale activiteiten aan zowel individueel als in groepsverband.

Bij hem is alles mogelijk, maar deze avond zal er voornamelijk Nederlandstalig worden gezongen, dus liedjes die iedereen kent.

Dit belooft dus een gezellige avond te worden waarvan u ondertussen kunt genieten van een kopje koffie en of thee. De kosten zijn €4,-

De avond begint om 19.30 uur.
Iedereen is hierbij van harte welkom.

Geplaatst in Uncategorized

Digi-café In De Landerijen

Dinsdag 24 september wordt voor de eerste keer dit seizoen het Digi-café gehouden. Iedereen die vragen en of problemen heeft met digitale apparaten is van harte welkom tussen 10 en 12 uur. Een team van vrijwilligers staat voor je klaar om je te helpen.
Klik en Tik. Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik.
In het Digi-café kun je kennis maken met Klik en Tik. Het is totaal gratis en je kunt thuis oefenen. ‘De basis iets voor jou. We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.’
Kosten Digi-café € 3,00 incl. koffie/thee.

Geplaatst in Uncategorized

Film “Capharnaüm’ in Filmhuis op 27 sept.

Op 27 september 2019 draait in Filmhuis Oldemarkt in de Landerijen de film: Capharnaüm. Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd. Hij is bij zijn geboorte niet aangemeld.

Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming en liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet.
Een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld
door de ogen van een kind. Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet.
Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken en te helpen het gezin te onderhouden.
Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te
lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes.
Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.
Entree €7,50, inclusief koffie. Ook is het mogelijk om een seizoenskaart te kopen aan de kassa. Deze kost voor 6 films slechts € 37,50 in plaats van € 45,-

Na afloop gelegenheid tot ontmoeten en bijpraten.

Kijk alvast de trailer van deze meervoudig bekroonde film op: https://www.youtube.com/watch?v=JBecbs52Fpo

Geplaatst in Uncategorized

Beginners- of starterscursus BHV-er

Stichting AED Oldemarkt

Beginnerscursus: wij onderzoeken momenteel of er in Oldemarkt voldoende belangstelling bestaat voor een beginners- of starterscursus BurgerHulpVerlener (BHV-er). Zijn er in uw buurt(vereniging), sport(club), familie of kennissen die interesse hebben, maakt u hen dan a.u.b. op deze mogelijkheid attent. Opgave en info via aedstichtingoldemarkt@gmail.com en wel voor 15 okt 2019. Meer weten? Kijk eens bij : hartslagnu.nl en www.driz.nl.

We proberen een groep van 12 nieuwe BHV-ers te krijgen. De training wordt verzorgd door erkende trainers. Na afloop krijgt u een certificaat en kunt u zich aanmelden als BHV-er. Er wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Na inventarisatie maken we bekend waar en wanneer de training plaatsvindt. Pas dan is uw inschrijving definitief.

Bestuurssamenstelling: Anja de Vent, Jan Blankvoort, penningmr. Sylvia Hof, secr. Piet van Noort en voorz. Karla Bult.

Piet van Noort, secr. Stg. AED Oldemarkt.

Geplaatst in Uncategorized

Glasvezel in Oldemarkt!

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Kop van Overijssel is in volle gang! In mei is de schop in de grond gegaan en inmiddels is er al veel werk verricht. Naar verwachting is medio 2019 het buitengebied voorzien van glasvezel.

De glasvezelcampagne in de kernen in Steenwijkerland is gestart. De gemeente is opgedeeld in twaalf deelgebieden. Vóór 30 september 2019 moet in elk van deze gebieden 40% van de inwoners zich aanmelden voor glasvezel. 

Omdat een goede (digitale) infrastructuur voor de toekomst van Oldemarkt  erg belangrijk kan zijn, raadt Plaatselijk Belang Oldemarkt alle geïnteresseerden, maar vooral ook alle sceptici, zich goed te laten informeren over alle voor- en nadelen.

Kijk voor meer informatie op: https://steenwijkerland.glasvezelbuitenaf.nl/

Geplaatst in Uncategorized

Digitale Cultuurhistorische Wandelroute Oldemarkt is live!

De werkgroep toerisme van Plaatselijk Belang Oldemarkt heeft de afgelopen periode gewerkt aan onder andere een nieuwe Digitale wandelroute door Oldemarkt, die de cultuurhistorie van Oldemarkt laat ervaren.

De wandelroute begint bij het Toeristisch Overstap Punt Oldemarkt en loopt door de Hoofdstraat, via het Marktplein tot het Butent en weer terug via de Landerijen richting de Sint Bernardusschool. De route wordt ondersteund via een App op de mobiele telefoon en naast naast de route ook prachtige foto’s zien van de panden en bezienswaardigheden.

Tijdens de ondernemersbijeenkomst van Plaatselijk Belang Oldemarkt 9 mei j.l. is de Digitale Wandelroute door de secretaris en trekker van de werkgroep Toerisme, Yvo Booisma, gepresenteerd en hebben de aanwezige 20 ondernemers als eersten een deel van de wandelroute mogen ervaren. Iedereen was erg enthousiast en vele leuke weetjes en feitjes waren bij een groot deel van de deelnemers niet bekend.

De wandelroute is en blijft in ontwikkeling: zo worden mogelijk nog interessante punten toegevoegd, worden teksten en feiten geoptimaliseerd en worden de gesproken teksten in de toekomst nog professioneel opgenomen. Als de route verder is ontwikkeld, kan deze ook gemakkelijk worden vertaald en beschikbaar gesteld in alle mogelijke talen.

De digitale Wandelroute is te vinden op: https://izi.travel/nl/6e13-cultuurhistorische-wandeling-oldemarkt/nl

De App voor de mobiele telefoon is in de Google Play Store en de iOS App Store gratis te downloaden en vindbaar onder de naam ‘izi.TRAVEL’. Met de volgende QR code is de wandelroute via de App ook te vinden:

Geplaatst in Uncategorized

Sociaal Werk De Kop

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland kunnen bij Sociaal Werk De Kop terecht voor maatschappelijk werk en welzijnswerk, cliëntondersteuning, jongerenwerk, mantelzorgondersteuning en vrijwilligersondersteuning. Sociaal Werk De Kop is een nieuwe welzijnsorganisatie die deel uitmaakt van de Tintengroep.

Sociaal Werk De Kop is er voor alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland die vragen hebben waar ze zelf niet goed uitkomen. Heb je zorgen over je kinderen of je ouders, je relatie of huwelijk of over je financiële situatie? Door met jou in gesprek te gaan helpen we jou weer op weg. Als dat niet voldoende is, kunnen we ook intensiever met jou in gesprek gaan om samen met jou aan een oplossing te werken. Vaak helpt het daarbij je gezin, familie of een andere vertrouwenspersoon te betrekken. Vaak weet je zelf heel goed wat nodig is om je problemen aan te pakken en werkt dat nog beter wanneer je dat samen met vertrouwde mensen in je directe omgeving kunt doen.

Bij Sociaal Werk De Kop kan je voor al je juridische en/of belasting vragen terecht bij de Rechtswinkel. Zij zijn van maandag tot en met donderdag open van 09.00 uur tot 12.00 uur.

In Oldemarkt kun je ons vinden bij de zorg en boodschappen in de Coop. Regelmatig schuiven wij daar op woensdagochtend aan. Tevens bieden wij diverse trainingen aan. Te denken valt aan: weerbaarheidstraining voor de bovenbouw van de basisschool en assertiviteitstraining voor volwassenen. Ook geven wij trainingen voor kinderen in echtscheiding situaties, dit heet de KIES-training.

Het Mantelzorgnetwerk is ook onderdeel van Sociaal Werk De Kop. Hierin fungeren wij als vraagbaken en organiseren wij leuke en informatieve activiteiten, voor zowel jongeren en volwassen mantelzorgers.

Onze buurtwerkersport houdt zich bezig met een gezonde leefstijl voor alle inwoners. Zij kan ondersteunen bij het opzetten van sportieve initiatieven.

Contactgegevens 
Sociaal Werk De Kop 
Stationsplein 10
8331 GM Steenwijk

Spreekuren
Golfstaete, Stationsplein 10, Steenwijk.

Iedere dag van 09.00 tot 11.00 uur.

Meer informatie 
Heeft u vraag? Bel dan naar telefoonnummer (0521) 745 080 of stuur een e-mail naar info@sociaalwerkdekop.nl. U kunt ook terecht op onze website www.sociaalwerkdekop.nl.

Geplaatst in Uncategorized