NieuwsTextielfestival Weerribben geopend

Vanmorgen om 10.30 uur is in MFC Dalzicht het 3 daagse Textielfestival door burgemeester Bats van Steenwijkerland officieel geopend. er was al een flinke belangstelling bij de opening. Zie hieronder voor het programma. meer info op Textielfestival Weerribben.

Geplaatst in Uncategorized

Buitenspeeldag 2017 Oldemarkt.

Wij organiseren op woensdag 14 juni de buitenspeeldag; waar sportiviteit, creativiteit, oudhollandse spelen, schminken, haarkunst, muziek en vooral veel buitenspelen alle ruimte krijgt !! Dit evenement wordt inmiddels voor de 9e keer georganiseerd. Natuurlijk hebben we hulp van vele vrijwilligers om dit in stand te houden.
We doen het midden op straat, om aandacht te blijven vragen voor spelende kinderen op straat.
Iedereen is welkom om te genieten van allerlei verschillende activiteiten tussen 14.00 uur en 16.30 uur.
De Hoofdstraat is voor een deel afgesloten en daar bieden we de activiteiten en een creatieve workshop aan voor kinderen. Ook krijgen kinderen op het podium de gelegenheid om iets van hun talenten te laten zien.
Uiteraard is er onze favoriete megazandbak, waar iedereen weer lekker aan de gang kan gaan met het zand. Er is straattekenen, springkussens voor verschillende leeftijden en de mogelijkheid om samen te spelen met leuke spelletjes. Er is de mogelijkheid om je te laten schminken en ook kun je dit jaar je haar weer mooi laten maken. Tussendoor is er wat drinken en lekkers. Een aantal ondernemers uit Oldemarkt en omgeving en Plaatselijk Belang ondersteunen dit evenement.
Kortom; het wordt een belevenis! De toegang is gratis.
Dit evenement wordt georganiseerd door vele vrijwilligers en een actief organiserend comité.

Geplaatst in Uncategorized

Oldejeuje Café

Geplaatst in Uncategorized

Overname receptie Dalzicht

Op zaterdag 1 juli nemen Martijn en Rianne afscheid als beheerders van Dalzicht en nemen Paula en Jeroen het beheer over. Het bestuur van Dalzicht houdt ter gelegenheid daarvan een receptie voor de scheidende en nieuwe beheerders.

De receptie is op zaterdag 1 juli van 14.00 tot 17.00 uur.

Geplaatst in Uncategorized

Benefietfestival Oldemarkt voor de Oldejuje bikers!

Op zaterdag 8 juli vindt in Oldemarkt op het Marktplein van 14.00 uur tot 20.00 uur “Benefietfestival Oldemarkt” plaats. Het doel van dit festival is om geld in te zamelen voor de “Oldejuje bikers”.

Deze mannen gaan in september de Mont Ventoux beklimmen op de fiets voor de stichting “Mont Ventoux groot verzet tegen kanker”. De beklimming van deze “kale berg” wordt gezien als een sportieve strijd die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Deze stichting vind het enorm belangrijk dat ze niet alleen landelijk via KWF kankerbestrijding de strijd tegen kanker ondersteunen, maar ook lokaal, wat een waardevolle bijdrage levert in de eigen omgeving.

Met deze gedachte wordt “Benefietfestival Oldemarkt” georganiseerd. Een lokaal festival met initiatieven en live-muziek uit eigen omgeving. Bewust is gekozen voor het tijdstip 14.00 uur tot 20.00 uur om goed het doel voor ogen te houden waarvoor er geld ingezameld wordt en dat is de strijd die wordt gestreden tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Jong en oud kan gaan genieten van live muziek uit eigen omgeving. De plaatselijke bands Marqet Square, The Passionates, Ammetellis, VariFocus en The Roadies zullen hun medewerking verlenen evenals Marten Mintjes, Streetdance groepen van Sport Vereent, de Oldemarkter Fanfare en zeemans- en shantykoor De Windjammers. Ook kunt u nog optredens verwachten tijdens het kidspodium. Vele Oldemarkers zullen dan ook op het podium staan voor de Oldejuje bikers.

Naast al deze optredens zullen er leuke activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud om geld in te zamelen. Zo kan er deelgenomen worden aan het enveloppenspel met prachtige prijzen. Ook zal er o.a. een caviabak, sjoelbak en springkussen aanwezig zijn en kunnen de kinderen zich laten schminken. Ook kan iedereen creatief op de foto gezet worden tijdens een fotoshoot. Het gehele festival zal er horeca aanwezig zijn op het Marktplein.

Genoeg te doen dus op het Marktplein in Oldemarkt op 8 juli van 14.00 uur tot 20.00 uur. We hopen jong en oud uit Oldemarkt dan ook te zien tijdens “Benefietfestival Oldemarkt” voor de Oldejuje bikers!

Geplaatst in Uncategorized

Sporters gezocht voor jazz, modern en streetdance

We zijn ons aan het oriënteren om op de woensdagavond in Dalzicht een sport te organiseren voor volwassenen. Wij zaten zelf te denken aan een mix van jazz, modern en streetdance. Is hier animo voor? Of heeft u nog andere ideeën dan horen we het graag! Dit mag via dans@sportvereentoldemarkt.nl

Geplaatst in Uncategorized

Duofietsers gezocht

Vanavond promotie gereden met onze 2 duofietsen. We zoeken gebruikers 4 vrijwilligers staan klaar om te gaan fietsen. Je mag zelf trappen, maar dat hoeft niet. Ook al fiets je zelf nog dan is het gezellig om met iemand naast jou te fietsen. Ook met 2 duofietsen kan natuurlijk.
Wil je niet met een vrijwilliger fietsen, maar met een familielid of een vriend of vriendin, dat kan ook. Neem contact op met Alie Jongschaap tel. 451953 of Loes Frissen tel. 450622.

Geplaatst in Uncategorized

Een gymles op een hele andere manier voor de Kinderen van OBS de Slinge

 ‘Dit was een leuke gymles hè!?’ Hoor ik bij een groepje leerlingen op de terugweg van het Tolhekke terug naar school.
Vandaag 1 juni 2017 is OBS de Slinge met groep 7/8 naar zwembad ’t Tolhekke geweest. Een gymles in het water, met oefeningen die ze nog kennen van het diploma zwemmen. Onderwater zwemmen van zeven tot negen meter. Schoolslag, borstcrawl, opduiken van onderwaterspulletjes en door de poortjes zwemmen. Natuurlijk ook nog wel even lekker de glijbaan af. Het was een manier om het zwemmen te onderhouden. Als afsluiting hebben de kinderen tegen elkaar een partijtje waterpolo gespeeld. De kinderen vonden een badmuts op wel een beetje raar en bijzonder. Na de “natte” gymles van ruim een uur hebben de kinderen natuurlijk ook nog even genoten van het vrij zwemmen en hebben we met zijn allen nog een lekker ijsje gegeten. Geluk hadden we zeker, een dag met volle zon en een temperatuur van 22 graden. “Het kan slechter”.

Met elkaar hebben we besloten om dit twee tot drie keer per jaar te herhalen.

Geplaatst in Uncategorized