Nieuw telefoonnummer De Landerijenen en bank  / computer service

De Landerijen is nu direct bereikbaar onder telefoonnummer: 06 83667141. Bel gerust  met uw vragen over activiteiten of het gebruik van de zalen of duofiets!

Donderdag 5 oktober is er om 10.00 uur een Rabobank inloop voor info over bankzaken, om 14.00 uur kunt u informatie krijgen over internetbankieren.  Heeft u computerproblemen of vragen loop dan dinsdagochtend 10 oktober even binnen bij de computer inloop. Vrijwilligers staan voor u klaar om u digitaal te helpen. Neem  uw laptop, tablet of smartphone mee!

Geplaatst in Uncategorized

Inloopochtend en rollatorkeuring in De Landerijen

Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland organiseert donderdag 21 september een gezellige en nuttige inloopochtend in wooncentrum De Landerijen. Inwoners van Oldemarkt en andere belangstellenden zijn van harte welkom om eens een kijkje te nemen.

Vanaf 10.00 u tot ongeveer 11.30 u staat de koffie klaar in het wooncentrum aan De Weeren 1 in Oldemarkt. Belangstellenden krijgen de kans om op een gezellige en geheel vrijblijvende manier kennis te maken met De Landerijen en de bewoners.

Marieke Soer van Woonconcept vertelt bezoekers alles over de woonmogelijkheden in De Landerijen. Belangstellenden kunnen een modelwoning bezichtigen om te ervaren hoe het is in het wooncomplex te wonen. En wie meer wil weten over de regeling ‘Lang zult u wonen’ kan terecht bij Paula Bierma van het Mantelzorgnetwerk.

Om het geheel helemaal compleet te maken kan iedereen tips en advies krijgen van ergotherapeut Liesbeth Loderus. Bovendien is Steenbergen Scootmobielen aanwezig om rollators en scootmobielen gratis te controleren en, zo mogelijk, te repareren.

 

Ook de Act. cie. van De Landerijen presenteert haar winterprogramma en daar kunt ook inschrijven voor de verschillende activiteiten.

Geplaatst in Uncategorized

Filmhuis weer van start

Na een heerlijke zomer gaat Filmhuis Oldemarkt bijna weer van start! Op 29 september draaien we de eerste film van dit seizoen. Om te beginnen een vrolijke en mysterieuze film, The Family Fang.

De aparte familie Fang ziet het leven als één groot kunstwerk. De kinderen Annie en Buster Fang hebben het grootste deel van hun volwassen leven besteed aan het proberen zich te distantiëren van hun ouders, beide beroemde kunstenaars. Maar na een onwaarschijnlijk ongeval worden broer en zus gedwongen om voor het eerst in tien jaar terug naar huis te keren. Daar raken ze verstrikt in een duister mysterie rond de verdwijning van hun ouders….

De film duurt 105 minuten en heeft geen pauze.

De kaartjes kosten dit jaar €7,50 per film, inclusief koffie/thee voor aanvang van de film.

U kunt ook kiezen voor een seizoenkaart. Dan krijgt u 6 films voor de prijs van 5!  De seizoenkaart kost €37,50 en is op de eerste avond te verkrijgen bij de inloop/kassa. De kaart is niet persoonsgebonden, dus kunt u een avondje niet, dan kan iemand anders de kaart gebruiken.

U bent op 29 september vanaf 19.00 uur welkom voor een kopje koffie of thee. De film start om 19.30 uur.  Na afloop is er de gelegenheid om na te praten met elkaar in het Proathuus. Consumpties daar zijn niet bij de prijs inbegrepen.

LET OP:

Vanaf nu is er een nieuw mailadres voor het Filmhuis Oldemarkt: filmhuisoldemarkt@hotmail.com  .

Geplaatst in Uncategorized

Succesvol jubileum weekend DIOS

Oefenwedstrijd VC Sneek hoogtepunt
De Volleybalvereniging DIOS uit Oldemarkt heeft een succesvol jubileumweekend ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de club achter de rug. Het jubileum werd gevierd met een receptie voor genodigden op vrijdagavond, zaterdag een sportieve dag met sportactiviteiten voor de jeugdleden, een internationale oefenwedstrijd tussen de damesselecties van VC Sneek en USC Munster uit de Duitse Bundesliga met aansluitend een volleybalclinic van de dames van VC Sneek met de seniorenleden en de B-teams van de club. Het programma werd zaterdagavond afgesloten met een gezellig feest in MFC Dalzicht.
Dé eye-catcher van het jubileumweekend was natuurlijk de internationale oefenwedstrijd tussen VC Sneek, voormalig landskampioene in 2015 en 2016, en het Duitse USC Munster. Daaraan voorafgaand werd het jubileum vrijdagavond gestart met een receptie voor genodigden. Tijdens de receptie sprak voorzitter Kees Verbeek de genodigden toe. Daarna kreeg wethouder van sportzaken van de gemeente Steenwijkerland, de heer Douwe Oosterveen, het woord. Hij feliciteerde het bestuur met het 50-jarig jubileum en sprak waarderend woorden uit voor de sociale functie, die de vereniging in al die jaren voor Oldemarkt heeft betekend. Er werd ook gehuldigd tijdens de receptie. Het bestuur van DIOS benoemde Betsy Weda tot ere-lid van DIOS, vanwege 35 jaar onafgebroken vrijwilligerswerk, in diverse functies. Jaren lang verrichtte zij, veelal achter de schermen en onzichtbaar voor de leden, belangrijke taken binnen de vereniging.
Zo had ze acht jaar lang zitting in het bestuur, had het beheer van de wedstrijdkleding onder haar hoede, was ze meer dan 25 jaar de grote animator in de redactie van het clubblad “De Smash” en verzorgde meer dan 25 jaar de ledenadministratie. Een ere-lidmaatschap waardig.
Tot zijn eigen verbazing werd ook voorzitter Kees Verbeek in het zonnetje gezet. Voor zijn jarenlange inzet voor het volleybal in het algemeen(o.a. ook voor de volleybalvereniging De Griffioen uit Wolvega, waarvan hij ook acht jaar voorzitter is geweest) en voor DIOS in het bijzonder ontving hij namens de Nederlandse Volleybal Bond een oorkonde en de bronzen bondsspeld. Daarbij werd hij toegesproken door zijn schoondochter, die op treffende wijze zijn verdiensten voor de beide verenigingen, die als een rode draad door zijn volleyballeven lopen, verwoordde.
De zaterdag stond in het teken van de volleybalsport. De jeugdcommissie van DIOS had voor de jeugdleden een gevarieerd sportprogramma opgesteld en de kinderen genoten van de gevarieerde activiteiten.
’s Middags stond natuurlijk het hoogtepunt van het weekeinde op het programma. Om kwart voor twee begon de internationale oefenwedstrijd tussen de dames van VC Sneek en USC Munster. De wedstrijd stond onder leiding van voormalig nationaal scheidsrechter Koerdien van Wijk uit Marknesse met als tweede scheidsrechter DIOS-scheidsrechter Johannes van der Veen. Voor de wedstrijd werd hij namens de Nederlandse Volleybal Bond door de voorzitter gehuldigd, omdat hij 40 jaar scheidsrechter was. Uit handen van de voorzitter ontving ook hij een oorkonde en de gouden bondsspeld als dank voor zijn trouwe inzet als scheidsrechter voor DIOS.
Beide trainers, Petra Groenland van VC Sneek en oud-oranjeinternational Teun Buis van USC Munster, hadden vooraf afgesproken, ongeacht het verloop van de wedstrijd, om vijf sets tegen elkaar te spelen. USC Munster, dat al een aantal weken langer traint dan VC Sneek en dus meer trainingsuren in de benen had, was in de eerste drie sets een maatje te groot voor VC Sneek. Maar de vierde en de vijfde set maakten veel goed. VC Sneek kwam steeds beter in het spel en maakte het USC Munster steeds moeilijker. De volle tribune toeschouwers, naar schatting meer dan 100 bezoekers, genoten intens van een zeer spannende laatste set, die uiteindelijk met een zeldzaam voorkomende score met 34-36 werd gewonnen door USC Munster.
Aansluitend gaven de dames van VC Sneek een volleybalclinic aan de seniorenleden en de B-teams van DIOS.
Het jubileum werd afgesloten met een gezellige feestavond in de foyer van MFC Dalzicht. Janneke van der Veen werd nog in het zonnetje gezet na 15 jaar inzet in de Jeugdcommissie. Onder muzikale klanken van “De Roadies” uit Oldemarkt werd er tot in de kleine uurtjes gefeest.

De jubileumcommissie en het bestuur van DIOS kijken met een tevreden gevoel terug op een prachtig jubileumweekend. Op naar de volgende 50 jaar.

Geplaatst in Uncategorized

Nieuws van Sport Vereent Oldemarkt

Met het nieuwe schooljaar voor de deur hebben al onze trainers en trainsters er weer heel veel zin in om weer te gaan beginnen. Het is weer tijd om lekker te gaan sporten.

Met ingang van 7 september is er weer peuter en kleutergym in Dalzicht. Het is ons gelukt om een nieuwe trainster aan te stellen. Tineke heeft er veel zin in en zal de lessen met veel enthousiasme gaan geven. Kleutergym is een van de eerste vormen van turnen. De kinderen leren spelenderwijs de grondvormen van bewegen. Dit wordt gedaan door spel en door oefeningen op de toestellen. De kinderen leren ook samen met andere kinderen te bewegen.  Elke les is weer anders.

Ook gaat Tineke het jongens turnen geven. Tineke is een professionele turntrainster die veel ervaring heeft met deze specifieke vorm van turnen. We zijn hier dan ook heel blij mee. Turnen is bij Sport Vereent een serieuze tak van sport. De jongens en heren turnen zes toestellen:  vloer, voltige, ringen sprong, brug, rek. Onder leiding van Tineke leert een turner bij onze vereniging steeds weer nieuwe elementen op de zes toestellen.  Al die elementen maken samen een oefening waarmee ieder op zijn eigen niveau in wedstrijden laat zien wat hij kan. Voor elke turner is er een passend niveau, dat van een beginner tot het niveau waar alles draait om een topprestatie. De oefenstof is verdeeld in niveaus en in leeftijdscategorieën

Nieuwsgierig geworden? De eerste maand is gratis!

Beide lessen zijn op donderdag in MFC Dalzicht. De peuter en kleutergym van 16:15 tot 17:00 en het jongens turnen van 17:15 tot 18:30/19:15 (afhankelijk van het niveau)

Voor meer informatie kunt u mailen naar turnen@sportvereentoldemarkt.nl

Na het zeer geslaagde optreden met het benefietfestival in Oldemarkt hebben de streetdance groepen er ook weer erg veel zin in. Omdat we zoveel animo hebben gaan wij op 6 september starten met vier groepen. De indeling is als volgt:

Groep 3 – 5 jaar 15:30 – 16:15

Groep 6 – 8 jaar 16:15 – 17:15

Groep 9 – 11 jaar 17:15 – 18:15

Groep vanaf 12 jaar 18:15 – 19:15

Bij voldoende deelname willen we graag ook gaan starten met een dansmix voor volwassen. Deze les wordt gegeven op woensdagavond van 19:30 – 20:30. Natuurlijk kunt u eerst proeflessen volgen om te kijken of dansen wat voor u is. Voor meer informatie of opgave kunt u mailen naar dans@sportvereentoldemarkt.nl

Neem ook eens een kijkje op onze website: www.sportvereentoldemarkt.nl voor meer informatie over alle sporten die wij aanbieden.

Geplaatst in Uncategorized

Schuurverkoop Oldemarkt 7 oktober 2017

Naar aanleiding van de oproep die is gedaan wat betreft het organiseren van een volgende schuurverkoop in Oldemarkt en de vragen die ik kreeg hierover heb ik toch besloten om deze leuke dorpsactiviteit weer een vervolg te geven in het najaar.

Op 7 oktober zal dan ook weer “Schuurverkoop Oldemarkt” plaatsvinden!

Van 9.30 uur tot 16.00 uur vindt deze derde schuurverkoop weer plaats. Net zoals de voorgaande edities is het weer de bedoeling dat iedereen zijn spulletjes op een leuke en gezellige manier te koop aan kan bieden vanaf zijn eigen oprit of vanuit zijn eigen schuur of tuin. D.m.v. het uithangen van de vlag en het versieren van de woning kan er kenbaar worden gemaakt dat men deelnemer is aan deze schuurverkoop en spulletjes te koop heeft. Vooral het goed kenbaar maken van deelname aan de schuurverkoop is belangrijk. Versier desnoods een deel van de straat of plaats versierde borden richting uw huis. Als het maar opvalt! Ook zullen alle deelnemende adressen worden vermeld op een plattegrond die verkrijgbaar zal zijn via deze deelnemende adressen. Zo kan er voor de kopers een mooie route uitgestippeld worden door Oldemarkt. Ook kunnen de plaatselijke ondernemers inhaken op deze dag.

Nieuw deze keer is dat er een bijdrage gevraagd wordt van 1 euro per deelnemer. Hiervan zullen de posters, flyers en plattegrondjes weer gedrukt worden. De voorgaande edities heeft plaatselijk belang Oldemarkt en vitaal Oldemarkt hier een financiële bijdrage voor geleverd. Deze keer wil ik het graag op deze manier doen zodat we gezamenlijk deze kosten delen.
Bij opgave zal ik u informeren hoe deze euro te voldoen.

Wilt u ook meedoen met deze Schuurverkoop op 7 oktober dan kunt u een bericht met uw naam en adres sturen naar de facebookpagina “Schuurverkoop Oldemarkt”. Hierop kunt u ook alle informatie vinden betreffende de Schuurverkoop.

Ook kunt u bellen met Heidi de Vries tel. 0641172815.

We hopen natuurlijk weer dat dit, net zoals de voorgaande edities een gezellige dag wordt in Oldemarkt met veel deelnemers en kopers!

Geplaatst in Uncategorized