Huifkartochten door De Weerribben

Vanaf nu kan men ook huifkartochten maken door de Weerribben. Met een echte huifkar getrokken door 2 prachtige stoere Friese paarden. Er zijn verschillende arrangementen meer informatie op www.huifkartochtweerribben.nl of bel 0561-452992

Geplaatst in Uncategorized

Vernieuwde TOP Oldemarkt en speciale website voor toeristen

Vrijdagmiddag 13 juli is in Dalzicht de nieuwe website visitoldemarkt.com gepresenteerd. Deze website is speciaal in het leven geroepen om Oldemarkt beter bekend te maken bij de toeristen en om te laten zien wat Oldemarkt en directe omgeving te bieden heeft. De website heeft 3 hoofdthema’s: Dagjes uit in en rond Oldemarkt; Verblijf in Oldemarkt en Natuur bij Oldemarkt.
Voor deze opening waren alle “Oldemaarkers van het Jaar” uitgenodigd. Na het openbaar maken van de website gingen de genodigden met prachtige koetsen van Stalhouderij Zwaan langs de pas geplaatste vlaggenmasten bij de ingangen van het dorp. Bij de rotonde Hareweg werd ook de verplaatste TOP (Toeristisch Overstap Punt) heropent door wethouder Oene Akkerman en voorzitter Gert ter Schure van PBO.
Daarna ging het per koetsen verder naar Jachtwerf van Wijk voor de ingebruikneming van de nieuwe rondvaartboot die de toepasselijke naam Malleboot kreeg. Met de boot kunnen rondvaartjes gemaakt worden over de Linde, richting Driewegsluis enz.

Geplaatst in Uncategorized

Expositie textiele werken bij Galerie De Horst in Paasloo

In de galerie De Horst in Paasloo exposeert in de maanden juli en augustus Magriet Modderkolk met textiele werken. Haar passie voor textiel uitte zich gedurende haar werk als manager vooral in het naaien en breien van eigen kleding. Afbouw van haar werkzaamheden gaf haar meer tijd voor verbreding en verdieping, wat heeft geresulteerd in een meer creatieve en vrije werkwijze. Inspiratie komt zowel van buitenaf als van binnenuit; als het haar raakt, geef ze het vorm met verschillende technieken en materialen. Zo groeit een idee uit tot een expressief en origineel werk. Galerie De Horst is gelegen aan de Horstweg 2 te Paasloo waar ook een expositie is van schilderijen van Marijke Braad.  Tevens bevindt zich hier het Harmoniummuseum met 60 gerestaureerde harmoniums en een kerkorgel.

Entree exposities gratis

Geopend za en zo van 13.00 – 17.00

www.galeriedehorst.webs.com

www.margrietmodderkolk.nl

Geplaatst in Uncategorized

High tea in De Landerijen

Als leuke activiteit gaat de activiteiten commissie van De Landerijen een zeer uitgebreide high  tea organiseren op zaterdag 28 juli om 14.30 uur.
De oorsprong van de high tea ligt in Engeland.
Als Anna, de zevende hertogin van Bedford,  in het begin van de negentiende eeuw niet zo ongelooflijk gulzig was, dan hadden we nooit een high tea  gekend. Zij trok zich halverwege de middag terug in haar boudoir en vroeg haar bedienden haar stukjes brood te brengen, besmeerd met lekker zoete boter, die ze samen met makarons, kwarktaart, koekjes, kleine cakejes en andere heerlijkheden stiekem verslond. Het duurde niet lang of haar geheim werd ontdekt en in plaats van dat ze werd uitgelachen, gingen andere dames die misschien ook wel eens clandestien hadden zitten smikkelen haar voorbeeld volgen. De kamerschermen werden opzij geschoven en de theepot en al het lekkers kwam tevoorschijn zodat  iedereen kon meegenieten.

Hebt u ook zin aan zo’n lekkere high tea in De Landerijen,  geeft u dan van te voren even op, want we  willen wel graag kunnen  inschatten hoeveel boodschappen er gehaald moeten worden. Opgave Joke Smit tel. 450596 email: jokesmit-fortuin@ziggo.nl

De kosten voor deze middag zijn € 7,50  inclusief thee en eventueel koffie.

Geplaatst in Uncategorized

15 medailles voor turnsters Sport Vereent Oldemarkt

De keuze oefenstof turnsters van Sport Vereent hebben deelgenomen aan de toestelkampioenschappen van district Oost (Overijssel en Gelderland). Dit zijn wedstrijden waarop per toestel een kampioenstitel te behalen is.

In het niveau junior F deden Marin Timmerman, Luka Kuipers, Lisanne Miedema en Demi Koning mee. De turnsters moesten beginnen op balk. Luka turnde een erg mooie oefening en wist alle eisen van de oefening te behalen. Luka wist dan ruimschoots de hoogste score op balk neer te zetten en mag zich een jaar lang kampioen van Overijssel en Gelderland noemen op het toestel balk. De junioren gingen daarna door naar vloer. Lisanne liet haar mooiste oefening van het seizoen zien en dit werd beloond met het zilver. Demi Koning turnde ook een zeer nette oefening en dit leverde haar het goud op. Bij sprong ging het ook zeer succesvol voor Sport Vereent. Luka en Demi turnden beide op dit toestel een moeilijke sprong. De half in heel uit. Beide meiden lieten een goede uitvoering zien en in alle opzichten kwamen zij op een gelijke score uit waardoor zij zich samen kampioen van Overijssel mogen noemen op sprong. Het laatste toestel van de wedstrijd was het toestel brug. Demi wist ook op dit toestel een medaille te pakken en mocht het zilver in ontvangst nemen.

Silke Timmerman en Cathi Herijgers kwamen uit de jeugd 2 turnsters niveau G. Silke behaalde het brons op de brug.

Bij de jeugd niveau H turnster had Sport Vereent 1e jaars jeugd meisjes en 2e jaars jeugd meisjes. Tessa Kuin turnde bij de 2e jaars jeugd turnsters. Tessa liet op alle toestellen goede oefeningen zien en wist op het toestel sprong 3e te worden. Bij de 1e jaars jeugd turnsters wist zusje Kim Kuin ook het brons op sprong binnen te halen. Femke Smit werd kampioen op het onderdeel sprong bij de 1e jaars jeugd turnsters niveau H. Op balk haalde Femke het zilver binnen en op vloer mag Femke zich ook een jaar lang kampioen van Overijssel en Gelderland noemen.

Tijdens de laatste wedstrijd kwamen de senioren in actie. Bo Ferwerda, Indy Smit , Rosalie Jans en Anine Toeter.  Rosalie turnde twee zeer nette sprongen en werd 3e op dit onderdeel. Bij het onderdeel brug was er een medaille voor Bo. Bo werd 3e. Daarna was het de beurt aan het toestel balk. Ook op dit toestel wist Rosalie beslag te leggen op de derde plek.

Moniek Wisman en Gerieke Janssen-Gernaat de trainsters van de selectie van Sport Vereent hebben nu met de meiden nog 1 wedstrijd in het vooruitzicht en dat is de onderlinge wedstrijd en tevens het clubkampioenschap van Sport Vereent. Deze wedstrijd wordt volledig georganiseerd door de beide trainsters om zo alle turnsters uit de regio nog een laatste leuke wedstrijd van het seizoen te geven waarin al nieuwe oefeningen en elementen  getest kunnen worden voor het volgende seizoen. Deze wedstrijd zal worden gehouden op 23 juni in zalencentrum Dalzicht. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken naar de prestaties van turnsters uit de regio.

Geplaatst in Uncategorized

Vaar mee met Kuunder punter

Bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl ligt de KU11. Het is de laatste originele Kuinderse Zuiderzeepunter en u kunt er een vaartocht door de Weerribben mee maken. Elke zaterdagmiddag tussen om 13:30 uur is er een schipper en (onder voorbehoud) ook een natuurgids aanwezig. Samen met hen kunt u gedurende ongeveer 2 uren genieten van het unieke schip in een bijzondere omgeving. Bij gelegenheid worden de zeilen gehesen maar het schip beschikt ook over een elektrische motor. De tocht kost 8.50 euro per persoon. Aanmelden doet u via www.kuinre.nl of bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Tijdens de tocht wordt u door de schipper meegenomen in de historie van het schip. De natuurgids laat u nader kennismaken met de schitterende Weerribben. U bent welkom!

Geplaatst in Uncategorized

Fiets mee op een duofiets!

Het wordt mooi weer; dus tijd om de fiets te pakken, maar je kunt ook samen met iemand naast je fietsen namelijk op de DUOFIETS. Dorpsservicecentrum De Landerijen heeft twee duofietsen staan én heeft vrijwilligers klaar staan die graag met u fietsen. Denk niet dat het zwaar is; de fietsen hebben elektrische ondersteuning. Bel voor een fietstochtje (met óf zonder vrijwilliger) met Alie tel. 0561- 451953 of Loes 0561- 450622.

Geplaatst in Uncategorized