Zomeravondconcert van Oldemarkter Fanfare

In de laatste week voor de zomervakantie sluiten de leden van muziekvereniging “Oldemarkter Fanfare” het seizoen af met een zomeravondconcert. Dit concert wordt gehouden op dinsdag 18 juli in de binnentuin van de ‘Landerijen” in Oldemarkt.

De muzikanten onder leiding van Sipko Feikens en de slagwerkers met instructeur Wessel de Vries zorgen gezamenlijk voor een programma met vrolijke en lichte muziek en hopen daarmee het publiek alvast in vakantiestemming te brengen.

Er wordt gerekend op mooi weer, maar mocht dat niet het geval zijn, dan wordt het concert gehouden in een zaal van de “Landerijen”.

Het concert begint om 19:30 uur, de toegang is gratis.

Geplaatst in Uncategorized

Seniorenmakelaar bij Woonconcept

Woonconcept heeft een seniorenmakelaar aangesteld in de persoon van Marieke Soer. Wilt u een woning betrekken in De Landerijen  dan kunt u contact met haar opnemen via tel. 088-61 62 474. Ze kan u dan verder helpen.
Op dit moment worden er ook 2 modelwoningen in De Landerijen ingericht nl. De Weeren 5 en De Veerkampen 24. Voor de bezichtiging kunt u ook met Marieke contact opnemen.

Geplaatst in Uncategorized

Veel medailles voor leden Majorette- en Twirlgroep Oldemarkt

De leden van Majorette- en Twirlgroep Oldemarkt hebben in de afgelopen maanden aan diverse wedstrijden deelgenomen en niet zonder resultaat, er zijn veel 1e, 2e en 3e plaatsen behaald.

Bij de eerste wedstrijd van het seizoen was de vereniging met bijna alle leden aanwezig op een wedstrijd in Marknesse. De minirettes en majorettes hadden ingeschreven voor het onderdeel Kidstwirl, de dames hebben laten zien dat ze dit onderdeel goed beheersen, ze gingen met diverse medailles naar huis. Verder was het optreden van het Ensemble C goed voor een 1e prijs en Team D haalde een mooie 2e prijs.

Ook voor de twirlers was de deelname aan deze wedstrijd een succes. Gerdine Visscher behaalde met haar 1-batonroutine een prijs met promotie naar een hogere klasse. Daarnaast waren er medailles voor Evelien Mulder, Sheila Huisman, Mariëlle Kraak en Sheila Huisman.

De volgende wedstrijd die werd bezocht was op zaterdag 13 mei in Emmeloord. Er waren veel deelnemers aan deze wedstrijd en het was voor de twirlers een lange wedstrijddag. Door de strenge jurering vielen de punten helaas wat tegen, maar gelukkig waren er wel twee 1e prijzen en een 3e prijs behaald.

Een week later op een wedstrijd in Creil werden zeer goede punten gehaald. Het optreden van Gerdine en Mariëlle met de duo-twirling routine leverde hun een 1e prijs met promotie op. Verder waren er medailles voor Susanne, Gerdine en Mariëlle. De dag kon voor Gerdine niet meer stuk, want ze haalde ook nog een 1e prijs met promotie met haar solo dance-twirl.

De hele vereniging heeft op 10 juni meegedaan aan een wedstrijd in Heerenveen, dit was de laatste wedstrijd voor de zomervakantie. Tijdens deze wedstrijd werd door de minirettes en majorettes weer deelgenomen aan het onderdeel Kidstwirl. Het optreden van Kyra Vuist, Jolijn Limburg en Fleur Smit werd beloond met een medaille voor een resp. 1e, 2e en 3e plaats, de andere meiden vielen helaas net buiten de prijzen. Met de optredens van de ensembles C en D werden mooie punten behaald.

Voor de twirlers was deze wedstrijd zeker succesvol te noemen, de jury beloonde hun optredens met mooie punten en die waren goed voor enkele 1e, 2e of 3e prijzen.

De leden van de vereniging kunnen terugkijken op een wedstrijdseizoen met veel successen en gaan nu genieten van een welverdiende vakantie. Na de zomervakantie gaan de dames zich voorbereiden op wedstrijden in Hoogeveen, IJsselmuiden en Lelystad.

Geplaatst in Uncategorized

29 september start Filmseizoen in De Landerijen

Al nieuwsgierig naar de films die het Filmhuis Oldemarkt in De Landerijen gaat vertonen?
Het seizoen start  op vrijdag 29 september met een heerlijk luchtige film, ‘The Family Fang’. Een film uit 2016, over een bijzonder gezin en een duistere verdwijning van de ouders.

27 oktober is ‘The Horse Boy’ te zien. Een prachtig, ontroerend en indrukwekkend verhaal over wat paarden kunnen doen voor een bijzonder kind.

Van een  ander kaliber is de film op 24 november; een romantisch drama uit 2016, ‘The light between Oceans’. Een meeslepende film over hoe het leven van een stel verandert door mooie maar ook dramatische gebeurtenissen.

Het nieuwe jaar, 26 januari, wordt ingeluid met een film vol humor; ‘Florence Foster Jenkins’. Het verhaal van een vrouw die operazangeres wil worden maar niet kan zingen. Met Meryl Streep!

Wat er op 23 februari en  23 maart te zien is, blijft nog even onder de pet!

NIEUW: je kunt een seizoenkaart kopen voor alle 6 de avonden voor de prijs van 5! 
Losse kaartjes kosten €7,50, inclusief een consumptie;  een seizoenkaart kost €37,50.

Volg het Filmhuis Oldemarkt  op facebook!

Geplaatst in Uncategorized

43 medailles turnsters/ turners Sport Vereent Oldemarkt

Sport Vereent Oldemarkt heeft tijdens de onderlinge wedstrijd in Oldemarkt voor turnclubs uit de regio maar liefst 31 medailles behaald en ook nog eens 12 medailles tijdens de toetselkampioenschappen in Ede voor Gelderland en Overijssel. De medailles werden behaald in verschillende niveaus en leeftijdsgroepen. Namens Sport Vereent organiseerden Gerieke Janssen-Gernaat en Moniek Wisman deze wedstrijd met behulp van een groot aantal vrijwilligers en het bestuur van Sport Vereent.

Voor de turnsters was het fijn om een thuiswedstrijd te kunnen turnen.  In Oldemarkt kunnen vanaf nu ook meerdere grote wedstrijden worden georganiseerd door de realisatie van een tweede dames turnbrug in de sporthal met dank aan de stichting Dalzicht. De onderlinge wedstrijd met 250 deelnemers was dan ook een mooie test om te kijken hoe de toestellen zo effectief mogelijk opgesteld kunnen worden voor een goed wedstrijdverloop.

Rond 8.00 uur kwamen de eerste deelnemers en jury al binnen waarna er om 8.30 uur werd gestart  met de warming up van de eerste wedstrijd. Gedurende de dag waren er drie wedstrijden die allemaal werden afgesloten met een eigen prijsuitreiking onder toeziend oog van volle tribunes en dit alles werd vastgelegd door een fotograaf. De laatste toeschouwers en deelnemers vertrokken weer rond 17.00 uur al met al was het een zeer geslaagde wedstrijd dag.  

Geplaatst in Uncategorized

Duofietsers gezocht

Vanavond promotie gereden met onze 2 duofietsen. We zoeken gebruikers 4 vrijwilligers staan klaar om te gaan fietsen. Je mag zelf trappen, maar dat hoeft niet. Ook al fiets je zelf nog dan is het gezellig om met iemand naast jou te fietsen. Ook met 2 duofietsen kan natuurlijk.
Wil je niet met een vrijwilliger fietsen, maar met een familielid of een vriend of vriendin, dat kan ook. Neem contact op met Alie Jongschaap tel. 451953 of Loes Frissen tel. 450622.

Geplaatst in Uncategorized