Digitale Cultuurhistorische Wandelroute Oldemarkt is live!

De werkgroep toerisme van Plaatselijk Belang Oldemarkt heeft de afgelopen periode gewerkt aan onder andere een nieuwe Digitale wandelroute door Oldemarkt, die de cultuurhistorie van Oldemarkt laat ervaren.

De wandelroute begint bij het Toeristisch Overstap Punt Oldemarkt en loopt door de Hoofdstraat, via het Marktplein tot het Butend en weer terug via de Landerijen richting de Sint Bernardusschool. De route wordt ondersteund via een App op de mobiele telefoon en naast naast de route ook prachtige foto’s zien van de panden en bezienswaardigheden.

Tijdens de ondernemersbijeenkomst van Plaatselijk Belang Oldemarkt 9 mei j.l. is de Digitale Wandelroute door de secretaris en trekker van de werkgroep Toerisme, Yvo Booisma, gepresenteerd en hebben de aanwezige 20 ondernemers als eersten een deel van de wandelroute mogen ervaren. Iedereen was erg enthousiast en vele leuke weetjes en feitjes waren bij een groot deel van de deelnemers niet bekend.

De wandelroute is en blijft in ontwikkeling: zo worden mogelijk nog interessante punten toegevoegd, worden teksten en feiten geoptimaliseerd en worden de gesproken teksten in de toekomst nog professioneel opgenomen. Als de route verder is ontwikkeld, kan deze ook gemakkelijk worden vertaald en beschikbaar gesteld in alle mogelijke talen.

De digitale Wandelroute is te vinden op: https://izi.travel/nl/6e13-cultuurhistorische-wandeling-oldemarkt/nl

De App voor de mobiele telefoon is in de Google Play Store en de iOS App Store gratis te downloaden en vindbaar onder de naam ‘izi.TRAVEL’. Met de volgende QR code is de wandelroute via de App ook te vinden:

Geplaatst in Uncategorized

Sociaal Werk De Kop

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland kunnen bij Sociaal Werk De Kop terecht voor maatschappelijk werk en welzijnswerk, cliëntondersteuning, jongerenwerk, mantelzorgondersteuning en vrijwilligersondersteuning. Sociaal Werk De Kop is een nieuwe welzijnsorganisatie die deel uitmaakt van de Tintengroep.

Sociaal Werk De Kop is er voor alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland die vragen hebben waar ze zelf niet goed uitkomen. Heb je zorgen over je kinderen of je ouders, je relatie of huwelijk of over je financiële situatie? Door met jou in gesprek te gaan helpen we jou weer op weg. Als dat niet voldoende is, kunnen we ook intensiever met jou in gesprek gaan om samen met jou aan een oplossing te werken. Vaak helpt het daarbij je gezin, familie of een andere vertrouwenspersoon te betrekken. Vaak weet je zelf heel goed wat nodig is om je problemen aan te pakken en werkt dat nog beter wanneer je dat samen met vertrouwde mensen in je directe omgeving kunt doen.

Bij Sociaal Werk De Kop kan je voor al je juridische en/of belasting vragen terecht bij de Rechtswinkel. Zij zijn van maandag tot en met donderdag open van 09.00 uur tot 12.00 uur.

In Oldemarkt kun je ons vinden bij de zorg en boodschappen in de Coop. Regelmatig schuiven wij daar op woensdagochtend aan. Tevens bieden wij diverse trainingen aan. Te denken valt aan: weerbaarheidstraining voor de bovenbouw van de basisschool en assertiviteitstraining voor volwassenen. Ook geven wij trainingen voor kinderen in echtscheiding situaties, dit heet de KIES-training.

Het Mantelzorgnetwerk is ook onderdeel van Sociaal Werk De Kop. Hierin fungeren wij als vraagbaken en organiseren wij leuke en informatieve activiteiten, voor zowel jongeren en volwassen mantelzorgers.

Onze buurtwerkersport houdt zich bezig met een gezonde leefstijl voor alle inwoners. Zij kan ondersteunen bij het opzetten van sportieve initiatieven.

Contactgegevens 
Sociaal Werk De Kop 
Stationsplein 10
8331 GM Steenwijk

Spreekuren
Golfstaete, Stationsplein 10, Steenwijk.

Iedere dag van 09.00 tot 11.00 uur.

Meer informatie 
Heeft u vraag? Bel dan naar telefoonnummer (0521) 745 080 of stuur een e-mail naar info@sociaalwerkdekop.nl. U kunt ook terecht op onze website www.sociaalwerkdekop.nl.

Geplaatst in Uncategorized

Duofietsen

Nu de natuur weer opbloeit en de dagen weer lengen kan er ook weer volop gebruik worden gemaakt van de twee duofietsen van De Landerijen. Een aantal vrijwilligers staat in de startblokken om samen met u er op uit te trekken. Op de duofiets zit u naast de bestuurder, u hoeft niet mee te trappen, maar dat mag wel en is goed voor de conditie.
Wilt u met familie of vrienden een tochtje maken dat kan uiteraard ook. De kosten voor een dagdeel met vrijwilliger is € 2,50; fiets u met familie of vrienden dan is dat € 5,00.
Reserveren kan via Loes Frissen 0561-450622 of Alie Jongschaap 0561-451953

Geplaatst in Uncategorized

Rieky’s Fietsgroep

Wel meer dan 25 jaar organiseerde Rieky Meijerink elke maandagavond van mei tot september een fietstocht met een koffiestop. Helaas is Rieky overleden, maar als eerbetoon is de maandagavond fietsgroep nu Rieky’s Fietsgroep genoemd.
Rieky’s Fietsgroep gaat weer van start op maandag 5 mei. Om 19.00 uur exact vertrekken we bij de RK Kerk. Iedereen die mee wil fietsen is van harte welkom, we fietsen in een rustig tempo en houden onderweg ergens een stop voor een bakkie koffie, thee of wat anders. We fietsen meestal zo’n 20 km.
Ook de 2 duofietsen van De Landerijen gaan mee met Rieky’s Fietsgroep. Mocht je mee willen op de duofiets neem dan even contact op met Jan Smit 06-40020372

Geplaatst in Uncategorized

Maaltijd in De Landerijen.

Dinsdag 7 mei  kan er weer gegeten worden in De Landerijen.  We beginnen met soep en daarna gestoofde kippenbouten, ratatouille, gegratineerde aardappelen en groente. Natuurlijk is er weer een heerlijk toetje na.

De aanvangstijd is 12.15 uur in De Landerijen, iedereen is hierbij van harte welkom. De kosten zijn slechts €7,-

U kunt zich opgeven bij Willem Jonkers 451816 of Joke Smit 450596, u kunt zich ook per mail opgeven bij  jokesmit-fortuin@ziggo.nl

Geplaatst in Uncategorized

Aquabootcamp in zwembad Tolhekke start op 14 mei!

Aquabootcamp gaat ook dit jaar weer van start in zwembad het Tolhekke!

Het gaat om 5 dinsdagavonden. (om de week) START op 14 mei!

#zwemmen#oefeningeninhetwater#opdekant#ophetveld#hardlopenmetleukesportenspelactiviteiten#survivalelement#circuittrainingworkout#afwisselend# traintopeigenniveau#gezelligsamenmetsportvrien-den/dinnen

Geef je alvast op!via m.joustra-oud12@outlook.com

Voor 7 mei opgeven!!! (per keer ook mogelijk)

Geplaatst in Uncategorized

Avondvierdaagse Oldemarkt 2019

Dit jaar vindt de 48e avondvierdaagse plaats op 13 tot en met 16 mei 2019.

Evenals voorgaande jaren is de start en finish bij MFC Dalzicht te Oldemarkt. Er kan iedere dag worden gestart vanaf 17:30 uur.

Groepen en/of scholen die zich hebben aangemeld, krijgen per e-mail bericht met betrekking tot de starttijden.

Onvoorspelbare weersomstandigheden kunnen reden zijn om een route af te lassen of aan te passen. Tijdens de avondvierdaagse is een algemeen telefoonnummer bereikbaar, een bestuurslid van Sport Vereent Oldemarkt kan uw vragen beantwoorden via telefoonnummer 06 8330 2771 (vanaf 17:00 uur).

Voor overige vragen kunt u een e-mail zenden aan avondvierdaagseoldemarkt@gmail.com

Volg ons via Facebook, Instagram en de website www.sportvereentoldemarkt.nl

De routes worden geplaatst op onze website.

Geplaatst in Uncategorized

Opgave Schuurverkoop Oldemarkt 18 mei a.s.

Opgave Schuurverkoop Oldemarkt 18 mei

Op zaterdag 18 mei vindt van 9.30 uur tot 16.00 uur de vijfde “Schuurverkoop Oldemarkt” plaats. Wilt u graag meedoen? Dat kan! Vanuit uw eigen schuur, tuin of vanaf uw eigen oprit kunt u de spullen te koop aanbieden. Hang de vlag uit en / of versier uw tuin om aan te geven dat de mensen welkom zijn om bij u te komen kijken en te kopen en dat u deelnemer bent van “Schuurverkoop Oldemarkt”. Er zal een plattegrond gemaakt worden met alle deelnemende adressen. Zo kan er een leuke route uitgestippeld worden om te sneupen, te kijken en op koopjesjacht te gaan door Oldemarkt. Deze plattegrond zal bij de deelnemende adressen verkrijgbaar zijn. Deelnemen aan Schuurverkoop Oldemarkt kan voor 1 euro. Deze zal gebruikt worden om de plattegrondjes en de flyers van te laten drukken. Bij opgave zult u informatie ontvangen hoe deze euro te voldoen.

Wilt u ook graag meedoen met de Schuurverkoop dan kunt u een bericht met uw naam en adres sturen naar de Facebookpagina van “Schuurverkoop Oldemarkt”. Hierop kunt u ook alle informatie vinden. Ook kunt u bellen of een bericht sturen naar Heidi de Vries 06-41172815.

De winkeliers van Oldemarkt zullen ook inhaken op deze 5e editie van de Schuurverkoop. Zij zullen op deze dag zorgen voor leuke aanbiedingen en dat is natuurlijk mooi meegenomen! Ook zal er op een adres vers gerookte verkrijgbaar zijn en kunt u terecht bij een heuse ruilbibliotheek.

We hopen natuurlijk dat dit ook weer een gezellige dag voor Oldemarkt wordt met veel deelnemers en kopers!

Geplaatst in Uncategorized

Notulen Algemene Leden Vergadering 2019 PBO beschikbaar

De notulen van de Algemene Leden Vergadering van PBO 1 februari j.l. zijn inmiddels beschikbaar. Deze kunt u vinden onder op de pagina www.oldemarkt.info/plaatselijk-belang-oldemarkt. U kunt deze ook openen via de volgende link (opent het document in een nieuw tabblad): Notulen ALV 2019

Geplaatst in Uncategorized