Shantykoor De Windjammers in De Landerijen

Op dinsdag 29 mei kunt u genieten van een gezellige avond in De Landerijen in Oldemarkt.

Deze avond zal het shantykoor De Windjammers voor u  een optreden verzorgen met allerlei liedjes die u voor een deel  vast wel kent.  De Windjammers uit Kuinre zijn de nazaten van de roemruchte Henric de Crane, die vanuit zijn burcht in de Kuinre het westelijk deel van de Zuiderzee stevig in handen had.

In november 1994 besloot een groepje shantyliefhebbende nazaten in Blankenham bij elkaar te komen om shantyliedjes te gaan zingen. Na verloop van tijd werd het een koor en kreeg het de naam Zeemans- en Shantykoor
“De Windjammers” en werd het dorpshuis ”de Botter” in Kuinre de thuishaven om te oefenen.

Het koor bestaat uit een groep enthousiaste zangers, begeleid door accordeonisten en onder leiding van een dirigent.
Het repertoire van de Windjammers bestaat uit:
Shanty’s, arbeidsliederen gezongen op zeilschepen om vaak eentonig werk te verlichten, al dan niet opgejut door een voorzanger.
Lokale liederen, verwant aan de zee, de haven en de visserij.
Streekliederen, o.a. lied van de Linde, lied van de IJssel.
Het koor bestaat uit bijna de helft uit Oldemarkers, die elke week bij elkaar komen om met veel plezier shantys te zingen en die zeer regelmatig hun zangtalent laten horen bij optredens in de wijde omgeving.

De avond begint om 19.30 uur. Kosten € 4,- per persoon inclusief een kopje koffie of thee en een drankje.

Geplaatst in Uncategorized

Overijssels kampioenen turnen  voor Sport Vereent

Sport Vereent Oldemarkt heeft er weer twee Overijssels kampioenen turnen dames bij. Annemiek Oosterveld en Jodi Visser mogen zich kampioen van Overijssel noemen. Brons was er voor Anouk Brandsma.

De turnsters van Sport Vereent deden onder begeleiding van Moniek Wisman, Maaike Jans en Gerieke Janssen-Gernaat mee aan het kampioenschap van de 6e divisie. Er werd geturnd op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer. Na deze vier oefeningen werden de cijfers per toestel bij elkaar opgeteld en mag Jodi Visser zich een jaar lang kampioen van Overijssel noemen bij de instappers. In de zelfde categorie werd Anouk Brandsma derde van Overijssel. Dit is oor beide dames een zeer goede prestaties aangezien dit het eerste echt wedstrijdseizoen voor deze twee turnsters was.Fleur Smit werd 4e, Maud Nijmeijer 8e en Denise Nijmeijer 20e

Bij de pupillen 2 werd Annemiek Oosterveld voor de tweede maal op rij Overijssel kampioen. Zij deed dit door 52.600 punten bij elkaar te turnen met tevens een topscore op het toestel balk. Mare Luiken werd in deze categorie 9e met eveneens een mooie balk oefening.

Bij de jeugd 1 deden Chaira Prins, Femke Smit en Kim Kuin mee. Chaira wist 14e te worden, Femke 15e en Kim 1e. Deze meiden kunnen zich nu gaan voorbereiden op de toestelkampioenschappen in Nijverdal waar zij nieuwe oefeningen gaan turnen ter voorbereiding op het aankomende seizoen. Dit is ook het geval voor Tessa Kuin. Tessa werd bij de jeugd 2 14e.

Geplaatst in Uncategorized

Gezond & Fit Beurs

Geplaatst in Uncategorized

OPEN HUIS DE LANDERIJEN ZATERDAG 26 MEI

Dorpsservicecentrum De Landerijen houdt op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 13.00 uur OPEN HUIS. Dat doen we gelijktijdig met de SCHUURVERKOOP in Oldemarkt.
Iedereen is welkom in De Landerijen. Ook een aantal bewoners in De Landerijen doet mee aan de Schuurverkoop.
U kunt een kijkje nemen, maar ook deelnemen aan verschillende activiteiten. U kunt koersballen, biljarten, klaverjassen, jeu de boulen enz. U kunt ook een rondje rijden op een van onze 2 duofietsen. Vrijwilligers van het Filmhuis Oldemarkt geven informatie hierover. Wist u dat de Rabobank elke 1e donderdag van de maand spreekuur in De Landerijen houdt.
En u kunt informatie krijgen over alle activiteiten die er plaatsvinden. Wist u bijvoorbeeld dat er 30 verschillende activiteiten plaatsvinden. Voor heel veel activiteiten kunt u zich al opgeven. De meeste activiteiten starten weer in september. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger voor een van de activiteiten.
Ook kunt u een kijkje nemen in ons Logeer- en herstelappartement De Veerkampen 11. Een compleet ingericht appartement, dat u met een “cliënt” en mantelzorger kunt huren voor een weekend, midweek of week.

De Ouderen Vereniging Oldemarkt e.o. (OvO) is aanwezig met een stand.
Ook de kleinschalige dagbesteding “Het Goede Doel” is die dag geopend zowel de dagbesteding als de winkel.
Zorggroep Oude Nieuwe Land is aanwezig met Marianne Prenger, verpleegkundige van team De Landerijen en Wilma Bremer wijkverpleegkundige van team IJsselham.
* ze geven informatie over thuiszorg bij de stand
* kopje koffie of thee voor (oud) cliënten/mantelzorgers die even bij willen praten, een ontspannende verrassing!
* regelmatig korte demonstraties en tips en tricks ten aanzien van verzorging/ begeleiding van een zieke.
* stoelmassage
* informatie over veilig rolstoelgebruik en hoe duw je een rolstoel zo goed mogelijk
* Informatie over Dagje Vrije Tijd (elke donderdagmiddag) om mantelzorgers te ontlasten

Jelma Jonkers van ‘Sociaal Werk De Kop’ is ook aanwezig om vragen te beantwoorden.

U kunt natuurlijk ook gezellig een kopje koffie/thee of een drankje bij ons gebruiken. Daarnaast serveren we soep en heerlijke tosti’s.
Kortom genoeg om deze dag De Landerijen te bezoeken.

Geplaatst in Uncategorized

Oldemarkter Fanfare collecteert voor de Cultuurfonds Anjeractie

Vanaf zondag 27 mei tot en met zaterdag 2 juni a.s. vindt de 73e Anjeractie plaats: de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds om cultuur en natuur in de buurt levend te houden. 50% van het opgehaalde geld is voor eigen clubkas, de andere helft gaat naar cultuur- en natuurprojecten in de omgeving. Ook leden van Oldemarkter Fanfare gaan langs de deuren om geld op te halen, u kunt ze herkennen aan een blauwe jas met het logo van de vereniging.
Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds lokaal en nationaal jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Denk aan de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen; kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen; restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuur.
Leden van Oldemarkter Fanfare komen in Oldemarkt weer aan de deur met de bekende blauwe collectebus.
Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuur in onze eigen regio. Geef ook en houd cultuur in je buurt levend!

Geplaatst in Uncategorized

Fiets mee op een duofiets!

Het wordt mooi weer; dus tijd om de fiets te pakken, maar je kunt ook samen met iemand naast je fietsen namelijk op de DUOFIETS. Dorpsservicecentrum De Landerijen heeft twee duofietsen staan én heeft vrijwilligers klaar staan die graag met u fietsen. Denk niet dat het zwaar is; de fietsen hebben elektrische ondersteuning. Bel voor een fietstochtje (met óf zonder vrijwilliger) met Alie tel. 0561- 451953 of Loes 0561- 450622.

Geplaatst in Uncategorized