NieuwsLambertusmarkt op Hemelvaartsdag

De Lambertusmarkt wordt omlijst met allerlei activiteiten. Zo wordt de Marktplein voor een dag omgetoverd tot een waar kinderparadijs met leuke attracties. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten over wat we voor de jeugdige bezoekers van de Lambertusmarkt in petto hebben, hier een kleine hint: het is groot, rood en je kunt er op springen tot je een ons weegt.

Daarnaast wordt als vanouds de Lambertusmarkt weer voorzien van de nodige muzikale gezelligheid en vrolijkheid door een keur aan regionale dweilorkesten. Dit jaar hebben we de 17-koppige dweilorkest Frederikshaven uit Uffelte die met hun 15 jaar ervaring de nodige sfeer en muzikaliteit uit hun muziekinstrumenten te voorschijn weten te toveren.

 

We zijn ook erg blij met de komst van de Vrienden van de Krukas. Een actieve club van eigenaren en belangstellenden van oude of klassieke landbouwmachines, tractoren, stationaire motoren, automobielen, motorfietsen, bromfietsen, ietsen, stoommachines en vaartuigen. Zij zullen de Lambertusmarkt opsieren met hun historisch erfgoed en zijn op het parkeerterrein van MFC Dalzicht de hele dag te bewonderen.

Ook niet-leden van de Vrienden van de Krukas zijn van harte welkom om samen met de Krukas hun paradepaardje te komen showen.

Geplaatst in Uncategorized

Annemiek kampioen turnen van Overijssel

Annemiek Oosterveld is bij de turnfinale van Overijssel kampioen van Overijssel geworden. Annemiek turnde 53.625 punten bij elkaar en mag zich nu een jaar lang kampioen van Overijssel noemen in de categorie pupillen 1. Bij deze finale waren er nog meer medailles voor de turnsters van Sport Vereent Oldemarkt. Lisanne Miedema werd 3e bij de junioren en Femke Smit wist ook beslag te leggen op het brons.

Sport Vereent had nog meer deelnemers bij de pupillen 1. Mare Luiken turnde een goede wedstrijd en werd 8e. Meike Boorsma werd  16e. Bij de instappers was er een 16e plek voor Naomi de Lange, Ivonne van Ardenne werd 22e en Ilse Bosma werd 35e. Bij de jeugd 2 turnsters was er een 9e plek voor Ismay La Faille.  Met 55.025 punten wist Femke Smit het brons te veroveren bij de pupillen 2. Kim Kuin wist 10e te worden en Chaira Prins 19e. Lisanne Miedema kwam uit in de categorie junior en wist nadat zij in de kwalificatie 4e was geworden in de finale het brons te bemachtigen. Anine Toeter werd 4e en Alisha de Palm 10e. Bij de jeugd 1 turnsters werd Tessa Kuin 19e. Ook had Sport Vereent nog deelnemers in de categorie pre pre instap, dit zijn turnsters die nog geen 8 jaar zijn. Voor deze jonge turnsters is er altijd een wedstrijd om ervaring op te doen. Fiona Kemper deed tijdens de wedstrijd een hele mooie ervaring op door 5e te worden. Bij de pre instap wist Jodi Visser bij haar eerste wedstrijd al meteen 4e te worden. Fleur Smit werd 9e en Denise Nijmeijer werd 10e.  Evelien Kooij werd in deze groep 15e en Maud Nijmeijer werd 16e.

Alle turnster en turners van Sport Vereent gaan zich nu voorbereiden op de grote thuiswedstrijd. Dit is een wedstrijd voor clubs uit de omgeving met meer dan 250 deelnemers. Deze grote wedstrijd is na de avondvierdaagse het tweede grote evenement dat Sport Vereent organiseert dit seizoen. De wedstrijd wordt gehouden in Zalencentrum Dalzicht en belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken naar de prestaties van turnsters en turners uit de regio.

Geplaatst in Uncategorized

Buitenfestival De Weerribben 

Staatsbosbeheer organiseert een Buitenfestival in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het festival gaat op tweede pinksterdag op 5 juni om 11.00 uur van start bij Buitencentrum De Weerribben te Ossenzijl met tal van leuke natuur-activiteiten en een gezellige lentefair.

Activiteiten voor het hele gezin.
Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan er in en om het Buitencentrum veel leuke activiteiten op het programma. Volg een natuur-fotografie workshop, ga mee op een vaarexcursie en beleef de magie van de Weerribben en bezoek natuurlijk het Buitencentrum van binnen.
Er is een gezellige lentefair met ongeveer 20 kramen. Kaas, honing, jam, paling, diverse houten producten, decoratie,  noem maar op, er is van alles. Je kunt een tochtje maken met paard en wagen, maar ook de brandweer met een blusdemonstratie in actie zien.
Kinderen kunnen een nestkastje timmeren, uilenballen pluizen of zich laten schminken. Ze kunnen zelfs in een geweldige Aquarol op het water lopen!
Bak een broodje boven het vuur, of zaag je eigen onderzetter!
En…er is kindertheater van Fratelli Fiasco! Vrolijk theater voor jong én oud. En voor de allerkleinsten is een springkussen aanwezig.

De toegang van het Buitenfestival is gratis. Voor sommige activiteiten wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

Geplaatst in Uncategorized

Rolstoelvervoer in Oldemarkt

Hebt u geen eigen vervoersmogelijkheid om naar een activiteit in De Landerijen te gaan? Dan kunt u gebruik maken van de Vrijwillige Hulpdienst Oldemarkt. Bel 24 uur van te voren tel. 06 533 386 87, zodat uw rit ingepland wordt. Een vrijwilliger vervoert u met zijn of haar eigen auto tegen een vergoeding van € 0,30 per kilometer. De minimale ritprijs is € 2,50.

Rolstoelvervoer
Het kan gebeuren dat u, door het gebruik van een rolstoel, niet in staat bent om met een personenauto vervoerd te worden, maar afhankelijk bent van rolstoelvervoer. Wilt u met een rolstoel gebruik maken van het rolstoelvervoer van de Vrijwillige Hulpdienst Steenwijk e.o. of van de Stavib (stichting aangepast vervoer Brederwiede) ? Vraag deze ritten dan ruim (een week) van tevoren aan via de Vrijwillige Hulpdienst Oldemarkt; zij hebben onderling afspraken gemaakt betreffende rolstoel vervoer in Oldemarkt e.o. Dit omdat de vrijwillige hulpdienst Oldemarkt géén eigen rolstoelbus heeft.
Is uw WMO bijdrage voor rolstoelvervoer vanuit de gemeente niet toereikend ? Dan kunt u als inwoner van Oldemarkt e.o. in aanmerking komen voor een aanvullende bijdrage. Hiertoe kunt u contact opnemen met de consulenten van de gemeente Steenwijkerland, afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Flyers van de Vrijwillige Hulpdienst Oldemarkt e.o. (‘van deur tot deur’) liggen in de flyerkast in de hal van De Landerijen.

Geplaatst in Uncategorized

Doe een verkeersquiz met Veilig Verkeer Steenwijkerland

Ken je de verkeersregels nog van het verkeersexamen en de aanpassingen veranderingen die in de loop der jaren hebben plaats gevonden. Op diverse manieren kan men zijn kennis van verkeersborden en verkeersregels opfrissen. Ga naar de website van VVN Steenwijkerland en test uw kennis.
Om het voor de bewoners van Steenwijkerland aantrekkelijker en uitdagender te maken organiseert Veilig Verkeer Steenwijkerland dit jaar een verkeersquiz, gezamenlijk met de gemeente Steenwijkerland.
In september zullen de voorronden plaatsvinden en in oktober de grande finale in het Rabo Theater de Meenthe. De hoofdprijs zal door de gemeente aangeboden worden en bestaat uit een geweldige uitje op een circuit voor het hele team. Alle inwoners van Steenwijkerland kunnen zich hiervoor opgeven in een team van 4 personen + een reserve. De enige voorwaarde is dat men 17 jaar of ouder is en in het bezit van een rijbewijs. Teams kunnen samengesteld worden uit familieleden, buren, vrienden, sporters, bedrijven noem het maar op als u maar de intentie heeft om uw kennis van verkeersborden en verkeersregels te testen en te verbeteren. Voorronden worden op 7 locaties in september gehouden in buurthuizen, wijkcentra en/ of sportkantines, afhankelijk van de aanmeldingen en uit welke wijk buurt dorp of stad. De winnaar, het winnende team, van elke voorronde gaat door naar de finale te organiseren in oktober in Rabo theater de Meenthe.
Men kan zich aanmelden tot uiterlijk 31 mei via een email naar secretariaat@vvnsteenwijkerland.nl onder vermelding van team naam, naam aanvoerder, en correspondentieadres zodat wij u dan over de voortgang kunnen informeren. In juni wordt u geïnformeerd waar, wanneer en hoe laat de voorronde voor u zal plaatsvinden. Indien u ook een BOB aanstelt in uw team dan heeft u een veilige thuisreis. Aan deelname aan deze groots opgezette quiz, strijd tussen families, buurten, bedrijven en sportvereniging zijn geen kosten voor u verbonden. Door deelname werkt u mee aan een veiliger verkeer in Steenwijkerland en dat is de inzet van Veilig Verkeer Steenwijkerland

Geplaatst in Uncategorized

Wie doet wat in De Landerijen?

Graag leggen we uit wie wat doet in dorpsservicecentrum De Landerijen.

* Het -vrijwilligers- bestuur van de Stichting De Landerijen beheert  en verhuurt de zalen in De Landerijen. Zalen die gebruikt worden door diverse organisaties, zoals bijv. de Biljartvereniging,  de Klaverjasclub, de Welfare, de Koersbal, de Ouderen Vereniging Oldemarkt, en  Actief in de Kop. Zalen kunnen eveneens voor een verjaarsfeest gehuurd worden, er is een zaaltje voor opbaringen en er is een revalidatie/logeerappartement te huur bij de Stichting De Landerijen. Onder de Stichting valt de Activiteiten Commissie die met vrijwilligers ook diverse activiteiten organiseert voor álle ouderen in Oldemarkt.

*Woonconcept verhuurt woonappartementen in het complex, die liggen aan de overdekte straten De Weeren, De Maten, de Veerkampen (vanaf 55+) en appartementen aan de Klaas Muisstraat (vanaf 18 jaar). Dit zijn zelfstandige appartementen, net als normale huurwoningen,  er is géén sprake van een zorgcomplex, er zijn géén aanleunwoningen o.i.d.  Huurders kunnen met woonvragen bij Woonconcept (088 – 61 62 000) terecht. De huismeester van Woonconcept, Han van Nieuwpoort, is regelmatig aanwezig.

* De Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt zorg op maat, op indicatie en aanvraag. Het zorgteam ‘De Landerijen’ houdt kantoor in De Landerijen, en biedt net als alle andere teams van Oude en Nieuwe Land, zorg aan huis.

Voor meer info, (web)adressen en telnrs. ligt er een flyer ‘wonen, zorg, welzijn en recreatie’ in de flyerkast in De Landerijen’, neem die gerust mee.

Geplaatst in Uncategorized