NieuwsMaaltijd 40+ ers: Pastabuffet

Dinsdag 2 mei is er weer de gezellige maaltijd voor alle 40+ers in De Landerijen. Dit keer is er een lekker pastabuffet, weer bereidt door Activiteitencentrum De Variant. Ze koken elke keer van die heerlijke maaltijden. Aanvang 12.30 uur.

Geplaatst in Uncategorized

Buitengewoon Leefbaar Inloopavond

Op donderdagavond 11 mei organiseert BGL een inloopavond in Het Hof van Holland. Ze willen als BGL graag erachter komen wat er speelt in de verschillende kernen. Ze willen een luisterend oor voor de burger zijn, en hierdoor hun fractie voorzien van nieuwe informatie. Daarnaast dienen de inloopavonden als input voor hun verkiezingsprogramma 2018. Vanuit BGL zijn twee fractieleden en één bestuurslid aanwezig.

Geplaatst in Uncategorized

Bo Ferwerda Overijssel kampioen turnen

Bo Ferwerda van Sport Vereent Oldemarkt is in de leeftijdscategorie senioren kampioen van Overijssel geworden. Bo turnde in totaal 45.850 punten bij elkaar. Bo turnde zeer sterk op brug, balk en vloer.
De wedstrijddag begon met de instap turnsters. Britt Harsevoort turnde zeer goede oefeningen op sprong en balk. Op balk wist zij de vierde score neer te zetten. In totaal werd Britt 22e. Daarna was het de beurt aan de Majsa Toeter bij de pupillen. Majsa turnde een goede meerkamp. Majsa wist een totaal score van 49.500 neer te zetten. De junioren van Sport Vereent turnden op het zelfde moment op de andere baan. Luka Kuipers steeg boven haar zelf uit door zeer goede oefeningen te turnen. Luka werd dan ook zeer verdienstelijk 8e van Overijssel. Demi Koning behaalde bij de junioren een 11e plaats. Marin Timmerman werd 23e en Indy Smit werd 29e. In de vierde en laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan de jeugd en senioren turnsters. Cathi Herijgers en Silke Timmerman turnden voor het laatst hun “verplichte”oefeningen. Silke turnde zeer sterk wat werd beloond met de vierde plek van Overijssel. Cathi wist tiende te worden. Cathi en Silke gaan vanaf nu uitkomen in de keuze oefenstof. De senior turnsters Bo Ferwerda, Michele Heijboer en Rosalie Jans moesten de wedstrijd op vloer beginnen. Dit pakte goed uit. De drie turnsters zetten goede scores neer. Op dit toestel legde Bo de basis voor haar kampioenstitel. Dit maakt zij af op brug door hier haar nieuwe afsprong te turnen wat haar de hoogste score op dit toestel van de dag opleverde. Op balk turnde Bo zeer stabiel. Bo mag zich dan ook met recht kampioen van Overijssel noemen. Michele Heijboer werd 8e van Overijssel en Rosalie Jans werd 18. De trainsters Moniek Wisman en Karen Hogeterp gaan hard aan de slag met de turnsters om ze voor te bereiden op de laatste wedstrijden. Een daarvan is de thuiswedstrijd. De turnwedstrijd voor turnsters uit de omgeving van Steenwijkerland.

Geplaatst in Uncategorized