Digi-café in De Landerijen

Dinsdag 26 november van 10 tot 12 uur is er in De Landerijen weer het maandelijkse Digi-café. U kunt daar met andere liefhebbers van digitale media in gesprek gaan over eventuele problemen die u tegen komt op dit gebied. Onze digi-groep wil u graag helpen bij allerlei problemen met digitale apparatuur zoals: computers, laptops, smartphones en tablets.
Ook mensen die problemen hebben met Digid kunnen bij ons terecht, een aantal van onze vrijwilligers is gecertificeerd om u daarbij te helpen.
Bent u net begonnen in de digitale wereld, dan kunnen we u misschien op weg helpen met de gratis online cursus ‘Klik en Tik’.
Kortom u bent van harte welkom. Kosten € 3,00 incl. koffie/thee

Geplaatst in Uncategorized

Jubilerend Kerstrondje Oldemarkt zoekt deelnemers en stagiaires!

Oldemarkt- De zomer is voorbij en de organisatie van het tiende Kerstrondje Oldemarkt staat in de startblokken! En daar hebben we deelnemers voor nodig!. Noteer alvast zaterdag 21 december in uw agenda; van 10.30 tot 16.30 uur wordt het tiende Kerstrondje Oldemarkt gehouden. Wat klein begon, vanuit een initiatief van Plaatselijk Belang Oldemarkt, is inmiddels uitgegroeid tot een groot event. En dan organiseren we dit jaar een feestelijke jubileum editie!

Wat is het Kerstrondje Oldemarkt?
Het kerstrondje Oldemarkt is een initiatief van Plaatselijk Belang Oldemarkt. Door enthousiaste en creatieve deelnemers wordt er een grote variatie ‘events’ op zo’n 35 locaties aangeboden, die vrijblijvend door jong én oud te bezoeken zijn .

Denk bij locaties bijv. aan kerken, winkels,  restaurants, musea, galeries, dorpsservice centrum De Landerijen, de brandweerkazerne,  maar ook aan privé huiskamers. Bezoekers genieten van gratis aangeboden activiteiten, workshops, tentoonstellingen, concerten,  muziek, drank en spijs, tramvervoer, een ontmoeting met de kerstman, alles in kerstsfeer in en rond het dorp Oldemarkt.

Aanmelding deelnemers
Oude en nieuwe deelnemers zijn van harte welkom om mee te doen! Wilt u uw hobby, muzikaliteit, schildertalenten, foto’s tentoonstellen? Een  gratis workshop aanbieden? Of heeft u een winkel of bedrijf mét ruimte voor een tentoonstelling o.i.d.?  Graag bekijken wij de samenwerkingsvormen waardoor op één locatie meerdere activiteiten te vinden zijn. Alles is in overleg mogelijk, mits het doel; ‘een sfeervol niet-commercieel evenement neer te zetten’ overeind blijft.

Deelname is gratis, Plaatselijk Belang Oldemarkt verzorgt de promotie. U bent alleen kosten kwijt voor de workshops die u gratis aanbiedt of bijv. de glühwein of chocomelk die u de bezoekers inschenkt. Daarnaast staat het de deelnemers vrij om promotionele acties te ondernemen. Deelname levert u naamsbekendheid op en wellicht meer verkoop of nieuwe verenigingsleden voor in de toekomst.

Aanmelding maatschappelijke stagiaires
Alle jaren zijn we blij met de hulp van maatschappelijke stagiaires. Wil je ook helpen?  Bijvoorbeeld  met warme chocolademelk schenken, kinderen helpen knutselen, meerijden op de tram etc . Geef jezelf of geef je samen met een vriend/in op via de website. Na een halve dag wissel je/jullie van plek en werkzaamheden.

Vier het jubileum mee en meldt u vóór 15 november 2019 aan, via het inschrijfformulier op de website kerstrondjeoldemarkt.nl. Bel voor info naar 0561850381 Jan van der Werke.

 

 

 

Geplaatst in Uncategorized

Nieuws van Stichting AED Oldemarkt

Wist u dat Oldemarkt over 120 vrijwilligers beschikt die getraind zijn om te reanimeren en ook om kunnen gaan met een defibrillator ofwel AED.

Noteert u alvast de data van de Herhalingstrainingen: za.dag 29 feb. ´20 en ´s avonds di.dag 3 maart ´20.  De laatste datum hebben we gekozen omdat er op zaterdag mensen zijn die moeten werken bijv. winkelpersoneel. In dec. volgt een uitnodiging met inschrijfformulier.

Wij vragen u ook uw aandacht voor het volgende:

beginnerscursus: wij onderzoeken momenteel of er in Oldemarkt voldoende belangstelling bestaat voor een beginners- of starterscursus nieuwe BurgerHulpVerlener (AED/BHV-er). Zijn er in uw buurt(vereniging), sport(club), familie of kennissen die interesse hebben, maakt u hen dan a.u.b. op deze mogelijkheid attent. Opgave en info via aedstichtingoldemarkt@gmail.com en wel z.sp.m. Op 14 of 15 jan. 2020 vindt de beginners training plaats.

  • Binnenkort gaan de bestuursleden weer langs de AED’s ter controle. We kijken of alles nog compleet is, batterijen worden vervangen, kasten schoongemaakt en we testen de apparaten.
  • Helaas hebben we afscheid moeten nemen van twee DB-leden t.w.: Cora Kerkhof en Wim Brevoord. Het Bestuur wordt nu gevormd door: Anja de Vent, Jan Blankvoort, penningmr. Sylvia Hof, secr. secr. Piet van Noort en voorz. Karla Bult.

Naast de vervanging van totaal 8 AED’s (waarvan 2 particulier) zijn nog dit jaar de laatste twee AED’s van onze Stichting vervangen door splinternieuwe. We zijn dan in ons dorp weet helemaal up-to-date met goed materiaal. En dat kan dan allemaal dankzij ons voortreffelijk aktieteam dat voor een groot deel van de centjes zorgt.

Geplaatst in Uncategorized

Digitale Cultuurhistorische Wandelroute Oldemarkt is live!

De werkgroep toerisme van Plaatselijk Belang Oldemarkt heeft de afgelopen periode gewerkt aan onder andere een nieuwe Digitale wandelroute door Oldemarkt, die de cultuurhistorie van Oldemarkt laat ervaren.

De wandelroute begint bij het Toeristisch Overstap Punt Oldemarkt en loopt door de Hoofdstraat, via het Marktplein tot het Butent en weer terug via de Landerijen richting de Sint Bernardusschool. De route wordt ondersteund via een App op de mobiele telefoon en naast naast de route ook prachtige foto’s zien van de panden en bezienswaardigheden.

Tijdens de ondernemersbijeenkomst van Plaatselijk Belang Oldemarkt 9 mei j.l. is de Digitale Wandelroute door de secretaris en trekker van de werkgroep Toerisme, Yvo Booisma, gepresenteerd en hebben de aanwezige 20 ondernemers als eersten een deel van de wandelroute mogen ervaren. Iedereen was erg enthousiast en vele leuke weetjes en feitjes waren bij een groot deel van de deelnemers niet bekend.

De wandelroute is en blijft in ontwikkeling: zo worden mogelijk nog interessante punten toegevoegd, worden teksten en feiten geoptimaliseerd en worden de gesproken teksten in de toekomst nog professioneel opgenomen. Als de route verder is ontwikkeld, kan deze ook gemakkelijk worden vertaald en beschikbaar gesteld in alle mogelijke talen.

De digitale Wandelroute is te vinden op: https://izi.travel/nl/6e13-cultuurhistorische-wandeling-oldemarkt/nl

De App voor de mobiele telefoon is in de Google Play Store en de iOS App Store gratis te downloaden en vindbaar onder de naam ‘izi.TRAVEL’. Met de volgende QR code is de wandelroute via de App ook te vinden:

Geplaatst in Uncategorized

Sociaal Werk De Kop

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland kunnen bij Sociaal Werk De Kop terecht voor maatschappelijk werk en welzijnswerk, cliëntondersteuning, jongerenwerk, mantelzorgondersteuning en vrijwilligersondersteuning. Sociaal Werk De Kop is een nieuwe welzijnsorganisatie die deel uitmaakt van de Tintengroep.

Sociaal Werk De Kop is er voor alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland die vragen hebben waar ze zelf niet goed uitkomen. Heb je zorgen over je kinderen of je ouders, je relatie of huwelijk of over je financiële situatie? Door met jou in gesprek te gaan helpen we jou weer op weg. Als dat niet voldoende is, kunnen we ook intensiever met jou in gesprek gaan om samen met jou aan een oplossing te werken. Vaak helpt het daarbij je gezin, familie of een andere vertrouwenspersoon te betrekken. Vaak weet je zelf heel goed wat nodig is om je problemen aan te pakken en werkt dat nog beter wanneer je dat samen met vertrouwde mensen in je directe omgeving kunt doen.

Bij Sociaal Werk De Kop kan je voor al je juridische en/of belasting vragen terecht bij de Rechtswinkel. Zij zijn van maandag tot en met donderdag open van 09.00 uur tot 12.00 uur.

In Oldemarkt kun je ons vinden bij de zorg en boodschappen in de Coop. Regelmatig schuiven wij daar op woensdagochtend aan. Tevens bieden wij diverse trainingen aan. Te denken valt aan: weerbaarheidstraining voor de bovenbouw van de basisschool en assertiviteitstraining voor volwassenen. Ook geven wij trainingen voor kinderen in echtscheiding situaties, dit heet de KIES-training.

Het Mantelzorgnetwerk is ook onderdeel van Sociaal Werk De Kop. Hierin fungeren wij als vraagbaken en organiseren wij leuke en informatieve activiteiten, voor zowel jongeren en volwassen mantelzorgers.

Onze buurtwerkersport houdt zich bezig met een gezonde leefstijl voor alle inwoners. Zij kan ondersteunen bij het opzetten van sportieve initiatieven.

Contactgegevens 
Sociaal Werk De Kop 
Stationsplein 10
8331 GM Steenwijk

Spreekuren
Golfstaete, Stationsplein 10, Steenwijk.

Iedere dag van 09.00 tot 11.00 uur.

Meer informatie 
Heeft u vraag? Bel dan naar telefoonnummer (0521) 745 080 of stuur een e-mail naar info@sociaalwerkdekop.nl. U kunt ook terecht op onze website www.sociaalwerkdekop.nl.

Geplaatst in Uncategorized