KBS Bernardusschool stopt met inzamelen oud papier

Geplaatst in Uncategorized

Glasvezel in Oldemarkt!

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Kop van Overijssel is in volle gang! In mei is de schop in de grond gegaan en inmiddels is er al veel werk verricht. Naar verwachting is medio 2019 het buitengebied voorzien van glasvezel.

De glasvezelcampagne in de kernen in Steenwijkerland is gestart. De gemeente is opgedeeld in twaalf deelgebieden. Vóór 30 september 2019 moet in elk van deze gebieden 40% van de inwoners zich aanmelden voor glasvezel. 

Omdat een goede (digitale) infrastructuur voor de toekomst van Oldemarkt  erg belangrijk kan zijn, raadt Plaatselijk Belang Oldemarkt alle geïnteresseerden, maar vooral ook alle sceptici, zich goed te laten informeren over alle voor- en nadelen.

Kijk voor meer informatie op: https://steenwijkerland.glasvezelbuitenaf.nl/

Geplaatst in Uncategorized

Presentatie fotoboek Natuurlijk Blesdijke-Paasloo 12 juli MFC Dalzicht te Oldemarkt

Presentatie fotoboek Natuurlijk Blesdijke-Paasloo
vrijdagmiddag 12 juli van 16.00tot 18.00 uur in MFC Dalzicht te Oldemarkt

Het is zover!

De Stichting Grensvisie Blesdijke-Paasloo ontwikkelde begin 2018 het idee voor een fotoboekje over het houtwallenlandschap Blesdijke-Paasloo. Het werd een educatief project met jongeren onder begeleiding van natuurfotograaf Philip Friskorn. 4 Seizoenen lang zijn zij in het veld en in de studio aan de slag geweest en nu kunnen we genieten van het resultaat. Het boekje laat in een notendop zien hoe mooi cultuur en natuur in dit gebied op elkaar aansluiten en hoe belangrijk het is om het goed te beheren.

Vrijdag 12 juli gaan we het boekje presenteren en het eerste exemplaar uitreiken. Je bent van harte uitgenodigd om dit moment bij te wonen. Onder het genot van een kopje koffie of thee, gaan Philip en zijn team alle geselecteerde foto’s op een groot scherm vertonen en toelichten. De presentatie sluiten we af met een feestelijk drankje en

We hopen van harte dat je in de gelegenheid bent om erbij te zijn!
Inloop vanaf 15.45 uur.

Bestuur Stichting Grensvisie Blesdijke-Paasloo

Geplaatst in Uncategorized

Digitale Cultuurhistorische Wandelroute Oldemarkt is live!

De werkgroep toerisme van Plaatselijk Belang Oldemarkt heeft de afgelopen periode gewerkt aan onder andere een nieuwe Digitale wandelroute door Oldemarkt, die de cultuurhistorie van Oldemarkt laat ervaren.

De wandelroute begint bij het Toeristisch Overstap Punt Oldemarkt en loopt door de Hoofdstraat, via het Marktplein tot het Butent en weer terug via de Landerijen richting de Sint Bernardusschool. De route wordt ondersteund via een App op de mobiele telefoon en naast naast de route ook prachtige foto’s zien van de panden en bezienswaardigheden.

Tijdens de ondernemersbijeenkomst van Plaatselijk Belang Oldemarkt 9 mei j.l. is de Digitale Wandelroute door de secretaris en trekker van de werkgroep Toerisme, Yvo Booisma, gepresenteerd en hebben de aanwezige 20 ondernemers als eersten een deel van de wandelroute mogen ervaren. Iedereen was erg enthousiast en vele leuke weetjes en feitjes waren bij een groot deel van de deelnemers niet bekend.

De wandelroute is en blijft in ontwikkeling: zo worden mogelijk nog interessante punten toegevoegd, worden teksten en feiten geoptimaliseerd en worden de gesproken teksten in de toekomst nog professioneel opgenomen. Als de route verder is ontwikkeld, kan deze ook gemakkelijk worden vertaald en beschikbaar gesteld in alle mogelijke talen.

De digitale Wandelroute is te vinden op: https://izi.travel/nl/6e13-cultuurhistorische-wandeling-oldemarkt/nl

De App voor de mobiele telefoon is in de Google Play Store en de iOS App Store gratis te downloaden en vindbaar onder de naam ‘izi.TRAVEL’. Met de volgende QR code is de wandelroute via de App ook te vinden:

Geplaatst in Uncategorized

Sociaal Werk De Kop

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland kunnen bij Sociaal Werk De Kop terecht voor maatschappelijk werk en welzijnswerk, cliëntondersteuning, jongerenwerk, mantelzorgondersteuning en vrijwilligersondersteuning. Sociaal Werk De Kop is een nieuwe welzijnsorganisatie die deel uitmaakt van de Tintengroep.

Sociaal Werk De Kop is er voor alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland die vragen hebben waar ze zelf niet goed uitkomen. Heb je zorgen over je kinderen of je ouders, je relatie of huwelijk of over je financiële situatie? Door met jou in gesprek te gaan helpen we jou weer op weg. Als dat niet voldoende is, kunnen we ook intensiever met jou in gesprek gaan om samen met jou aan een oplossing te werken. Vaak helpt het daarbij je gezin, familie of een andere vertrouwenspersoon te betrekken. Vaak weet je zelf heel goed wat nodig is om je problemen aan te pakken en werkt dat nog beter wanneer je dat samen met vertrouwde mensen in je directe omgeving kunt doen.

Bij Sociaal Werk De Kop kan je voor al je juridische en/of belasting vragen terecht bij de Rechtswinkel. Zij zijn van maandag tot en met donderdag open van 09.00 uur tot 12.00 uur.

In Oldemarkt kun je ons vinden bij de zorg en boodschappen in de Coop. Regelmatig schuiven wij daar op woensdagochtend aan. Tevens bieden wij diverse trainingen aan. Te denken valt aan: weerbaarheidstraining voor de bovenbouw van de basisschool en assertiviteitstraining voor volwassenen. Ook geven wij trainingen voor kinderen in echtscheiding situaties, dit heet de KIES-training.

Het Mantelzorgnetwerk is ook onderdeel van Sociaal Werk De Kop. Hierin fungeren wij als vraagbaken en organiseren wij leuke en informatieve activiteiten, voor zowel jongeren en volwassen mantelzorgers.

Onze buurtwerkersport houdt zich bezig met een gezonde leefstijl voor alle inwoners. Zij kan ondersteunen bij het opzetten van sportieve initiatieven.

Contactgegevens 
Sociaal Werk De Kop 
Stationsplein 10
8331 GM Steenwijk

Spreekuren
Golfstaete, Stationsplein 10, Steenwijk.

Iedere dag van 09.00 tot 11.00 uur.

Meer informatie 
Heeft u vraag? Bel dan naar telefoonnummer (0521) 745 080 of stuur een e-mail naar info@sociaalwerkdekop.nl. U kunt ook terecht op onze website www.sociaalwerkdekop.nl.

Geplaatst in Uncategorized

Duofietsen

Nu de natuur weer opbloeit en de dagen weer lengen kan er ook weer volop gebruik worden gemaakt van de twee duofietsen van De Landerijen. Een aantal vrijwilligers staat in de startblokken om samen met u er op uit te trekken. Op de duofiets zit u naast de bestuurder, u hoeft niet mee te trappen, maar dat mag wel en is goed voor de conditie.
Wilt u met familie of vrienden een tochtje maken dat kan uiteraard ook. De kosten voor een dagdeel met vrijwilliger is € 2,50; fiets u met familie of vrienden dan is dat € 5,00.
Reserveren kan via Alie Jongschaap 0561-451953

Geplaatst in Uncategorized