Informatie over uw digitale erfenis in De Landerijen

Een verjaardagsdatum van iemand die overleden is, een vriendschapssuggestie via Facebook of een gepersonaliseerde nieuwsbrief van een forum waar een overledene actief was – het zijn voor nabestaanden pijnlijke momenten als er niets met de profielen gebeurt.
Het is van belang dat iedereen nadenkt over wat er na het overlijden moet gebeuren en waar mogelijk vast voorbereidingen treft.
Hoe staat het ervoor?
• 81 procent van de Nederlanders heeft helemaal niets geregeld met betrekking tot zijn digitale nalatenschap.
• Inmiddels is al bijna de helft (47 procent) van de Nederlanders dan ook wel eens geconfronteerd met een ‘spookaccount’, een online profiel van iemand die al overleden is.
Waarom inzicht belangrijk?
• Steeds meer info van ons zelf staat op internet.
• Deze online informatie en accounts blijven bestaan na uw overlijden.
• Nabestaanden weten niet waar u allemaal online actief was.
• Voor het afsluiten van accounts moeten nabestaanden ingewikkelde procedures doorlopen.
• Reden te meer uw digitale leven inzichtelijk te maken voor uw nabestaanden.

Hoe gaat u dat regelen?
Daarvoor is de bijeenkomst van de Computergroep van De Landerijen op maandag 21 januari om 14.30 uur. We reiken u handreikingen aan om dit probleem beheersbaar te maken. Er zijn vele mogelijkheden hiervoor en deze bespreken we met u.
De kosten voor deze bijeenkomst zijn € 3,50 incl. koffie/thee.

Geplaatst in Uncategorized

HVIJ Het Kuinderbos door Harco Bergman

Op donderdag 24 januari 2019 kunt u in MFA De Botter, Burchtstraat 3 in Kuinre komen luisteren naar Harco Bergman die in zijn lezing ingaat op het ontstaan, het nut , de noodzaak en het rende-ment van zijn geliefde Kuinderbos, gelardeerd met prachtige en unieke beelden van en uit dat bos.
De lezing begint om 20.00 uur en is voor leden van de HVIJ gratis bij te wonen.
Aan belangstellenden wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Geplaatst in Uncategorized

Haak- en breicafé in De Landerijen

In de Landerijen is op donderdag 24 januari weer het haak- en breicafé. Iedereen is van harte welkom. Dit geldt voor jong en oud. We beginnen op donderdagmiddag om 14.30 uur. Voor de liefhebbers gaan we een zomersjaal breien zoals op de uitnodiging is afgebeeld in de lila kleur. Je kunt ook gewoon je eigen haak- of breiwerk meenemen. Je kunt ook ideeën van anderen opdoen, maar je kunt ook anderen jouw creativiteit laten zien.  We hopen weer zoveel mogelijk liefhebbers te ontmoeten.
De kosten zijn € 3,- inclusief koffie/thee.

 

Geplaatst in Uncategorized

“Holy Smoke” in Filmhuis Oldemarkt

Op 25 januari 2019 draait in Filmhuis Oldemarkt in de Landerijen de eigenzinnige, humoristische film “Holy Smoke!”

Holy Smoke! is een Australische speelfilm uit 1999. De Australische Ruth (gespeeld door Kate Winslet), reist samen met een vriendin naar India. Daar woont ze een religieuze Hindoe-ceremonie bij, raakt daarbij in de ban van goeroe Chidaatma Baba en besluit met hem te trouwen. Haar familie begrijpt er niks van en probeert haar onder de invloed van Baba weg te halen. Moeder Miriam reist Ruth achterna en is geschrokken van de staat waarin zij verkeerd. Onder druk van het dreigende overlijden van haar vader komt Ruth toch naar huis. Daar blijft ze echter in de ban van de goeroe. De familie besluit de beroemde ‘cult-exiter’ P.J. Waters (Harvey Keitel) in te huren om haar, met intense sessies, weer te deprogrammeren. Deze ontmoeting zal ieders leven voor altijd veranderen…
Klik hier voor de trailer van de film.

Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.25 uur.

Entree €7,50, inclusief koffie. Na afloop gelegenheid tot ontmoeten en bijpraten.

Geplaatst in Uncategorized

Soos in de Landerijen.

De eerste maand van het nieuwe jaar is al bijna weer voorbij, wat gaat het allemaal snel. Zaterdag  26 januari is er weer Soos in De Landerijen. Deze middag kunt u weer gezellig bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk zal er ook weer een drankje geschonken worden met lekkere hapjes. Er kan deze middag weer worden gekaart of u kunt ook rummikub spelen, niets is verplicht. Er zijn diverse spellen aanwezig. Hebt u zelf iets leuks om te doen, dan kunt u dat natuurlijk meenemen, het brengt anderen misschien op een leuk idee. We beginnen deze middag om 14.30 uur.

Geplaatst in Uncategorized

Gezellige Bloemenbuurt op het toneel

De feestdagen lijken nog niet zo lang geleden, maar u mag alweer toeleven naar een nieuw hoogtepunt. De feestdagen liggen nog maar net achter u, of u mag alweer uitkijken naar het volgende hoogtepunt: de jaarlijkse uitvoering van Toneelvereniging Vriendenkring Oldemarkt. Op 26 en 27 januari aanstaande zal Vriendenkring, inclusief nieuwe spelers, een blijspel opvoeren. De voorbereiding van het toneelstuk “De Bloemenbuurt”, geschreven door Liesbeth Rodenburg, is onder leiding van regisseur Janny Bos in volle gang. Op de beide speeldagen belooft het weer een uitvoering te worden vol humor.

“De Bloemenbuurt” speelt zich af in een van de straatjes van, jawel, de Bloemenbuurt: de Rozenlaan, Tulpstraat, Margrietstraat. U kent ze wel, van die bruisende wijkjes waar het altijd gezellig en gemoedelijk is. “De Bloemenbuurt” is een grappig, avondvullend stuk waarin problemen in één keer de wereld uit geholpen worden: dan is het meteen ook de Bloemenbuurt uit.

We kijken ernaar uit u te ontvangen in MFC Dalzicht op één van de dagen. Op zaterdag 26 januari begint het spel om 20:00 uur. Op de zondagmiddag 27 januari starten we om 14:30 uur. Een kaartje in de voorverkoop is bij MFC Dalzicht te verkrijgen voor slechts 6,50 euro. Aan de zaal betaalt u 7,50 euro. Naast het blijspel hopen we u ook te verblijden met leuke prijzen in de verloting. Graag zien we u allen op één van beide data. Wij repeteren nog even vrolijk door.

 

Geplaatst in Uncategorized

Algemene Ledenvergadering PBO 2019 op 1 februari om 19:30

Voorafgaand aan de Dorpsavond is de Algemene Ledenvergadering van PBO. Deze start om 19.30 en is alleen toegankelijk voor leden van PBO. Locatie is ook MFC Dalzicht, inloop vanaf 19:15. De notulen van de afgelopen vergadering 2018 zijn op de website www.oldemarkt.info te vinden, evenals de agenda van de jaarvergadering en het jaarverslag over 2018. Wij nodigen alle leden van PBO van harte uit om aanwezig te zijn en hierbij ook inspraak te kunnen hebben op onderwerpen en prioriteiten voor 2019. Stukken / onderwerpen kunt u insturen via: secretaris@oldemarkt.info.

Geplaatst in Uncategorized

Dorpsavond PBO 2019 op 1 februari 2019 om 21:00

Op vrijdagavond 1 februari 2019 om 21.00 uur bij MFC Dalzicht start de Dorpsavond namens PBO voor Oldemarkt. Bepaalde tradities houden we graag in ere, de 10 suikerharten en natuurlijk de Oldemarker van het jaar 2018. Iedereen uit Oldemarkt is van harte welkom voor een hapje en een drankje en bovenal een gezellig weerzien met elkaar. Toegang is gratis, inclusief 2 consumpties en een lot voor het winnen van een traditioneel suikerhart. Wij kijken uit naar uw komst!

Geplaatst in Uncategorized

Windows 10 cursus in De Landerijen

Er zij nog enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus Windows 10 voor beginners, die eind januari van start gaat. Deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Er wordt een uitgebreid cursusboek bij verstrekt. Kosten € 85,– incl. koffie/thee en cursusboek.
Heeft u geen of weinig ervaring met werken op een computer of laptop en wilt u graag aan de slag op een Windows 10-computer, dan is deze cursus een aanrader.
Beginnershandelingen worden stap voor stap aangeleerd, zoals het aanzetten van de computer en het gebruik van de muis of het touchpad. Ook kunt u na doorwerken van dit cursus programma’s starten en sluiten en werken met het toetsenbord. Verder gaat u aan de hand van oefenvoorbeelden aan de slag met bestanden en mappen op uw pc en uiteraard maakt u ook in uw eigen tempo kennis met internet en e-mail. Ook krijgt u in deze praktische cursus een korte introductie in de mogelijkheden van de pc op het gebied van foto’s, video en muziek.
Voor meer informatie en opgave app of bel Jan Smit tel. 06-40020372 of stuur een mail naar delanderijen.oldemarkt@gmail.com

Geplaatst in Uncategorized

Geef je op voor de AED herhalingscursus

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Je overlevingskans is het grootste wanneer binnen 6 minuten de juiste hulp is gestart. Wekelijks krijgen zo’n 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand.
Herhalingstraining voor onze BurgerHulpVerleners op 2 febr. 2019 in DALZICHT. Er is nog voldoende plaats. Uw bevoegdheid is 2 jaar geldig maar jaarlijkse herhaling wordt geadviseerd. Geef je z s.m. op bij onze AEDStichtingOldemarkt,

Mail voor opgave en informatie naar: aedstichtingoldemarkt@gmail.com

Je zal er maar voor komen te staan! Weet wat je moet doen bij een hartstilstand.

Geplaatst in Uncategorized