Open repetitieavond Oldemarkter Fanfare

Met een open repetitie zet Oldemarkter Fanfare op dinsdag 26 maart haar deuren open.

Deze avond is voor jong en oud, iedereen die belangstelling heeft voor musiceren. Voor mensen die al eerder een instrument hebben bespeeld en erover denken om dit weer op te pakken of mensen die nog nooit een instrument hebben aangeraakt en op les willen.

Bent u enthousiast geworden dan maakt de Oldemarkter Fanfare het mogelijk om muzieklessen te volgen. Samen het instrument verkennen, noten leren lezen en de basis leggen voor het goed bespelen van het instrument. De oefeningen, speelopdrachten, gehoortraining en theorie worden op ‘maat’ afgestemd.

Samen muziek maken maakt vrolijk, activeert en geeft zelfvertrouwen.

Muziek heeft een positief effect op de hersenen, kortom musiceren is goed voor iedereen.

Kom gerust geheel vrijblijvend langs op onze open repetitieavond en beleef een avondje muziek repeteren.

De open repetitieavond wordt gehouden in de Lindezaal van MFC Dalzicht en begint om 19:30 uur.

Geplaatst in Uncategorized

Bakken met Harry

Op woensdag 27 maart gaan we weer bakken met Harry. Onder het toeziend oog van bakker Harry worden er weer heerlijke dingen gebakken. In het vorig jaar hebben we al veel lekkere dingen gebakken zoals tompoezen, lekkere koffiebroodjes, krentenbollen en zelfs een kerstbroodje met vulling van amandelspijs.

U ziet er wordt altijd wel iets gebakken wat iedereen lekker vindt. De vorige keer waren dat gevulde koeken, die erg lekker waren.

Deze woensdag gaan we weer wat lekkers bakken, maar wat dat is, is nog niet bekend. Met het recept van bakker Harry kunt u dan thuis weer aan de slag. De kosten hiervoor zijn € 5,- inclusief koffie of thee.

Geplaatst in Uncategorized

Haak- en breicafé in De Landerijen

In De Landerijen in Oldemarkt is op donderdag 28 maart weer het haak- en breicafé. Op deze bijeenkomst wordt er gezellig gekletst, maar ook druk gehaakt en gebreid. Iedereen is weer van harte welkom, op 28 maart om 13.30 uur. Dit is dus een uur eerder dan je gewend bent i.v.m. de ruimte.

Je hoeft je hiervoor niet op te geven. De kosten per keer zijn € 3,00. Dit is inclusief 2x koffie en/of thee en natuurlijk de gezelligheid! Dus twijfel niet en kom ook!

Geplaatst in Uncategorized

29 maart de film “Lady Bird!” in Filmhuis Oldemarkt

Op 29 maart 2019 draait in Filmhuis Oldemarkt in de Landerijen de laatste film van dit seizoen. Je kunt kijken naar Lady Bird. Een film met zowel humor als ontroering rond de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine ( die zich alleen nog maar wil laten aanspreken als Lady Bird)  zet zich af tegen alles en iedereen; vriendjes, vriendinnen, goedmoedige docenten, en vooral haar moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Haar moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat ze rond komen nadat haar vader werkloos werd. Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in een snel veranderend economisch klimaat. Lady Bird wil daar vooral niet eindigen! De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen. Daarbij onderscheid deze film zich van andere ‘coming of age’ films door de rol van de moeder.  Haar onthechtingsproces van haar dochter is minstens zo boeiend. Zo begint en eindigt Lady Bird als duet tussen dochter én moeder. Die moeten eerst uit elkaar, voor ze elkaar weer kunnen ontmoeten. Voor de trailer klik hier

Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.10 uur.

Entree €7,50, inclusief koffie. Na afloop gelegenheid tot ontmoeten en bijpraten.

Geplaatst in Uncategorized

Soos in De Landerijen

Zaterdag 30 maart 2019 is er weer Soos in De Landerijen. Deze middag kunt u weer gezellig bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk zal er ook weer een drankje geschonken worden met lekkere hapjes.
Er kan deze middag weer worden gekaart of u kunt ook rummikub spelen, niets is verplicht. Hebt u zelf iets leuks om te doen, dan kunt u dat natuurlijk meenemen, het brengt anderen misschien op een leuk idee.
We beginnen deze middag om 14.30 uur.

Geplaatst in Uncategorized

2e Editie Passion Oldemarkt 19 april 2019

Op Goede Vrijdag, 19 april, kunt u getuige zijn van de tweede editie van de Passion
Oldemarkt. De voorbereidingen, om ook dit keer een muzikale editie van de Passion ten
gehore te brengen, zijn in volle gang.

Met passie wordt er gewerkt om het bekende Bijbelse verhaal over het lijden en sterven van
Jezus Christus in een hedendaags jasje te steken. Maar wat het belangrijkste is, is dat dit
verhaal en de uitbeelding ervan, mensen samenbrengt en samen laat werken. Religie,
geslacht, geaardheid of huidskleur is onbelangrijk. Datgene wat verbindt is de muziek.

Wij hopen u allemaal te mogen begroeten op 19 april a.s. op het Marktplein te Oldemarkt.
Aanvang 20.00 uur

De kruistocht vertrekt vanaf 19.45 bij de Protestantse Kerk en gaat via de RK en NH Kerk
naar het Marktplein.

Mocht u slecht ter been zijn dan is het mogelijk om vooraf een plaats te reserveren. Er is
een beperkt aantal (zit)plaatsen beschikbaar, dus Vol = Vol. Neem hiervoor contact op met
Jantine de Jonge op stichtingpassionoldemarkt@gmail.com of tel. 06-22468170.

Geplaatst in Uncategorized

Het ontwerp is bekend, komt u ook meehelpen aan de Social Sofa?

Geplaatst in Uncategorized

Kidskledingbeurs 5 april 19:00 – 21:30 OBS de Slinger

Geplaatst in Uncategorized

Notulen Algemene Leden Vergadering 2019 PBO beschikbaar

De notulen van de Algemene Leden Vergadering van PBO 1 februari j.l. zijn inmiddels beschikbaar. Deze kunt u vinden onder op de pagina www.oldemarkt.info/plaatselijk-belang-oldemarkt. U kunt deze ook openen via de volgende link (opent het document in een nieuw tabblad): Notulen ALV 2019

Geplaatst in Uncategorized