Oldemarkt bedankt Huttendorp!

03-08-2023 was de laatste dag van Huttendorp in Oldemarkt.

Dit leuke evenement wordt jaarlijks georganiseerd door een groep vrijwilligers.

Maar Mariëlle Reerink, Robert Kooij, Marijke Veenstra, Erik Koelma en Henrianne Ziel zijn de grote drijfveer hierachter.

Gera Molenboer namens Plaatselijk belang Oldemarkt wilde deze groep dan graag een keertje in het zonnetje zetten.

Daarom ontvingen zij onder het mom van Oldemarker bedankt een leuke klusbon die ze vast goed kunnen gebruiken.

 

Geplaatst in Uncategorized

PBO bedankt initiatiefneemsters Buitenspeeldag

Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 14 juni 2023 was de dag dat Nederland weer één grote speelplek was.

Ook in Oldemarkt werd er een hele leuke gezellige middag georganiseerd op het evenemententerrein. Mede door een aantal ondernemers van Oldemarkt en het mooie weer is dit een zeer geslaagde middag geworden.

Maar als Plaatselijk Belang Oldemarkt willen we de twee grote drijfkrachten achter deze jaarlijks terug kerende geweldige buitenspeeldag in Oldemarkt graag bedanken met een leuke waardering en attentie.

Andrea en Alie, bedankt voor jullie enthousiaste inzet voor vele jaren een geslaagde buitenspeeldag voor alle kinderen van Oldemarkt en omstreken.

Wij als PBO hopen dat het nog vele jaren georganiseerd gaat en kan worden.

 

Geplaatst in Uncategorized

Oldemarkt ‘Riddert’

Oldemarkt: Tijdens koningsdag heeft Plaatselijk Belang Oldemarkt, twee mensen voor hun verdiensten in het zonnetje gezet.

Nadat enkel jaren het op koningsdag stil was in het dorp hebben twee heren het initiatief op zich genomen om weer reuring in het dorp op deze feestdag te brengen.

Piet van Noort en Philip Minnema hebben het voortouw genomen en zijn met een echt koningsprogramma gekomen. `s Morgens werd gestart met het blazen van de kerktoren en tegen 10 uur werd de vlag gehesen en de opening verricht door wethouder Melvin Smit.  In de dorpsstraat werd een markt voor jonge ondernemers gehouden. Op het terras van Hof van Holland speelden De Oldemarktse Fanfare en CMV Jeduthun verschillende medleys. Het volkslied van Oekraïne werd zelfs live meegezongen door de Oekraïense inwoonster Olga. Ook was er een première van het Nieuw Talent Orkest Oldemarkt. Een optreden dat veel applaus oogstte. De “Zingende Buschauffeur” besloot de morgen met een swingend uiteinde. Mede door uitstekende weersomstandigheden was het een zeer geslaagde koningsmorgen.

Plaatselijk Belang Oldemarkt vond dat dit initiatief van Piet van Noort en Philip Minnema zeker beloond mocht worden. Met een dinerbon van de plaatselijke horeca werden ze “geridderd”.  Wat is een dorp zonder vrijwilligers?

Zij brengen de jus in het dorp, zorgen voor een fijn en prettig leefklimaat en maken verbinding onder de dorpsbewoners. P.B.O. wil daarom vaker zulke vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Geplaatst in Uncategorized