Oldemarkt bedankt…Aftredende bestuursleden Plaatselijk Belang

OLDEMARKT BEDANKT!

Gisterenavond bij de Algemene Leden Vergadering van het PBO, werden de aftredende bestuursleden bedankt voor hun in zet in de afgelopen jaren. Uit handen van Marcel Prins en Gera Molenboer, kregen Yvo Booisma, Willem Beunis en Jan Bosch een pen uitgereikt samen met een bos bloemen!

Geplaatst in Uncategorized

Plaatselijk Belang Oldemarkt bedankt…Filmhuis Oldemarkt

Op 20 februari j.l. heeft P.B.O het filmhuis Oldemarkt bedankt voor hun inzet.

Het filmhuis draait al sinds 2017, opgezet door Antoinette Versteeg en Klaske Schiphorst. In samenwerking met de Landerijen (Jan Smit)voor faciliteren en financieel toezicht.
Het waterbuffelfarm borrelpakket is overhandigd aan de huidige vrijwilligers.

Filmhuis Oldemarkt toont films in verschillende genres, voor ieder wat Wills, documentaires of bekende bioscoopfilms ,maar ook de muziekfilms zoals Bohemian Rhapsody of the West Side Story  worden goed bezocht Ze mogen deze vertonen omdat de rechten om de film te mogen tonen worden afgedragen aan Buma stemrecht, via filmservice. De kosten om deze afdracht te doen wordt gedaan d.m.v. de lage toegangsprijs. Momenteel komen er bij elke film ongeveer 30-35 bezoekers welke vaak na afloop nog een drankje kopen en gezellig napraten. Een deel van de bezoekers zijn vaste bezoekers, maar een groot deel komt speciaal voor de specifieke film.

Bij aankomst bij de landerijen kom je direct in de sfeer. Gezellig filmmuziek op de achtergrond. De zaal van de landerijen is speciaal ingericht, met goede geluid- en beeldapparatuur, en ook hangen er gordijnen om geheel donker te hebben met een paar sfeer verlichtingsplekken zodat er een echte bioscoop beleving is. De stoelen staan zo opgesteld dat iedereen een goed zicht heeft op het filmdoek, met plek voor zeker 60 personen. Na afloop is er de mogelijkheid om bij twee behulpzame cateringdames een drankje te kopen, en gezellig nog na te praten over de film.

Een echte aanrader om een keertje naar toe te gaan.
Het filmhuis is elke laatste vrijdag van de maand geopend om 19.30 uur. Welke film dat kunt u zien op de posters welke worden verspreid bij o.a. lokale ondernemers, publicatieborden  en via de media.

Op de foto krijgen Loes Frissen, Liesbeth Duijf, Susan Gabriel en Bas Broekhuizen een mooi borrelpakket van de waterbuffelfarm namens P.B.O uitgereikt.

Geplaatst in Uncategorized

Decemberactie 2023 ondernemers / winkeliers

Zaterdag 6 januari j.l. vond de trekking plaats van de jaarlijkse Decemberactie: de stempelkaartenactie georganiseerd door de ondernemers/winkeliers van Oldemarkt. De hele maand december kregen de klanten stempels bij hun aankopen bij de deelnemende ondernemers. De volle kaarten voorzien van naam en telefoonnummer kon men deponeren in de bus bij PLUS Marcel en Thirza Koetsier. De bus was zeer goed gevuld. Er was een prijzenpot van maar liefst € 1.500 beschikbaar gesteld door de deelnemende bedrijven. De eerste prijs (waardebonnen t.w.v. € 200,00) werd gewonnen door Marianne Mulder uit Oldemarkt en uitgereikt door Gert ter Schure (voorzitter PBO) en Margo Veenstra (ondernemerslid PBO). Naast deze prijswinnares werden er nog 59 winnaars gebeld door de organisatie. Deze mensen konden hun prijs (waardebonnen variërend van 100 tot 10 euro) afhalen bij de Kluswijs te Oldemarkt. De ondernemers kijken terug op een succesvolle actie.

Geplaatst in Uncategorized

Foto’s Sinterklaasfeest 2023

Op de volgende 2 pagina’s treft u de foto’s aan gemaakt tijdens de Sinterklaasintocht van 2023. Mocht u uw foto verwijderd willen hebben? Stuurt u dan een e-mail naar: secretaris@oldemarkt.info

https://oldemarkt.info/fotos-sinterklaashuis-2023/

https://oldemarkt.info/sinterklaasintocht-2023/

Geplaatst in Uncategorized

Philip Friskorn ambassadeur van de flora en fauna wordt door PBO in het zonnetje gezet.

Philip Friskorn ambassadeur van de flora en fauna wordt door PBO in het zonnetje gezet.

Oldemarkt: De natuurfotograaf uit Oldemarkt kreeg vrijdag bezoek van Plaatselijk Belang Oldemarkt. PBO wil Philip Friskorn in het zonnetje zetten voor de vele verdiensten die hij met zijn fotografie en natuurkennis heeft overgebracht niet alleen aan de bevolking van Oldemarkt maar ook aan talloze geïnteresseerden.

Het kon niet toepasselijker want op dit moment  wordt ook het boekje: “Tweeënvijftig columns uit De Kop” uitgegeven. Een uitgave waarin alle vijftig natuurcolumns van Philip uit het weekblad “ DE KOP” in staan. Behalve de schitterende natuurfoto’s heeft Philip als begenadigde verteller ook zijn kennis van de natuur met ons willen delen. Kortom een toepasselijk cadeau voor de feestdagen en niet alleen voor onze regio maar voor alle natuurliefhebbers en fotografen.

Oldemarkt, waar Philip al sinds de jaren 90 woont, heeft zijn woonplaats door middel van de vele natuurfoto’s , boeken, cursussen en lezingen nog eens extra op de kaart gezet. Ook kregen alle nieuwe inwoners/leden  als welkomstgeschenk namens PBO  het foto/natuurboek De Vuurvlinder van hem  aangeboden. In het gebouw van De Landerijen kun je wanden met prachtige straat- en gebouwen foto’s gemaakt door Philip aantreffen.  Al met al voor PBO een mooie gelegenheid om deze dorpsbewoner in het zonnetje te zetten. Met een dinerboek van de plaatselijke horeca willen we de fotograaf hartelijk danken voor het schitterende werk en de vrijwillige activiteiten voor Oldemarkt, waar juist in het natuurgebied Weerribben -Wieden voor een natuurfotograaf veel te “kieken” is.

Geplaatst in Uncategorized

Oldemarkt bedankt Huttendorp!

03-08-2023 was de laatste dag van Huttendorp in Oldemarkt.

Dit leuke evenement wordt jaarlijks georganiseerd door een groep vrijwilligers.

Maar Mariëlle Reerink, Robert Kooij, Marijke Veenstra, Erik Koelma en Henrianne Ziel zijn de grote drijfveer hierachter.

Gera Molenboer namens Plaatselijk belang Oldemarkt wilde deze groep dan graag een keertje in het zonnetje zetten.

Daarom ontvingen zij onder het mom van Oldemarker bedankt een leuke klusbon die ze vast goed kunnen gebruiken.

 

Geplaatst in Uncategorized

PBO bedankt initiatiefneemsters Buitenspeeldag

Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 14 juni 2023 was de dag dat Nederland weer één grote speelplek was.

Ook in Oldemarkt werd er een hele leuke gezellige middag georganiseerd op het evenemententerrein. Mede door een aantal ondernemers van Oldemarkt en het mooie weer is dit een zeer geslaagde middag geworden.

Maar als Plaatselijk Belang Oldemarkt willen we de twee grote drijfkrachten achter deze jaarlijks terug kerende geweldige buitenspeeldag in Oldemarkt graag bedanken met een leuke waardering en attentie.

Andrea en Alie, bedankt voor jullie enthousiaste inzet voor vele jaren een geslaagde buitenspeeldag voor alle kinderen van Oldemarkt en omstreken.

Wij als PBO hopen dat het nog vele jaren georganiseerd gaat en kan worden.

 

Geplaatst in Uncategorized

Oldemarkt ‘Riddert’

Oldemarkt: Tijdens koningsdag heeft Plaatselijk Belang Oldemarkt, twee mensen voor hun verdiensten in het zonnetje gezet.

Nadat enkel jaren het op koningsdag stil was in het dorp hebben twee heren het initiatief op zich genomen om weer reuring in het dorp op deze feestdag te brengen.

Piet van Noort en Philip Minnema hebben het voortouw genomen en zijn met een echt koningsprogramma gekomen. `s Morgens werd gestart met het blazen van de kerktoren en tegen 10 uur werd de vlag gehesen en de opening verricht door wethouder Melvin Smit.  In de dorpsstraat werd een markt voor jonge ondernemers gehouden. Op het terras van Hof van Holland speelden De Oldemarktse Fanfare en CMV Jeduthun verschillende medleys. Het volkslied van Oekraïne werd zelfs live meegezongen door de Oekraïense inwoonster Olga. Ook was er een première van het Nieuw Talent Orkest Oldemarkt. Een optreden dat veel applaus oogstte. De “Zingende Buschauffeur” besloot de morgen met een swingend uiteinde. Mede door uitstekende weersomstandigheden was het een zeer geslaagde koningsmorgen.

Plaatselijk Belang Oldemarkt vond dat dit initiatief van Piet van Noort en Philip Minnema zeker beloond mocht worden. Met een dinerbon van de plaatselijke horeca werden ze “geridderd”.  Wat is een dorp zonder vrijwilligers?

Zij brengen de jus in het dorp, zorgen voor een fijn en prettig leefklimaat en maken verbinding onder de dorpsbewoners. P.B.O. wil daarom vaker zulke vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Geplaatst in Uncategorized