Sinterklaasfilm in De Landerijen

Dinsdag 1 december om 14.30 uur draait in het Filmhuis van De Landerijen de film: “De brief voor Sinterklaas” met Bram van der Vlugt in de hoofdrol. Mochten er meer belangstellenden zijn, dan draait de film om 19.30 uur nog een keer.
In totaal kunnen 30 personen deze voorstelling bezoeken, daarom is opgave van te voren verplicht. Opgave kan bij Willem Jonkers tel. 451816 of Joke Smit 450596 of 06-44962203 of Jan Brouwer, De Maten 8 en via mail: delanderijen.oldemarkt@gmail.com. De kosten zijn met sint-korting € 5,00 incl. een consumptie.

Geplaatst in Uncategorized

Leren werken op je laptop,  mobiel of tablet? Waarom zou ik digitaal vaardiger willen worden?

We weten dat werken met de computer, mobiel of tablet niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Veel informatie wordt tegenwoordig gegeven via websites en ook andere vragen voor voorzieningen gaan tegenwoordig via internet.

Naast dat het praktisch is om mensen op deze manier te  bereiken en u makkelijker bereikbaar bent, is het bovendien ook leuk

  • als je informatie over je vakantie kan opzoeken op internet;
  • om je kleinkinderen een appje met foto toe te sturen;
  • om een E-book op de tablet te zetten om lekker te kunnen lezen;
  • om digitaal een formulier in te kunnen invullen;
  • om op marktplaats iets te kopen of verkopen;
  • om je bankzaken veilig digitaal thuis te regelen etc.

Voor mensen die graag digitaal vaardiger willen worden,  is het Taalpunt misschien iets voor u.  Wij bieden maatwerk aan:   individueel of in kleine groepjes leert u (beter) omgaan met uw laptop, mobiel of tablet. Onze vrijwilligers bieden hulp.  U geeft aan wat u graag wilt leren,  in uw eigen tempo.  Bovendien is het ook gezellig om samen digitaal vaardiger te worden.

Voorlichtingsbijeenkomst

Op woensdagmiddag  25 november van 14.30 tot 16.30 uur is er inloop bij De Landerijen om met het Taalpunt en leden van de Digi-groep in gesprek te gaan over wat u wilt leren op uw computer, laptop, mobiel of tablet en vertellen wij graag over onze mogelijkheden.  

Voor meer informatie: m.peters@sociaalwerkdekop.nl of bel 06 515 422 34

Geplaatst in Uncategorized

Fietspad Markebroekweg – Driewegsluis afgesloten Dec 2020 – Maart 2021

Als onderdeel van het plan van de Gemeente Steenwijkerland, wordt ook het fietspad Markebroekweg – Driewegsluis opnieuw aangelegd. Het pad wordt een stuk breder wat het passeren makkelijker maakt en het asfalt wordt vernieuwd. Om het fietspad te ondersteunen, wordt terplaatse ook een beschoeiing aangelegd op het lager geleden gedeelte van de weg.

De aanbestedingsprocedure is inmiddels opgestart. De uitvoering staat gepland in de periode dec. 2020 – maart 2021.  Tijdens de werkzaamheden is het fietspad afgesloten. Er wordt dan een omleidingsroute ingesteld:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Uncategorized