Toeristische informatie

Welkom in Oldemarkt!

Oldemarkt is centraal gelegen in de Kop van Overijssel. Het vervult daardoor een regionale functie. Oldemarkt ligt te midden van drie verschillende en unieke landschapstypen:

  1. Als u een paar kilometer zuid- of westwaarts gaat, komt u in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten moerasgebied van Noordwest Europa.
  2. Gaat u in westelijke richting naar Paasloo dan ziet u het prachtig coulisse-landschap met mooie oude houtwallen en één van de oudste kerkjes van Overijssel.
  3. Ten noorden van Oldemarkt wandelt of fietst u door het veenweidegebied (de broeklanden) van het grensriviertje de Linde. En steekt u het riviertje over dan u bent in Friesland, Ga eens kijken bij de drukbevaren Driewegsluis.

Oldemarkt is voor velen een prachtige ontdekking in het noordwesten van Overijssel, met Nationaal Park Weerribben-Wieden als achtertuin. In Oldemarkt kunt u prima uw vakantie doorbrengen. Het is de centrale plek met alle benodigde voorzieningen, die uw vakantie in onze regio zo aangenaam mogelijk maken.

In Oldemarkt kunt u heerlijk overnachten in diverse B&B’s, heerlijk met uw gezin op één van de omliggende campings uw tent of caravan opzetten of een luxe vakantievilla huren. Als u liever met uw eigen camper of eigen boot komt, kunt u in de jachthaven van Oldemarkt overnachten.

Wij verwelkomen u graag!

De website VisitOldemarkt bevat een overzicht van alle leuke dagjes uit, bezienswaardigheden, verblijfsmogelijkheden en recreatie in en om Oldemarkt.

Klik op www.visitoldemarkt.com voor alle toeristische informatie.