PBO Actueel

Buitenspeeldag
Op woensdag 13 juni as wordt weer de landelijke buitenspeeldag georganiseerd. Ook Oldemarkt doet hier aan mee. De werkgroep van PBO is al druk doende om er weer een gezellige en voor de kinderen uitdagende middag van te maken. Er zal weer van alles te doen zijn, waaronder: een stormbaan, schminken, knutselen, je kunt je haren mooi laten maken door kapsalon Doreen, er is wat lekkers van de bakker en natuurlijk is er weer een grote zandbak, midden op straat lekker buiten spelen!! Het is van 14.00 tot 16.00 uur op de kruising Hoofdstraat/Molenkamp (bij de Kindervilla). Alle kinderen t/m groep 8 zijn van harte welkom.

Netwerkbijeenkomst ondernemers
Voor de ondernemers van Oldemarkt staat er weer een nieuwe netwerkbijeenkomst gepland op 28 juni. Het thema voor deze avond is: Samenwerkingscollectieven. Binnenkort ontvangen de ondernemers hiervoor een uitnodiging.

Rondvaarten/fluisterbootjes in Oldemarkt
Jachthaven Van Wijk aan het Mallegat gaat binnenkort starten met het verzorgen van rondvaarten vanuit Oldemarkt! Ook kun je er nu al fluisterboten huren. Een primeur voor ons dorp, PBO is erg blij met de uitgebreide recreatiemogelijkheden vanuit Oldemarkt!

Winterverlichting
Nu het weer langer licht is `s avonds wordt komende maand de winterverlichting in de Hoofdstraat weer opgeruimd.

Kunstmarkt
Op zaterdag 2 juni as wordt de tweejaarlijkse kunstmarkt in Oldemarkt weer gehouden. Het Marktplein zal van 10.00 tot 16.00 uur vol staan met vele kraampjes met veel verschillende kunstenaars. Er is van alles te zien en te doen. We hopen op mooi weer en veel gezelligheid. Komt u ook even kijken?

Beamer, geluidsinstallatie en zeil podium
PBO beschikt over een beamer, geluidsinstallatie en het zeil van het podium op het Marktplein. Deze worden gebruikt bij diverse activiteiten in het dorp, zoals de Buitenspeeldag, intocht Sinterklaas en het Kerstrondje. Ze zijn ook beschikbaar voor de inwoners van Oldemarkt, u kunt ze eenvoudig huren door een berichtje te sturen naar secretaris@oldemarkt.info

Kapotte lantaarn
U kunt storingen en schade aan openbare verlichting melden via de website van Van Gelder (LMS) . Bij het melden van de storing kunt u zoeken op de straatnaam. Op een kaart kunt u dan de kapotte lichtmast aanklikken. Van Gelder zorgt ervoor dat storingen binnen 10 werkdagen worden verholpen. Als er een netwerkstoring is, kan de storing langer duren.