PBO Actueel

Nieuwjaarsreceptie Gemeente Steenwijkerland
2020 is al weer een paar weken van start en  dus stond de nieuwjaarsreceptie van Steenwijkerland weer op de agenda, dit was woensdag 8 januari in de Meenthe. Verschillende ondernemers van Oldemarkt zijn met paard en wagen van stalhouderij Zwaan uit Oldemarkt naar Steenwijk gereden, bij aankomst kregen ze veel bekijks. Er was een toespraak van burgemeester Rob Bats en defensie vertelde  over 75 jaar bevrijding, hoe normaal is vrijheid in deze tijd??

Ledenvergadering Ondernemersvereniging
Op maandag 27 januari is de algemene ledenvergadering van de ondernemers verenigd PBO in Binnenhof om 20.00 uur. Ondernemers zet het in de agenda!

Algemene Ledenvergadering Plaatselijk Belang Oldemarkt 27 februari 2020
De algemene ledenvergadering van plaatselijk belang zelf is op donderdag 27 februari in Dalzicht om 20.00 uur. Tijdens de vergadering komt Tjerk Kooistra aan het woord, hij gaat onderzoek doen onder de inwoners van Oldemarkt. En komen dan verschillende vragen aan bod, waarom woont u in Oldemarkt, wat mist u, wat zou u graag anders willen zien… Tjerk gaat over dit onderzoek vertellen. Aansluitend aan de vergadering is er een gastspreker, wie de gast is? Kom maar luisteren.

Start werkzaamheden Hoofdstraat
Zoals u waarschijnlijk al weet, gaat de Hoofdstraat vernieuwd worden, dit gaat enige weken in beslag nemen, welllicht 12 weken. Mocht u daar vragen over hebben of meer willen weten? Op de woensdagmiddagen vanaf 22 januari, van 15.30 tot 16.30  in de Olde Drukkerij aan de Weerdijk kunt antwoord krijgen op uw vragen.

Fietspontje in de winter uit de vaart
Het fiets/voet pontje over de Linde heeft een grondige onderhoudsbeurt nodig en is inmiddels uit het water gehaald. PBO heeft samen met Jachthaven van Wijk kunnen organiseren dat er budget en akkoord is om dit werk uit te voeren. Het pondje zal in het voorjaar weer als nieuw fietsers aan de overkant kunnen brengen.

Lidmaatschap
PBO wil graag voor alle Oldemarkers een fijn, leefbaar dorp zijn. Daarvoor hebben we wel uw input nodig: wensen, opmerkingen, complimenten en suggesties. (secretaris@oldemarkt.info ). Ook uw lidmaatschap kan daarbij helpen. I.v.m. privacy redenen geeft de gemeente geen adressen meer door van nieuwe inwoners en kunnen we als PBO de nieuwe bewoners ook niet meer welkom heten.  Mocht u in uw wijk merken dat er op een adres nieuwe bewoners zijn komen wonen, wilt u dit dan aan ons doorgeven. Op de jaarvergadering is goedgekeurd dat de jaarlijkse contributie € 6,50 wordt. Bij de incasso leden wordt dit in de maand mei afgeschreven.