PBO Actueel

Lidmaatschap
PBO wil graag voor alle Oldemarkers een fijn, leefbaar dorp zijn. Daarvoor hebben we wel uw input nodig: wensen, opmerkingen, complimenten en suggesties. (secretaris@oldemarkt.info ). Ook uw lidmaatschap kan daarbij helpen. I.v.m. privacy redenen geeft de gemeente geen adressen meer door van nieuwe inwoners en kunnen we als PBO de nieuwe bewoners ook niet meer welkom heten.  Mocht u in uw wijk merken dat er op een adres nieuwe bewoners zijn komen wonen, wilt u dit dan aan ons doorgeven. Op de jaarvergadering is goedgekeurd dat de jaarlijkse contributie € 6,50 wordt. Bij de incasso leden wordt dit in de maand mei afgeschreven.

Zwembad `t Tolhekke
Dit jaar viert de zwemclub Tolhekke en het zwembad Tolhekke hun 50 jarig bestaan, o.a. door alle basisscholen de mogelijkheid te geven om gratis een zwemuurtje te komen beleven. Dit prachtige bassin waar ook veel Oldemarkers hun baantje trekken en hun waterplezier beleven, heeft het bad weer geopend en is met een frisse, nieuwe en succesvolle start begonnen. Tolhekke lag vroeger op de grens van 2 gemeenten en werd daardoor ook door 2 gemeente gesubsidieerd. Nu is dit nog door de gemeente Steenwijkerland, maar alle dorpen in de gemeente kunnen hun zegje doen in de stichting zwembad Tolhekke. Ook vanuit PBO hebben we een vertegenwoordiger in dit bestuur. Vanaf deze plek feliciteren we het zwembad `t Tolhekke met hun jubileum en wensen hun samen met alle bezoekers nog jaren veel zwemplezier toe.

Social Sofa
Op verschillende dagen in de week zijn Oldemarkers bezig met het mozaïeken van het bankje dat straks tegenover de Historische Vereniging aan de Klaas Muisstraat wordt geplaatst. Een fraai, gezellig kunstwerkje waar hopelijk straks door velen op wordt gezeten en welke z`n sociale functie mag waar maken.

Toerisme
Het zomer seizoen is weer begonnen en daarom wil PBO zich ook sterk maken voor het bevorderen van het toerisme in onze regio. We hebben een digitale wandelroute uitgezet, waarbij deelnemers informatie krijgen over historische panden, gevels en kerken in ons dorp. Bij restaurant `t Hof zijn folders verkrijgbaar over de vele activiteiten die in ons dorp en omgeving worden aangeboden. Verschillende ondernemers laten hierdoor weten wat zij allemaal voor leuke uitjes te beiden hebben. De waterkant wordt ook niet vergeten; de havenplaats met toilet- en bad voorzieningen worden nagekeken.

Feestterrein
Zowel met de feeststichting, de gemeente en PBO wordt gekeken hoe we het feestterrein van Oldemarkt aan de Platteweg het beste “droog” kunnen houden.  Verschillende opties worden vergeleken en daarbij is het prijskaartje niet onbelangrijk. We vinden alle drie dat Oldemarkt z`n dorpsfeest, Huttendorp, Lambertusfeest, speelterrein en andere dorpsactiviteiten op een droge, stevige en vriendelijke ondergrond moet kunnen houden.

Buitenspeeldag
Zoals de laatste jaren het een traditie is geworden doet Oldemarkt ook dit jaar weer mee aan de Straatspeeldag. Een prima initiatief  om basisschoolkinderen de mogelijkheid buitenspel activiteiten  aan te bieden. Dit jaar vindt het gebeuren plaats op 12 juni op het feestterrein dit i.v.m. het kostbaar afsluiten van de Hoofdstraat. Middelbare scholieren die nog een maatschappelijke stage plaats zoeken zijn van harte welkom om te assisteren bij het buiten gebeuren.

Koningsdag 27 april
Om 9.00 uur startten 4 trombonisten vanuit de Willibrordtoren de Koningsdag in Oldemarkt. Het Wilhelmus gaf het begin aan van een oranjemorgen. Ondanks het mindere weer hebben alle activiteiten plaats kunnen gevonden. In MFC Dalzicht was het vrijmarkt voor de jeugd. In de Landerijen kon men onder het genot van een oranje tompouce en een oranje bitter een gezellig samenzijn hebben. En bij restaurant `t Hof gaven Jeduthum, het jeugdorkest en de Oldemarktse fanfare een hofconcert. De streetdancegroep sloot af vrolijk en bewegelijk optreden. De vele driekleurige vlaggen gaven aan dat het dorp een feestelijke Koningsdag had gevierd.