PBO Actueel

Sinterklaas is weer in Oldemarkt!
Afgelopen zaterdag is Sinterklaas met zijn Pieten aangekomen in Oldemarkt. Het was weer een warm welkom voor de Sint bij het Mallegat. Ze werden verwelkomd door vele kinderen en hun ouders en een heuse Pietenband. De sfeer zat er goed in. Na een gezellige tocht door de Hoofdstraat kregen de kleinste kinderen hun kans om Sinterklaas en de Pieten een handje te geven bij Dalzicht. In de zaal was een leuke bijeenkomst met veel zang en dans. Voor de grote kinderen was er een heus Pietenkooi in de sportzaal.

Kerstrondje komt eraan!
A.s. zaterdag 21 december vindt alweer de tiende editie van “het Kerstrondje” plaats in Oldemarkt. Op vele locaties worden allerlei activiteiten aangeboden: concerten, workshops, exposities, proeverijen etc. Op www.kerstrondjeoldemarkt.nl kunt u de programmafolders downloaden. Ook wordt deze huis-aan-huis verspreid in de regio.

Nieuwe Winterverlichting trekt veel bekijks!
De prachtige nieuwe winterverlichting hangt alweer aantal weken in de Hoofdstraat. Zo maken we Oldemarkt nóg gezelliger!

Decemberactie Winkeliers Oldemarkt
Afgelopen zaterdag met de intocht van Sinterklaas in Oldemarkt is ook de decemberactie van de winkeliers van start gegaan. De stempelkaarten ontvangt u bij de deelnemende winkels: bij aankoop van iedere 10 euro ontvangt u een stempel op de kaart. Kaart vol? Vul hem in en deponeer in de bak bij de Coop of van der Veen’s Woninginrichting. U kunt sparen t/m 24 december. Op 27 december om 16 uur vindt de trekking van de prijzen van deze actie plaats bij Het Hof. Er is een prijzenpot van maar liefst € 650,00

Nieuwjaarsparty Dalzicht op 4 januari!
Op 4 januari a.s. worden voorafgaand aan de Nieuwjaarsparty bij Dalzicht om 20.30 uur de vrijwilligers van het jaar in het zonnetje gezet. Wilt u een vrijwilliger uit uw omgeving aanmelden? Dat kan via vrijwilliger@oldemarkt.info

Fietspondje in de winter uit de vaart
Het fiets/voet pontje over de Linde heeft een grondige onderhoudsbeurt nodig en zal naar verwachting in januari 2020 uit het water worden gehaald. PBO heeft samen met Jachthaven van Wijk kunnen organiseren dat er budget en akkoord is om dit werk uit te voeren. Het pondje zal in het voorjaar weer als nieuw fietsers aan de overkant kunnen brengen.

Herstrating Hoofdstraat
Tussen januari en april in 2020 zal het tweede gedeelte van de Hoofdstraat vernieuwd en verbeterd worden. Voor de aanwonende zal de gemeente Steenwijkerland weer een inloopavond organiseren om de laatste puntjes op de i te zetten.

Lidmaatschap
PBO wil graag voor alle Oldemarkers een fijn, leefbaar dorp zijn. Daarvoor hebben we wel uw input nodig: wensen, opmerkingen, complimenten en suggesties. (secretaris@oldemarkt.info ). Ook uw lidmaatschap kan daarbij helpen. I.v.m. privacy redenen geeft de gemeente geen adressen meer door van nieuwe inwoners en kunnen we als PBO de nieuwe bewoners ook niet meer welkom heten.  Mocht u in uw wijk merken dat er op een adres nieuwe bewoners zijn komen wonen, wilt u dit dan aan ons doorgeven. Op de jaarvergadering is goedgekeurd dat de jaarlijkse contributie € 6,50 wordt. Bij de incasso leden wordt dit in de maand mei afgeschreven.