PBO Actueel

Ledenadministratie
PBO is blij met alle reacties op de oproep om wijzigingen in uw situatie, adres en bankgegevens bijvoorbeeld, door te geven aan de secretaris via secretaris@oldemarkt.info. Deze gegevens worden de komende tijd verwerkt en dat scheelt volgend jaar veel tijd met de inning van de contributies. Naast alle correcties mag PBO ook een heel aantal nieuwe leden verwelkomen, waar we erg blij mee zijn. Hoe meer mensen ons steunen, hoe meer mogelijkheden het ons geeft om echt iets voor Oldemarkt te kunnen betekenen. Iedereen bedankt!

Winterverlichting
Binnenkort wordt de winterverlichting weer opgehangen in de Hoofdstraat. Wat extra verlichting en sfeer zal geven tijdens de donkere maanden die voor ons liggen.

Toeristisch Overstap Punt TOP
De huidige plek van het TOP-punt achterop het Marktplein is niet handig gebleken. In overleg met Marketing Oost Weerribben Wieden is gekeken naar een betere plek. Het moet een plek zijn die goed bereikbaar is met de auto, er moet parkeergelegenheid zijn en vanwaar mensen makkelijk kunnen starten met fiets- en wandelroutes door onze prachtige omgeving. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om het TOP-punt te verplaatsen naar de plek bij de picknickbankjes aan de rotonde bij de Hare. Mooi centraal gelegen, goed bereikbaar en met parkeergelegenheid op het parkeerterrein bij de ingang van de Hare.

Vlaggen
De voorraad vlaggen met het logo van Oldemarkt (de gouden hand) is zo klein geworden dat PBO weer een nieuwe voorraad gaat bestellen in twee formaten. Ze zijn straks dus weer volop voorradig. Wilt u uitdragen dat u Oldemarkt steunt? Ze zijn verkrijgbaar bij Books & Gifts in de Hoofdstraat.

Oproep
PBO is op zoek naar iemand die het op zich wil nemen om de publiciteit te verzorgen. Het gaat om het schrijven van stukjes voor in de IJsselhammer, het up-to-date houden van de website en het plaatsen van de activiteiten op de verschillende evenementenkalenders. Wie o wie wil deze taak op zich nemen. Meer informatie kunt u opvragen via secretaris@oldemarkt.info.

ECO avond
De ECO-avond begin november in Dalzicht was een groot succes en dit betekent dat de groep initiatiefnemers hier verder kan met de oprichting van een energiecoöperatie in Oldemarkt. PBO is blij met dit initiatief en steunt dit waar mogelijk. Meer informatie kunt u aanvragen via energiecooperatie@oldemarkt.info

Sinterklaasintocht/Sinterklaashuis
Op zaterdag 25 november om 14.00 uur komt Sinterklaas weer aan in Oldemarkt. De Sinterklaascommissie zorgt weer voor een mooie intocht. We hopen dat de intocht zonder grote problemen verloopt en dat de Sint op tijd in Oldemarkt zal aankomen. Hou hiervoor de facebookpagina ‘Sinterklaas Oldemarkt’ goed in de gaten. Na aankomst gaan we met z’n allen naar Dalzicht om er weer een mooi feest van te maken. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 is er weer de gezellige disco met DJ Rudi!|
Wie de Sint graag persoonlijk wil ontmoeten, kan hiervoor naar het Sinterklaashuis komen. De Sint is op zaterdag 2 december van 10.00 tot 12.00 uur in de Kindervilla aanwezig en wil graag persoonlijk kennismaken met de kinderen uit Oldemarkt en omgeving. Graag tot ziens!

Kerstrondje Oldemarkt
De organisatie van het Kerstrondje is al weer enige tijd geleden begonnen met de organisatie van alles wat er bij het Kerstrondje komt kijken. De deelnemers zijn ondertussen bekend, de flyer wordt gedrukt en verspreid. We hopen op mooi weer en een prachtige, gezellige dag op zaterdag 16 december.

Oldemaark(st)er van het jaar
Plaatselijk Belang Oldemarkt is weer begonnen met de voorbereidingen voor de Nieuwjaarsreceptie. De verkiezing van de Oldemaark(st)er van het jaar hoort hier dit jaar ook weer bij. Over een aantal weken krijgt u het stemformulier weer in de brievenbus en kunt u uw stem uitbrengen. U kunt aangeven van wie van deze personen u vindt dat hij/zij zich vrijwillig het meeste heeft ingezet voor de Oldemarktse/IJsselhamse gemeenschap. PBO is blij met de inzet van deze mensen. Zonder deze vrijwilligers is het een stuk minder fijn wonen in Oldemarkt en IJsselham.

Beamer, geluidsinstallatie en zeil podium
PBO beschikt over een beamer, geluidsinstallatie en het zeil van het podium op het Marktplein. Deze worden gebruikt bij diverse activiteiten in het dorp, zoals de Buitenspeeldag, intocht Sinterklaas en het Kerstrondje. Ze zijn ook beschikbaar voor de inwoners van Oldemarkt, u kunt ze eenvoudig huren door een berichtje te sturen naar secretaris@oldemarkt.info

 

Kapotte lantaarn
Als je ergens een kapotte lantaarn aantreft dan hoef je niet meer de Servicelijn van de gemeente te bellen, maar je kunt het betreffende nummer van de paal doorgeven via de mail aan: service.noord@ziut.nl