PBO Actueel

Werkbezoek Oldemarkt door B&W Gemeente Steenwijkerland
Dinsdag 24 september j.l. hebben Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Steenwijkerland Oldemarkt bezocht. Het begon rond lunchtijd in De Landerijen, waarbij zij met alle bestuursleden en vrijwilligers van De Landerijen een lunch hebben genuttigd. Tijdens de lunch werd er veel gesproken over alle activiteiten, initiatieven en leefbaarheid door- en in De Landerijen. Na de lunch zijn B&W door PBO te voet meegenomen via het Marktplein door de Hoofdstraat. Hier werd onder andere de Digital Wandelroute gedemonstreerd, er werd gesproken over Toerisme, leefbaarheid in Oldemarkt en het verbeteren van de Hoofdstraat wat is gepland voor begin 2020. Ook werd er met bewoners en ondernemers gesproken en was er ruimte om alles te vragen en te bespreken wat er zoals speelt.

De Gemeente Steenwijkerland heeft Oldemarkt achteraf gecomplimenteerd voor alle sociale- en maatschappelijke initiatieven, het enthousiasme waar onze vrijwilligers zich inzetten voor de medemens en het ontwikkelen van alle nieuwe initiatieven.

Voor PBO is het belangrijk om te laten zien aan de Gemeente Steenwijk wat er allemaal speelt, waar onze inwoners zich mee bezighouden, hoe de leefbaarheid van ons dorp samen met toenemende toerisme zich positief kan ontwikkelen en een gezond ondernemersklimaat te ontwikkelen. Goed contact en wederzijds begrip is hiervoor cruciaal. Vandaar dat PBO het werkbezoek van B&W heeft georganiseerd en de komende jaren proberen dit te herhalen.

Facebook Winkeliers Oldemarkt
Diverse winkeliers  van Oldemarkt hebben de krachten gebundeld en  gezamenlijk de nieuwe Facebook pagina ‘Winkels Oldemarkt’ gelanceerd. Winkeliers stellen zich voor op Facebook en er zijn  regelmatig leuke aanbiedingen te vinden van de deelnemende winkeliers. Houd de Facebook pagina daarom goed in de gaten!

Contributie Plaatselijk Belang
Plaatselijk Belang stopt met het innen van de contante contributie. Dit is door de aangescherpte regels moeilijk uitvoerbaar geworden. We hopen dat iedereen lid wil blijven en ons een machtiging wil geven voor automatische afschrijving. Alle contante betalers hebben inmiddels een incassoformulier ontvangen. Wilt u het formulier invullen, ondertekenen en inleveren bij de secretaris (secretaris@oldemarkt.info)? U kunt op elk gewenst moment de incasso weer stopzetten. Aanmelden als nieuw lid kan natuurlijk ook.

Recreatieborden
Na onthulling van het eerste recreatiebord bij Het Hof met alle toeristische locaties in Oldemarkt e.o.,  worden nu de overige borden geplaatst. De borden komen o.a. bij de campings, de haven en Dalzicht. Is er nog een plaats waar u graag een recreatiebord zou willen zien, laat het ons weten. We kunnen dan beoordelen of dit mogelijk is.

Intocht Sinterklaas
Sinterklaas heeft laten weten dit jaar op zaterdag 23 november naar Oldemarkt te komen. Hij zal zijn boot weer afmeren in het Mallegat om vervolgens met de kinderen naar Dalzicht te gaan.

Lidmaatschap
PBO wil graag voor alle Oldemarkers een fijn, leefbaar dorp zijn. Daarvoor hebben we wel uw input nodig: wensen, opmerkingen, complimenten en suggesties. (secretaris@oldemarkt.info ). Ook uw lidmaatschap kan daarbij helpen. I.v.m. privacy redenen geeft de gemeente geen adressen meer door van nieuwe inwoners en kunnen we als PBO de nieuwe bewoners ook niet meer welkom heten.  Mocht u in uw wijk merken dat er op een adres nieuwe bewoners zijn komen wonen, wilt u dit dan aan ons doorgeven. Op de jaarvergadering is goedgekeurd dat de jaarlijkse contributie € 6,50 wordt. Bij de incasso leden wordt dit in de maand mei afgeschreven.