PBO Actueel

Jaarvergadering PBO
De datum van de jaarvergadering van PBO is bekend. Deze jaarlijkse ledenvergadering zal plaatsvinden op donderdag 22 maart a.s. in Dalzicht. Dé gelegenheid om alle inwoners te informeren over alle activiteiten van PBO en natuurlijk met de mogelijkheid voor inwoners om vragen te stellen over wat er leeft in het dorp. Wij hopen u allen te mogen verwelkomen.

Hierbij de notulen van de JV 2017 en de Agenda en het Jaarverslag.

PBO notulen 30-03-2017

Agenda en Jaarverslag PBO 2017

TOP Punt verplaatst
Het Toeristisch Overstap Punt (TOP Punt) is verplaatst van achterop het Marktplein naar de rotonde bij de ingang naar De Hare. Dit punt is bedoeld voor mensen die met de auto naar Oldemarkt komen en dan wandelend of fietsend verder willen gaan. De huidige plek valt meer op, is makkelijker bereikbaar en men kan dichtbij parkeren. Het is nog niet helemaal gereed, er komt nog een bruggetje naar de Hareweg, zodat het punt vanaf de parkeerplaats beter bereikbaar wordt. Daarnaast worden er vlaggen van Weerribben-Wieden geplaatst, komt er een nieuwe kaart met een wandelroute en de bezienswaardigheden in Oldemarkt op de achterkant van het bord en moet de bebording nog aangepast worden.

Vlaggen
PBO heeft nieuwe banieren laten maken die in combinatie met Weerribben-Wieden vlaggen op een aantal invalswegen van Oldemarkt worden geplaatst. Zo willen we een herkenbaar beeld naar toeristen bieden op een aantal belangrijke plaatsen rond Oldemarkt. Op de vlag staat het handje van Oldemarkt groots afgebeeld met de tekst ‘Welkom in Oldemarkt, een prachtige ontdekking’. PBO wil Oldemarkt letterlijk op de kaart zetten en als toeristisch herkenbare plek merken. Dit met als doel de recreatie te stimuleren, wat ook onze middenstand ten goede zal komen.

Recreatie
De werkgroep recreatie heeft een plan gemaakt om voor toeristen een basis voorziening te maken in de vorm van een nieuwe website, speciaal gericht op het toerisme. Op deze website moeten alle attracties, accommodaties, hotels/restaurants, voorzieningen en bezienswaardigheden komen te staan voor de belangrijke doelgroepen onder toeristen die hier graag komen. Gedacht wordt om ook een promotie filmpje te maken. Het plan is klaar, nu wordt er onderzoek gedaan naar budget en uitvoering om te kijken wat we in 2018 al kunnen lanceren.

Koningsdag
Ook dit jaar vindt er weer een koningsconcert plaats op Koningsdag bij restaurant Het Hof. De muzikanten van de Oldemarkter Fanfare en Jeduthun verzorgen het concert en daarna zullen we met z’n allen proosten op de Koning.

Tevens wordt deze dag weer de kindervrijmarkt gehouden. De locatie hiervoor is nog niet bekend. Zodra dit duidelijk is, laten we het u weten.

Aansluiting winterverlichting
PBO heeft de afgelopen periode de mogelijkheid onderzocht om in de Hoofdstraat een elektrische installatie aan te leggen en aansluitingen te realiseren waarop bijvoorbeeld de winterverlichting aangesloten kan worden. Op dit moment is dit onderzoek in de afrondende fase. PBO gaat een installateur selecteren welke de elektrische installatie gaat aanleggen. Het streven is om voor de zomer van 2018 de installatie aan te laten leggen. Dit gaat in overleg met de bewoners van de Hoofdstraat.

Beamer, geluidsinstallatie en zeil podium
PBO beschikt over een beamer, geluidsinstallatie en het zeil van het podium op het Marktplein. Deze worden gebruikt bij diverse activiteiten in het dorp, zoals de Buitenspeeldag, intocht Sinterklaas en het Kerstrondje. Ze zijn ook beschikbaar voor de inwoners van Oldemarkt, u kunt ze eenvoudig huren door een berichtje te sturen naar secretaris@oldemarkt.info

Kapotte lantaarn
U kunt storingen en schade aan openbare verlichting melden via de website van Van Gelder (LMS) . Bij het melden van de storing kunt u zoeken op de straatnaam. Op een kaart kunt u dan de kapotte lichtmast aanklikken. Van Gelder zorgt ervoor dat storingen binnen 10 werkdagen worden verholpen. Als er een netwerkstoring is, kan de storing langer duren.