PBO Actueel

PBO Actueel

 

Wateroverlast Pannakooi
De gemeente heeft werkzaamheden uitgevoerd om de wateroverlast rond de Pannakooi op te heffen. Delen van het grasveld zijn aangevuld met waterdoorlatende grond, zodat regenwater via de vorig jaar aangebrachte zandpalen beter wordt afgevoerd in de grond.

Werkzaamheden riool Burgemeester Van Gerrevinklaan
De werkzaamheden aan de riolering in de Burgemeester Van Gerrevinklaan zijn netjes binnen de tijd en zonder grote overlast voor het verkeer en omwonenden afgerond.

Openbaar Vervoer
Op de ROCOV vergadering is medegedeeld dat de buslijn 76 (Emmeloord-Oldemarkt-Steenwijk) het rijschema aanpast, zodat de overstap bij de halte van Connexxion in de Blesse-Noord op lijn 17 van Arriva (Noordwolde-Wolvega-Heerenveen) zal verbeteren. De wachttijd is nu te krap waardoor de overstap vaak wordt gemist. In mei wordt de overstaptijd verlengd, waardoor de overstap beter zal verlopen.

Liftpaal
Het project ‘De Liftpaal’ is een succes. Er wordt regelmatige gebruik van gemaakt. De organisator Marieke Pit is in overleg met De Blesse, Blesdijke en het Lindecollege over uitbreiding van het Liftpaal project naar het station Wolvega.

Koningsdag 27 april
Op Koningsdag wordt op het Marktplein traditioneel de Vrijmarkt gehouden voor de  kinderen.
Om 10.00 is er in De Landerijen een gezellige bijeenkomst met koffie en wat lekkers en kan men samen kijken naar het bezoek van de koning aan Tilburg.
Om 10.00 uur wordt bij restaurant ‘Het Hof van Holland’ de vlag gehesen en wordt het glas geheven ter ere van de verjaardag van de Koning. Aansluitend zijn er optredens van Jeduthun en de Oldemarkter Fanfare.

Buitenspeeldag 14 juni
Ook dit jaar wordt op woensdagmiddag 14 juni weer een Buitenspeeldag voor de kinderen georganiseerd.

Herinrichting Hoofdstraat
Voor de herinrichting van de Hoofdstraat wordt nog gezocht naar bewoners die willen meedenken in de werkgroep.

Website
De website oldemarkt.info is weer helemaal bijgewerkt. Er is een schat van informatie te vinden van alle activiteiten, organisaties en verenigingen in Oldemarkt. Een bezoekje is zeker de moeite waard.

Nieuwe leden
Bent u nog geen lid van Plaatselijk Belang? Voor slechts € 5,- per jaar bent u al lid. U kunt zich aanmelden via secretaris@oldemarkt.info.

Te huur van PBO
PBO beschikt over een beamer die aan organisaties in Oldemarkt e.o. kan worden uitgeleend. Verenigingen betalen € 10 huur en als borg wordt € 50 gevraagd, die na inlevering weer wordt terugbetaald. Particulieren en bedrijven betalen € 20 huur + ook de borg. Ook beschikt PBO over een complete geluidsset (versterker en boxen) deze is voor dezelfde voorwaarden te huur als de beamer. De beamer en de geluidsset moeten worden gereserveerd en of opgehaald bij Dennis Hottinga tel. 452427

Als je ergens een kapotte lantaarn aantreft dan hoef je niet meer de Servicelijn van de gemeente te bellen, maar je kunt het betreffende nummer van de paal doorgeven via de mail aan: service.noord@ziut.nl