PBO Actueel

Melding Openbare Ruimte MOR

Regelmatig komen er inwoners uit het dorp bij PBO met opmerkingen over slecht onderhoud, onkruid of bijvoorbeeld kapotte lantaarnpalen. PBO vraagt deze mensen hiervoor zelf een Melding Openbare Ruimte, MOR, te doen bij de gemeente. Dit kan heel eenvoudig va de volgende website: https://www.steenwijkerland.nl/inwoners/leefomgeving/meldingen_over_openbare_ruimte . Hier vindt u ook een link voor meldingen inzake kapotte lantaarnpalen. Dit kan gemeld worden bij Van Gelder. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ons dorp er netjes uit blijft zien. Als u deze zaken rechtstreeks bij de gemeente meldt, wordt er door de gemeente vaak sneller actie op ondernomen dan via PBO.

Stemcommissie subsidie inwonersinitiatieven

De gemeente is op zoek naar nieuwe leden voor een stemcommissie van een nieuw subsidiefonds ‘Inwonersinitiatieven zijn goud waard’ . Dit fonds is speciaal ontwikkeld voor inwonersinitiatieven in de Gemeente Steenwijkerland. Het is de bedoeling om de beoordeling van de subsidieaanvragen in handen te leggen van een externe adviescommissie, bestaande uit een aantal inwoners die zich daarvoor kunnen aanmelden. Ook de Jongeren Actie Raad zal daarin vertegenwoordigd zijn. Wethouder Oene Akkerman: ‘De werkwijze moet laagdrempelig, snel, flexibel en toegankelijk zijn. Er zijn geen ingewikkelde procedures en we werken ook niet met een puntensysteem. Er zijn wel een aantal voor de hand liggende voorwaarden. Draagvlak vanuit de omgeving is daar bijvoorbeeld een van. Na de zomervakantie gaan we hiervoor leden werven. Dat is belangrijk, want als de subsidieregeling straks is gepubliceerd, kunnen we ook meteen aan de slag. PBO wil graag namens Oldemarkt een aantal aspirant leden voorstellen. Bij interesse en voor meer informatie stuurt u een e-mail naar secretaris@oldemarkt.info.

Social Sofa werkgroep

Oldemarkt krijgt een of twee Social Sofa’s. Dit is een prachtige betonnen bank die na het volgen van een workshop zal worden bekleed met mozaïekstukjes door een groep enthousiaste en creatieve vrijwilligers. PBO is op zoek naar buurten, verenigingen en andere vrijwilligers die willen deelnemen in het Social Sofa Project. Daarnaast zijn we op zoek naar een mooie plek in het dorp waar we deze bank(en) kunnen laten stralen. Wilt u deelnemen of heeft u hier een goed idee voor? Mail naar secretaris@oldemarkt.info.

Redactie PBO

We zijn op zoek naar redacteurs voor PBO die het leuk vinden om af en toe een stukje te schrijven voor de krant, social media en/of onze website. Ook de aanmelding hiervoor kan via secretaris@oldemarkt.info.

Jeugdhonk Oldemarkt

PBO is verheugd dat het Jeugdhonk een doorstart heeft gemaakt. Jongere kinderen die door het nieuwe continurooster ’s middags al eerder thuis zijn kunnen er terecht voor een leuke middagbesteding. Er worden gezellige en creatieve middagen geboden door ervaren begeleidsters. PBO is verheugd over dit nieuwe initiatief en heeft een subsidie geschonken voor deze doorstart. Meer informatie staat op de website www.jeugdhonkoldemarkt.nl.

Groen licht voor Matrix initiatieven!

PBO heeft in september met succes haar matrixplannen voor alle fracties tijdens de Politieke Markt van gemeente Steenwijkerland gepresenteerd. Alle fracties reageerden enthousiast tijdens

de politieke markt. En dat betekent dat de gemeente kennis en financiële middelen beschikbaar stelt. De initiatieven waaraan Plaatselijk Belang werkt en ondersteuning voor heeft gevraagd, zijn het promoten van het dorp voor intensivering van toerisme, het aanbrengen van nieuwe (LED) winterverlichting in de Hoofdstraat en de Social Sofa’s.

 

 

Beamer, geluidsinstallatie en zeil podium
PBO beschikt over een beamer, geluidsinstallatie en het zeil van het podium op het Marktplein. Deze worden gebruikt bij diverse activiteiten in het dorp, zoals de Buitenspeeldag, intocht Sinterklaas en het Kerstrondje. Ze zijn ook beschikbaar voor de inwoners van Oldemarkt, u kunt ze eenvoudig huren door een berichtje te sturen naar secretaris@oldemarkt.info

Kapotte lantaarn
U kunt storingen en schade aan openbare verlichting melden via de website van Van Gelder (LMS) . Bij het melden van de storing kunt u zoeken op de straatnaam. Op een kaart kunt u dan de kapotte lichtmast aanklikken. Van Gelder zorgt ervoor dat storingen binnen 10 werkdagen worden verholpen. Als er een netwerkstoring is, kan de storing langer duren.