Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond ECO inzake nieuw zonnepanelenproject

19/04/2023 >19:00 - 21:00

Na de succesvolle realisatie in 2020 van het zonnepark (1,5 hectare) op het industrieterrein De Boterberg te Oldemarkt heeft het bestuur van de Energie Coöperatie Oldemarkt het plan opgevat om een tweede zonnepanelenproject te realiseren in Oldemarkt.

In samenwerking met de Kok Groep worden op het dak van het bedrijfspand aan de Benten 6 te Oldemarkt ruim 200 zonnepanelen geplaatst. Het is voor particulieren en bedrijven, woonachtig of gevestigd in het postcodegebied 8375 of een daaraan grenzende postcode, mogelijk om te participeren in dit project. Certificaten kunnen worden aangekocht voor EUR 1.000 per stuk. Er zijn 75 certificaten beschikbaar.

Op basis van de verkregen SCE subsidie is een minimum opbrengst van 14 eurocent per opgeleverde KiloWattuur (KWh) gegarandeerd voor de investeerders in de certificaten voor de komende 15 jaar. Dit levert voor de investeerder een gegarandeerd minimaal rendement van 1,3% per jaar op.

Bij verder stijgende prijzen van de geleverde stroom kan het rendement stijgen tot 5,3% bij een stroomprijs van 22 Eurocent per KWh.

Daarmee kan niet alleen een aantrekkelijk rendement worden gerealiseerd, maar wat nog belangrijker is, de investeerders helpen mee aan het verder vergroenen van Oldemarkt en omgeving en leveren daarmee een bijdrage aan het verduurzamen van de omgeving en het minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen.

Verdere informatie is te verkrijgen bij Hans Schiphorst en Hendrik Jan Gorter, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Energie Coöperatie Oldemarkt. Email: voorzitter@ecoldemarkt.nl of secretaris@ecoldemarkt.nl

19 april bijeenkomst Dalzicht

Fotomoment tekenen intentieovereenkomst

Gegevens

Datum:
19/04/2023
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

MFC Dalzicht
Geplaatst in