Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing “Weten wa’j zegt” Historische Vereniging IJsselham

03/10/2019 >20:00 - 22:00

Lezing: “WETEN WA’J ZEGT”

Een informatieve avond over de geschiedenis, heden en toekomst van het dialect in Overijssel

Voor de pauze vertelt dr. Harrie Scholtmeijer over de geschiedenis van streektaal. Hij zal ingaan op vragen als: waar komt ons dialect vandaan, wat is eigenlijk het verschil tussen een dialect en een taal, hoeveel verschillende dialecten zijn er nog in Overijssel?

Na de pauze zal Albert Bartelds met u in gesprek gaan over de stand van zaken van het dialect en een verkenning ondernemen naar de toekomst van het dialect en tevens iets vertellen over de diverse streektaalprojecten van de IJsselacademie.

Harrie Scholtmeijer is opgegroeid in Vollenhove, en studeerde Nederlands, Oud- en Nedersaksisch aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was als dialectoloog werkzaam in Utrecht en Amsterdam en promoveerde in 1992 aan de Universiteit Leiden. Op dit moment werkt hij als projectleider streektaalkunde bij de IJsselacademie te Zwolle en is hij werkzaam op de Hogeschool Utrecht als docent Nederlands en Taalkunde binnen de opleiding Gebarentaal.

Albert Bartelds is geboren en getogen in Rouveen en werkzaam als streektaalmedewerker bij de IJsselacademie. Hij beweegt zich voornamelijk in het culturele domein, en heeft diverse streektaalprojecten bedacht en uitgevoerd binnen dat domein, alsook onderwijsprojecten.

Datum: donderdag 03-10-2019
Locatie Dalzicht, Frieseweg 3, 8375 AH in Oldemarkt.

De lezing begint om 20.00 uur en is voor leden van de HVIJ gratis bij te wonen.

Aan belangstellenden wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Gegevens

Datum:
03/10/2019
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Dalzicht
Geplaatst in