Oldemarkt ‘Riddert’

Oldemarkt: Tijdens koningsdag heeft Plaatselijk Belang Oldemarkt, twee mensen voor hun verdiensten in het zonnetje gezet.

Nadat enkel jaren het op koningsdag stil was in het dorp hebben twee heren het initiatief op zich genomen om weer reuring in het dorp op deze feestdag te brengen.

Piet van Noort en Philip Minnema hebben het voortouw genomen en zijn met een echt koningsprogramma gekomen. `s Morgens werd gestart met het blazen van de kerktoren en tegen 10 uur werd de vlag gehesen en de opening verricht door wethouder Melvin Smit.  In de dorpsstraat werd een markt voor jonge ondernemers gehouden. Op het terras van Hof van Holland speelden De Oldemarktse Fanfare en CMV Jeduthun verschillende medleys. Het volkslied van Oekraïne werd zelfs live meegezongen door de Oekraïense inwoonster Olga. Ook was er een première van het Nieuw Talent Orkest Oldemarkt. Een optreden dat veel applaus oogstte. De “Zingende Buschauffeur” besloot de morgen met een swingend uiteinde. Mede door uitstekende weersomstandigheden was het een zeer geslaagde koningsmorgen.

Plaatselijk Belang Oldemarkt vond dat dit initiatief van Piet van Noort en Philip Minnema zeker beloond mocht worden. Met een dinerbon van de plaatselijke horeca werden ze “geridderd”.  Wat is een dorp zonder vrijwilligers?

Zij brengen de jus in het dorp, zorgen voor een fijn en prettig leefklimaat en maken verbinding onder de dorpsbewoners. P.B.O. wil daarom vaker zulke vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Geplaatst in Uncategorized