Philip Friskorn ambassadeur van de flora en fauna wordt door PBO in het zonnetje gezet.

Philip Friskorn ambassadeur van de flora en fauna wordt door PBO in het zonnetje gezet.

Oldemarkt: De natuurfotograaf uit Oldemarkt kreeg vrijdag bezoek van Plaatselijk Belang Oldemarkt. PBO wil Philip Friskorn in het zonnetje zetten voor de vele verdiensten die hij met zijn fotografie en natuurkennis heeft overgebracht niet alleen aan de bevolking van Oldemarkt maar ook aan talloze geïnteresseerden.

Het kon niet toepasselijker want op dit moment  wordt ook het boekje: “Tweeënvijftig columns uit De Kop” uitgegeven. Een uitgave waarin alle vijftig natuurcolumns van Philip uit het weekblad “ DE KOP” in staan. Behalve de schitterende natuurfoto’s heeft Philip als begenadigde verteller ook zijn kennis van de natuur met ons willen delen. Kortom een toepasselijk cadeau voor de feestdagen en niet alleen voor onze regio maar voor alle natuurliefhebbers en fotografen.

Oldemarkt, waar Philip al sinds de jaren 90 woont, heeft zijn woonplaats door middel van de vele natuurfoto’s , boeken, cursussen en lezingen nog eens extra op de kaart gezet. Ook kregen alle nieuwe inwoners/leden  als welkomstgeschenk namens PBO  het foto/natuurboek De Vuurvlinder van hem  aangeboden. In het gebouw van De Landerijen kun je wanden met prachtige straat- en gebouwen foto’s gemaakt door Philip aantreffen.  Al met al voor PBO een mooie gelegenheid om deze dorpsbewoner in het zonnetje te zetten. Met een dinerboek van de plaatselijke horeca willen we de fotograaf hartelijk danken voor het schitterende werk en de vrijwillige activiteiten voor Oldemarkt, waar juist in het natuurgebied Weerribben -Wieden voor een natuurfotograaf veel te “kieken” is.

Geplaatst in Uncategorized