Plaatselijk Belang Oldemarkt bedankt…Filmhuis Oldemarkt

Op 20 februari j.l. heeft P.B.O het filmhuis Oldemarkt bedankt voor hun inzet.

Het filmhuis draait al sinds 2017, opgezet door Antoinette Versteeg en Klaske Schiphorst. In samenwerking met de Landerijen (Jan Smit)voor faciliteren en financieel toezicht.
Het waterbuffelfarm borrelpakket is overhandigd aan de huidige vrijwilligers.

Filmhuis Oldemarkt toont films in verschillende genres, voor ieder wat Wills, documentaires of bekende bioscoopfilms ,maar ook de muziekfilms zoals Bohemian Rhapsody of the West Side Story  worden goed bezocht Ze mogen deze vertonen omdat de rechten om de film te mogen tonen worden afgedragen aan Buma stemrecht, via filmservice. De kosten om deze afdracht te doen wordt gedaan d.m.v. de lage toegangsprijs. Momenteel komen er bij elke film ongeveer 30-35 bezoekers welke vaak na afloop nog een drankje kopen en gezellig napraten. Een deel van de bezoekers zijn vaste bezoekers, maar een groot deel komt speciaal voor de specifieke film.

Bij aankomst bij de landerijen kom je direct in de sfeer. Gezellig filmmuziek op de achtergrond. De zaal van de landerijen is speciaal ingericht, met goede geluid- en beeldapparatuur, en ook hangen er gordijnen om geheel donker te hebben met een paar sfeer verlichtingsplekken zodat er een echte bioscoop beleving is. De stoelen staan zo opgesteld dat iedereen een goed zicht heeft op het filmdoek, met plek voor zeker 60 personen. Na afloop is er de mogelijkheid om bij twee behulpzame cateringdames een drankje te kopen, en gezellig nog na te praten over de film.

Een echte aanrader om een keertje naar toe te gaan.
Het filmhuis is elke laatste vrijdag van de maand geopend om 19.30 uur. Welke film dat kunt u zien op de posters welke worden verspreid bij o.a. lokale ondernemers, publicatieborden  en via de media.

Op de foto krijgen Loes Frissen, Liesbeth Duijf, Susan Gabriel en Bas Broekhuizen een mooi borrelpakket van de waterbuffelfarm namens P.B.O uitgereikt.

Geplaatst in Uncategorized